rdeče nebo, jambi, smog Svet24.si

FOTO in VIDEO: Delci v smogu krivi za marsovske ...

Ksenija-naslovka Nova Svet24.si

Prva izpadla tekmovalka šova Kmetija: »Izpadla ...

planeti Svet24.si

Tedenski horoskop: doseči se bo dalo veliko, a bo...

Branko Zupanc Svet24.si

VIDEO: Branko zadnji hip iz gorečega stanovanja ...

profimedia-0427238229-beyonce Odkrito.si

Lasulje: od starega Egipta do Beyoncé

ljubezen-na-vasi Njena.si

Se je spomnite? Paulina se je vrnila v vsem svojem...

Ula Furlan in Miša Molk Premiera Kralj na Betajnovi 2014 - M24 - MVavpotič Njena.si

Ula Furlan se je preselila nazaj k mami Miši Molk

Zdaj še boljši!

Karmen Spacapan, 09.09.2019 09:00:00

Mobilna aplikacija Google Photos za Android in iOS je že dovolj »pametna«, da lahko iz naših fotografij z dopusta samodejno sestavi zgodbo in samodejno predlaga nove albume za naše fotografije, pri čemer bo izbrala zgolj najboljše fotografije.

Delite na:
Zdaj še boljši!
Google Photo PR

Prenovljeni Google Photos je še boljši, saj zdaj ponuja precej več možnosti za iskanje fotografij – bogatejši je za možnost naprednega iskanja fotografij kar po besedilu, ki je v njih.

Nova možnost prenovljene mobilne aplikacije Google Photos uporablja tehnologijo za optično prepoznavo besedila in umetno inteligenco, ki poskrbi za odpravo napak. Ta novost odpira nove možnosti iskanja fotografij in je že navdušila mnoge, saj lahko fotografije iščemo kar z vnašanjem ključnih besed. Novost je za zdaj na voljo le za manjše število uporabnikov, v naslednjih nekaj tednih pa bo na voljo vsem.

Pri tem velja še omeniti, da je Googlova programska oprema za varnostno shranjevanje in urejanje fotografij Photos nedavno dosegla zavidljivo milijardo prenosov, in to v zgolj štirih letih po uradni predstavitvi. Mobilna aplikacija Google Photos se je pridružila ekskluzivnemu klubu Googlovih aplikacij, ki so dosegle eno milijardo prenosov na spletnem portalu Google Play, kot so Gmail, Google Chrome, Drive, Maps, YouTube in Play Store. Naj pri tem kot zanimivost omenimo, da je mobilni program Google Gmail za dosego ene milijarde prenosov potreboval kar 12 let, aplikacija Google Photos pa torej zgolj štiri leta.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 35, 29. 8. 2019