900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ZAKAJ SPALNICA NIKOLI NE SME BITI RDEČA?

Oglasno sporočilo, 16.09.2021 12:47:30

Morda na to sploh ne pomislimo, ko se odločimo, da bomo prepleskali stanovanje, ker izbiramo tiste barve, ki so nam všeč zaradi različnih osebnih preferenc. A vendar – vsaka barva nosi svojo simboliko in sproža določene občutke. Rdeča je zelo agresivna, močna barva, ki nikakor ne pristoji stenam spalnice ...

Delite na:
ZAKAJ SPALNICA NIKOLI NE SME BITI RDEČA?

Kašno barvo imeti v spalnici?

Spanec je izredno pomemben za dobro počutje in optimalno delovanje našega organizma. Čeprav se nam zdi, da lahko rdeča zaradi svoje topline in intenzivnosti odtenka poživi naše posteljne aktivnosti in prebudi strast, je to v večini časa nezaželeno. Bistveno bolje je obarvati spalnico v nežno roza odtenke, ki asociirajo na romantiko, nežnost in bližino, niso pa tako močnih barv, da bi nas bodli v oči, ko želimo počivati in potrebujemo umirjeno okolico.

Kako obarvati stene delovnega prostora?

Barve okolice lahko vplivajo na počutje, zdravje in delovno storilnost. Ker doma preživimo največ časa, je zelo pomembno, da izberemo ustrezne barve prostorov. Definitivno študijski in delovni prostor ne sme biti kričeče rdeče barve! Ta v nas sproža močne občutke, prostor na videz pomanjša – naši možgani pa se morajo počutiti svobodni in ekspanzivni, zato je zaželeno, da so v takem prostoru barve mirne, pastelne. Modra predstavlja jasnost, bistrost in umirjenost, zato se odlično poda k snovanju načrtov, učenju in raziskovanju.

dreamstime_l_183538426.jpg

Kaj storiti, če je prostor majhen?

V majhnem prostoru je pogosto najbolje, da se izberejo nežne, pastelne barve – ali pa preprosto poskrbimo, da so stene sveže bele barve. Je pa res, da puste stene bele barve ali drugih nežnih barvnih odtenkov, potrebujejo neko popestritev. Bela pogosto spominja na bolnišnico in druge hladne prostore, zato jih moramo kombinirati z drugimi barvami, ornamenti in detalji.

Dobro je, da razmislimo, kateri barvni odtenki pristojijo k pohištvu, ki ga imamo v določenem prostoru, in potem v tej smeri razmišljamo o dodatkih. Definitivno so najbolj enostavna, stilsko dovršena in zanimiva popestritev pustih sten slike.

Uporabimo lahko klasično stensko sliko z motivom, ki nam je blizu, da nas bo bodisi pomirjal, bodisi motiviral, ko to potrebujemo. Daleč najbolj moderna izbira stenskega dekorja pa so večdelne slike, kjer se en vzorec razprostira čez več platen, ki imajo med seboj manjši presledek, skupaj pa tvorijo celoto.

Če iščete pravo izbiro zase, obiščite dovido.si, kjer boste med več kot 5.000 primerki zagotovo našli pravega zase!