pi foto 12 Odkrito.si

Goran Šarac z novo ljubeznijo, Dejan Vunjak ...

Thomas Markle Svet24.si

Oče Meghan Markle "zagrozil" princu Harryju

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 18. junija

tornado Svet24.si

Lahko uničujoče tornade pričakujemo tudi v ...

Justin Bieber Najstnica.si

Se je Justin Bieber vrnil k še enemu nekdanjemu ...

Raj Petisvet

3 dni pred smrtjo zaznamo, da odhajamo

blaz svab 2 ap Njena.si

Huda bolezen Blaža Švaba: kaj se dogaja z ...

Življenjski slog

Zakaj ne bi cvetja postavili v doma narejeno vazo?

Tina Guček, Bodi zdrava, 12.06.2018 13:01:25

Zunaj že vse cveti in prav je, da pisani šopki krasijo tudi naš dom. Zakaj jih ne bi postavili kar v doma narejeno oziroma okrašeno vazo?

Delite na:
Zakaj ne bi cvetja postavili v doma narejeno vazo?
Bodi zdrava

Za vazo na zgornji fotografiji potrebujemo:
- steklen kozarec,
- lepilo,
- vrv (njena debelina naj bo odvisna od velikosti kozarca oziroma vaze – večje kozarce lahko ovijemo v debelejšo vrv, za manjše pa uporabimo tanjšo).

Postopek izdelave je preprost. Dobro opran in suh kozarec namažemo z lepilom, ki, potem ko se posuši, postane prozorno (na primer Mekol). Nato kozarec ovijemo z vrvico in počakamo, da se lepilo povsem posuši. Če nam ni všeč čisto naraven videz, lahko pozneje vrvico še dodatno okrasimo – jo pobarvamo ali nanjo nalepimo biserčke, školjke ali kako drugo okrasje.

dom_ideja1b.jpeg

Čipke skupaj z navadno vrvico so zelo lepa kombinacija. V čipkast trak (lahko je tudi širši kos čipke) preprosto ovijete steklen kozarec ali celo pločevinko, povežete z vrvico in dobili boste ljubko vazico.

dom_ideja1a.jpeg

dom_ideja2.jpeg

Čudovit naraven videz ustvarite, če kozarček obdate z lesenimi vejicami. Poiščite vejice, ki so približno enako debele in dolge, nanizajte jih okoli kozarca in jih prilepite, piko na i pa bo naredila pentljica iz vrvice ali pisanega blaga.

dom_ideja3.jpeg

Prazne steklene kozarčke lahko preprosto porišete in dobite lepo vazo. Lahko narišete vzorce, jih pobarvate cele ali pa narišete le nekaj pikic in rezultat bo čudovit.

dom_ideja4.jpeg

Ste si ob pitju jogurta ali mleka kdaj predstavljali, da je tetrapak lahko tudi prav simpatična reciklirana vaza? Le poslikajte ga po svojih željah!

Preberite tudi: Ali poletna obutev res škodi zdravju? Kliknite TUKAJ!