Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Za vsakega nekaj

IV, 29.06.2022 12:00:13

Pred kratkim je podjetje HONOR na trg poslalo novo serijo pametnih telefonov Magic4 Pro in Lite, in če sklepamo po imenu, lahko pričakujemo nekaj magičnega. Tokrat smo na test dobili obe napravi – Magic4 Lite, ki je cenovno ugodnejši, in Magic4 Pro, ki je novi zastavonoša podjetja Honor. Pa poglejmo, kakšno magijo nam je pripravil HONOR Magic4.

Delite na:
Za vsakega nekaj
HONOR Magic4 Lite Ivan Valtl

Oblika in zmogljivost

HONOR Magic4 Lite 5G krasi zaslon tipa IPS LCD, Magic4 Pro pa se lahko pohvali z zaslonom OLED. Gostota zaslona pri Magic4 Pro je nekoliko višja in znaša 460 PPI, pri različici Lite pa je občutno nižja (385 PPI). Tudi razmerje med ohišjem in zaslonom je pri različici Magic4 Pro precej boljše, saj ima ukrivljen zaslon in daje občutek zaslona brez okvirja. Pri HONOR Magic4 Pro je razmerje 93-odstotno, pri Litu pa 89,3-odstotno.

Pri zmogljivosti se je tehtnica nagnila v prid Magic4 Pro; za zahtevnejše uporabnike je vsekakor izbira različica Pro z 8 GB delovnega pomnilnika, glede na 6 GB pri različici Lite bo vse potekalo precej bolje. Pri različici Pro je več notranjega pomnilnika (256 GB) kot pri Litu (128 GB), obe napravi pa imata možnost povečanja notranjega pomnilnika s SD kartico.

honor-magic4
HONOR Magic4 Lite
Ivan Valtl

Kamera

Pri obeh napravah so kamere izjemne, vse pa je odvisno od uporabniških zahtev. Za različico Pro se skriva vrhunski arzenal kamer s 100-kratno povečavo, v aplikaciji za kamero je ogromno orodja za izdelavo fotografij in videoposnetkov. Četverna zadnja kamera s 50 MP pri različici Pro zasenči trojno kamero z ločljivostjo 48 MP, 2 MP in 2 MP pri Litu. Pri obeh modelih je dizajn zadnjih kamer vrhunski, saj so kamere pri obeh modelih skrite v krogu in dajejo občutek velikega objektiva, kot pri kameri.

Za ljubitelje sebkov je boljša izbira Lite, saj ima boljšo sprednjo kamero. V primerjavi s sprednjo kamero (PRO) 12 MP je Litova s 16 MP nekoliko boljša.

honor-magic4
HONOR Magic4 Pro
Ivan Valtl

honor-magic4
HONOR Magic4 Pro
Ivan Valtl

Baterija

Podjetje HONOR se je odločilo, da v cenejšo različico vgradi nekoliko močnejšo baterijo. V Magic4 Lite je 4800-mAh, priložen pa je polnilnik s 66 W, kar pri nezahtevni uporabi lahko preživi od jutra do večera; pri Magic4 Pro pa so zgodbo obrnili in v napravo vgradili 4600-mAh baterijo in kot nadomestilo za nekoliko slabšo baterijo dodali ultra hitri 100-W polnilnik.

honor-magic4
HONOR Magic4 Pro
Ivan Valtl

Za vsakega nekaj

Vsak uporabnik ima svoje zahteve in želje; nekateri imajo telefon samo za osnovne reči, drugi bi radi telefon za videomontažo, igranje igric in druge, zapletenejše stvari ter dajejo prednost dobri kameri in zmogljivejši napravi. Sam telefon med drugimi uporabljam tudi za montažo kratkih videoposnetkov, in pri takem delu potrebujem malce zmogljivejšo napravo. Tako sem se odločil, da preizkusim obe napravi, in v tem primeru se je precej bolje odzval Magic4 Pro. Funkcija Movie Master omogoča vrhunske posnetke do 4K-ločljivosti, tu pa so tudi filtri, ki omogočajo, da se vrnemo v čas črno-belih posnetkov ali osemdeseta leta in gremo celo v Hollywood. Skratka, HONOR Magic4 omogoča za vsakega nekaj: za manj zahtevne je tu Lite, za zahtevnejše uporabnike pa različica Pro, ki ne bo nikogar pustila na cedilu.

honor-magic4
HONOR Magic4 Lite
Ivan Valtl