mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Iščete boljši način življenja? Izberite katero od njih!

S. J., Maja, 14.12.2018 15:01:29

Knjige so zakladnica znanja. Nekatere so še posebej pomembne za tiste, ki iščejo boljši način življenja, srečo in zdravje. Tudi med novostmi je nekaj takšnih …

Delite na:
Iščete boljši način življenja? Izberite katero od njih!
Ljubezen po ljubezni MK

Dr. Veronika Podgoršek: Ljubezen po ljubezni

Ločitev je stvarnost današnjega časa in s tem, da jo tabuiziramo, ljudem, ki v partnerstvu trpijo, nalagamo še težje breme. Ko se človek znajde v tem čustvenem breznu, potrebuje oporo in razumevanje, zlasti pa praktične nasvete, kam se lahko obrne, kako lahko kaj uredi in kako naj si kaj olajša.
In prav to ponuja knjiga psihoterapevtke dr. Veronike Podgoršek, ki je pri pisanju sodelovala z družinskimi odvetniki, socialnimi delavci in policisti. Nastal je priročnik, ki obravnava vse vidike partnerskega razhajanja, od odločitve za razhod do novega čustvenega povezovanja, ko je razveza že za nami.

Irvin D. Yalom: Kako sem postal, kar sem

Najboljši pisatelj med psihiatri sedanje dobe je kot potomec ruskih Judov odraščal v neperspektivni soseski nižjega razreda v Washingtonu. Svoje sile in sposobnosti je uprl v to, da postane zdravnik. V naslednjih desetletjih je sledil nesluten vzpon: bil je priča nastanku Stanfordske medicinske fakultete, ene najbolj spoštovanih univerz na svetu, aktivno je sodeloval v kulturnih gibanjih šestdesetih let, svoj začetek pisanja leposlovja pa je imel za nadaljnje raziskovanje človekove psihe, kar mu je prineslo tudi mednarodno prepoznavnost. Yalom v knjigi spretno prepleta zgodbe o klientih, ki so pri njem pustili najbolj trajen vtis, z osebno pripovedjo o ljubezni in obžalovanju, s čimer svojim bralcem ponuja neposreden vpogled v svojo terapevtsko tehniko, svoj proces pisanja in tudi svoje osebno življenje.

irvin-d-yalom-kako-sem-postal-kar.jpeg
Kako sem postal, kar sem
Bukla

Patrick McKeown: Dober dih

Dihamo vsi že takoj od rojstva. Pa dihamo prav? Zadihanost med telesnim naporom, slab spanec, smrčanje, tesnoba, astma – to so nadloge, ki pestijo marsikoga, tudi športnike v dobri kondiciji. Irski strokovnjak Patrick McKeown je s svojo dihalno tehniko umirjenega dihanja skozi nos pomagal že tisočem, od astmatikov do vrhunskih športnikov. Tudi vas bo poučil, kako izboljšati telesno vadbo po načelu »manj je več«, izboljšati telesno kondicijo in moč, povečati energijo in zbranost, kako s pravilnim dihanjem zatreti apetit.

patrick-mckeown-dober-dih-jpg.jpeg
Dober dih
MK

Damjana Bakarič: Na boljše 

Po izgorelosti, o kateri je napisala knjigo Na tesnobi, se je Damjana Bakarič morala sestaviti praktično na novo. V ospredje je postavila ljubezen: do sebe, življenja in drugih. O vsem tem govori ta knjiga. O tem, da se osebnostna rast nikoli ne konča. Da prihajajo novi in novi izzivi, mi pa se odločamo, kako se jih bomo lotili. Naš notranji svet precej vpliva na zunanjega. In človek, ki ve, kdo je, se sprejema in je enakopraven drugim, je na pravi poti. Ni lahko, vendar se da.

damjana-bakaric-na-boljse-jpg.jpeg
Na boljše
MK

Objavljeno v reviji Maja št. 24, 23. 11. 2018.