ANNA_PAYNICH Odkrito.si

Zaradi Pop TV-jevega šova ostala brez službe

ROBI BOJANEC Svet24.si

Trije invalidi in tri navdihujoče zgodbe

Jezus Kristus Petisvet.si

Znanstvenik napovedal prihod Jezusa in konec ...

sedež lmš, marjan šarec Svet24.si

To so Šarčevi najtesnejši sodelavci

murko vesna Svet24.si

Slavček je združil moči z »fačuzijem«

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

Alya za obrez Njena.si

Takšna je Alya brez ličil

Življenjski slog

Zakaj ne bi cvetja postavili v doma narejeno vazo?

Tina Guček, Bodi zdrava, 12.06.2018 13:01:25

Zunaj že vse cveti in prav je, da pisani šopki krasijo tudi naš dom. Zakaj jih ne bi postavili kar v doma narejeno oziroma okrašeno vazo?

Delite na:
Zakaj ne bi cvetja postavili v doma narejeno vazo?
Bodi zdrava

Za vazo na zgornji fotografiji potrebujemo:
- steklen kozarec,
- lepilo,
- vrv (njena debelina naj bo odvisna od velikosti kozarca oziroma vaze – večje kozarce lahko ovijemo v debelejšo vrv, za manjše pa uporabimo tanjšo).

Postopek izdelave je preprost. Dobro opran in suh kozarec namažemo z lepilom, ki, potem ko se posuši, postane prozorno (na primer Mekol). Nato kozarec ovijemo z vrvico in počakamo, da se lepilo povsem posuši. Če nam ni všeč čisto naraven videz, lahko pozneje vrvico še dodatno okrasimo – jo pobarvamo ali nanjo nalepimo biserčke, školjke ali kako drugo okrasje.

dom_ideja1b.jpeg

Čipke skupaj z navadno vrvico so zelo lepa kombinacija. V čipkast trak (lahko je tudi širši kos čipke) preprosto ovijete steklen kozarec ali celo pločevinko, povežete z vrvico in dobili boste ljubko vazico.

dom_ideja1a.jpeg

dom_ideja2.jpeg

Čudovit naraven videz ustvarite, če kozarček obdate z lesenimi vejicami. Poiščite vejice, ki so približno enako debele in dolge, nanizajte jih okoli kozarca in jih prilepite, piko na i pa bo naredila pentljica iz vrvice ali pisanega blaga.

dom_ideja3.jpeg

Prazne steklene kozarčke lahko preprosto porišete in dobite lepo vazo. Lahko narišete vzorce, jih pobarvate cele ali pa narišete le nekaj pikic in rezultat bo čudovit.

dom_ideja4.jpeg

Ste si ob pitju jogurta ali mleka kdaj predstavljali, da je tetrapak lahko tudi prav simpatična reciklirana vaza? Le poslikajte ga po svojih željah!

Preberite tudi: Ali poletna obutev res škodi zdravju? Kliknite TUKAJ!