GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Za vas samo najboljše …

Sonja Javornik, 21.09.2019 13:00:00

Ste kdaj pomislili, koliko skrbi povzročate in energije dajete partnerju, otrokom, celo avtu? Kaj pa sebi? Nikar ne imejte slabe vesti, če si privoščite kdaj kakšno razvajanje. Kajti to nista stran vržena denar in čas, temveč naložba v zdravje, boljše počutje.

Delite na:
Za vas samo najboljše …
Mnogi podcenjujejo njene učinke, vendar bi morala biti zelena del vašega jedilnika. Dreamstime

Ljubljana

Indijska masaža glave

Ko sem pred časom že iskala drug jogi, ker me je bolel vrat, mi je Stela iz ljubljanskega Studia 4 povedala, da so bolečine posledica stresa, ne pa neprimernega ležišča, kot sem zmotno mislila. Namesto kakšnega »božanja« mi je priporočila indijsko masažo glave, ki ni kot druge masaže (klasična, športna ali ročna limfna). Naj povem, da me je na trenutke zelo bolelo, vendar je resnično delovalo.

LJubljana INDIJSKA MASAŽA GLAVE
LJubljana INDIJSKA MASAŽA GLAVE
MAre Vaupotič

Indijsko masažo glave v Indiji izvajajo po ajurvedskem sistemu že več tisočletij za vsakodnevno sproščanje in zdravljenje. Terapevtka Stela pri tej masaži uporablja vrsto različnih gibov in tehnik. Z gnetenjem, globokim stiskanjem meridianov in drugih tkiv stimulira in masira določene točke, ki so zelo pomembne pri ajurvedi. Masaža je priporočljiva za ljudi, ki imajo težave z nespečnostjo, glavobolom, migrenami, vnetjem sinusov. Pomaga tudi pri večji gibljivosti in prožnosti sklepov v vratu in ramenih. Pospešuje prekrvitev in limfni obtok. Tretman z masažo glave traja od 20 do 45 minut.

Rab

Masaža z vročimi kamni

 Čeprav je bil hotel Imperial Valamar v mestu Rab na otoku z istim imenom lani prenovljen, center za dobro počutje še čaka na prenovo. Oziroma predvsem na povečanje, saj so prostori zelo lepo urejeni, osebje pa ljubeznivo in vedno dobre volje, da se prav čuti, da je šefica zelo strokovna, vendar mila in ljubezniva. Hotel bo to zimo zaprt, pa že razmišlja o novih podvigih. Prav ona me je vzela v roke, ko sem želela preizkusiti masažo. Glede na to, da se (tako kot njeno osebje) ves čas izobražuje, ne preseneča, da hitro opazi, kaj bi stranki pri masaži najbolj koristilo, tako da je pri meni vroče kamne kombinirala še z drugačnimi prijemi.

 Ljubljana

Nega obraza Biologique Recherche

Salon Shape 2019 - Photo Ziga Intihar-167.jpg
Nega obraza Biologique Recherche
Žiga Intihar

 Lastnica ljubljanskega salona Shape Ana Ziherl je v Slovenijo pripeljala že več blagovnih znamk, vedno takšnih, da so tudi pri konkurenci zastrigli z ušesi. Trenutno ima v salonu več različnih znamk, ampak tudi zaradi res izjemne nege obraza sem postala prava oboževalka francoske znamke Biologique Recherche (BR).

Izkušena kozmetičarka Jasna se je s to znamko spoznala že pred 23 leti v Beogradu, od koder se je pred časom preselila k nam. Posebnost te znamke je, da se terapevt vedno povsem prilagodi trenutnemu stanju kože, kar pomeni, da verjetno nikoli več ne bi pri negi zame uporabila povsem enake kombinacije izdelkov. BR ima zelo natančna pravila – od gibov, ki so močni in namenjeni tudi gladenju in dviganju obraza, pa do tega, da se uporablja hladna voda. Po uri in pol tako rekoč neprestane masaže, ki že sama po sebi naredi veliko za boljšo kožo, lahko rečem, da razumem, zakaj je tudi Sharon Stone ljubiteljica te kozmetike in nege.

Ljubljana

Vacuslim 48

Vacuslim 48
vacuslim - Nevenka Zagorc
Nevenka Zagorc

Nevenka Zagorc iz ljubljanskega salona Kleopatra ima v tem času vedno veliko strank, ki prisegajo na postopek vacuslim 48, ki že na enem samem obisku poskrbi za nekaj centimetrov manjši obseg telesa in deluje proti celulitu. Pred vsakim tretmanom in po njem Nevenka poskrbi za merjenje na različnih delih telesa, tako da se lahko po tem, ko vas namaže s serumom in kremo in spravi v neprodušno vrečo, da učinkovine delujejo malo vroče, malo hladno, dokaže, da je postopek resnično učinkovit. Tudi pri meni se je pokazalo, da sem povsod izgubila vsaj kak centimeter.

Lošinj

Pedikura by Bastien Gonzales

Hotel Bellevue Spa Clinic (4).jpg
Pedikura by Bastien Gonzales
Hotel Bellevue

Nisem ljubiteljica pedikure. Pred leti so me preveč postrgali po podplatih, tako da se mi od takrat zdi, da je bolje, da se mi sploh ne približajo s tistim »orožjem«. Dokler se nisem znašla v situaciji, ko bi bilo že skoraj nevljudno, da zavrnem pedikuro v Spa kliniki hotela Bellevue na Lošinju. Da moram poskusiti, saj je pedikura (in manikura, seveda) by Bastien Gonzales res nekaj posebnega, pa še to poletje jo tam dela pediker Kevin, ki je prišel naravnost iz Bastienovega pariškega salona …

Pa sem šla. In ugotovila, da je Kevin preskromno ocenil, da vsaj kak mesec ne potrebuješ laka na nohtih, saj me še po dveh mesecih prijateljice povprašajo, kakšen lak imam na nohtih. Nohti so še vedno bleščeči samo zaradi bisernega prahu, ki ga pediker nanese na koncu pedikure, ki je ves čas nežna, prijetna. Najboljša pa je seveda čisto posebna masaža stopal, zaradi katere se vam bo zdelo, da vaše noge ne bodo nikoli več utrujene.

Ljubljana

FITEMS

FITEMS2
Trening s tehnologijo EMS
MAre Vaupotič

Nekoč sem zafrkavala trenerja v telovadnici, da zakaj mu vendar plačujem, če se moram potem sama potiti. Dejstvo je, da telovadbe, kjer bi se meni kurile kalorije, čeprav bi se potil nekdo drug, še nisem našla, je Fitems Bežigrad najboljši približek temu! In to zato, ker je 20 minut (v to štejem tudi ogrevanje in masažo čisto na koncu) dovolj, da si v top formi, če seveda hodiš na telovadbo vsaj dvakrat na teden.

FITEMS
Trening s tehnologijo EMS
Mare Vavpotič

EMS je najnovejša tehnologija, ki pospešuje naravne mišične kontrakcije in rezultate hitreje kot druge vrste vadbe, tako da že tako kratka vadba nadomesti štiri ure treninga v fitnesu! Naj še omenim, da trenerka Helena poskrbi, da se vmes malo zabavava, tako da se kdaj zdi, da je vse skupaj minilo kar prehitro.

Ljubljana

Trajno naličene ustnice

Trajno naličene ustnice
Trajno naličene ustnice
ajna salon

Cela vrsta deklet že ima trajno naličene obrvi – postopki so seveda različni. Tudi pri ustnicah je vsakodnevno ličenje lahko zamudno, pa tudi ne tako učinkovito. Kajti Silvija iz ljubljanskega salona Ajna ima mirno roko in dovolj izkušenj, da lepo poveča pretanke ali popravi obliko kako drugače nepravilnih ustnic. Silvija poskrbi še za običajno ličenje, toda če se odločite za permanentni make up, boste imeli od 4 do 6 let vsako jutro že lepo oblikovane in obarvane ustnice.

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 8, 12. 8. 2019