renata in primoz peterka 2 Odkrito.si

Pretresljiva usoda Primoža Peterke

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 21. maja

start Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdaj je najboljši čas za ...

moški, kredit, denar, kovanci, evri, depresija Svet24.si

Po tej starosti Slovenci ne bomo dobili več ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

DOROTEJA3 Njena.si

Doroteja ponorela, posledice katastrofalne!

princ harry, meghan markle, poroka Njena.si

Tako sta se Meghan in Harry poklonila princesi ...

Življenjski slog

Vsak tretji na spletu vohuni za svojim partnerjem

C. R./STA, 13.02.2018 15:01:44

Vsakodnevno življenje ljudi je vse bolj odvisno od uporabe digitalnih naprav, kar spreminja tudi medsebojne odnose.

Delite na:
Vsak tretji na spletu vohuni za svojim partnerjem
V spletni anketi, ki je potekala januarja, je sodelovalo 18.000 polnoletnih oseb iz 18 držav, ki so v zvezi vsaj pol leta. Dreamstime

Raziskava družb Kaspersky Lab in Toluna kaže, da jih polovica partnerju zaupa kodo pin na svoji napravi, vsak tretji vprašani uporabnik interneta pa priznava, da na spletu vohuni za svojim partnerjem.

Raziskava je pokazala, da 80 odstotkov posameznikov zagovarja zasebnost parov tako na spletu kot v realnem življenju. Kar 70 odstotkov vprašanih svoje razmerje ceni bolj kot zasebnost. Polovica jih partnerju zaupa kodo pin na svoji napravi in druga gesla, četrtina ima na napravah svojih partnerjev nameščen svoj prstni odtis, so izsledke raziskave danes sporočili iz družbe Pristop.

Večina želi spletne aktivnosti obdržati zase

S tem, ko ljudje svojim partnerjem brez zadržkov omogočijo dostop do digitalnega življenja, lahko puščajo še več digitalnih odtisov in razkrijejo svoje bolj ali manj lepe spletne skrivnosti, opozarjata družbi.

Ta številka zraste na skoraj polovico pri tistih, ki opišejo svoje razmerje kot nestabilno ali pa niso prepričani v njegovo prihodnost. Tretjina tistih, ki so v razmerju nesrečni, čuti, da partner ogroža njihovo zasebnost, pri tistih, ki so v svoji zvezi srečni, se ta delež zniža na 15 odstotkov, še kažejo izsledki raziskave.

Tretjina tistih, ki so v razmerju nesrečni, čuti, da partner ogroža njihovo zasebnost, pri tistih, ki so v svoji zvezi srečni, se ta delež zniža na 15 odstotkov, še kažejo izsledki raziskave.

Kar 76 odstotkov nezadovoljnih partnerjev je bolj naklonjenih temu, da svoje spletne aktivnosti obdrži zase. Ta delež med ljudmi, ki razmerje opišejo kot srečno, znaša 54 odstotkov. Najpogosteje pred partnerji skrijejo vsebino sporočil v komunikaciji z drugimi ljudmi, kako porabijo denar na spletu, s partnerjem tudi ne delijo vseh osebnih datotek in ne razkrijejo, katere spletne strani so obiskali.

Zasebnost in skrivnostno vedenje pri spletnih aktivnostih lahko vodi tudi do prepirov, sodeč po anketi se je tretjina vprašanih s partnerjem sporekla po tem, ko je ta na spletu videl nekaj, kar sami niso želeli deliti z njim.

V spletni anketi, ki je potekala januarja, je sodelovalo 18.000 polnoletnih oseb iz 18 držav, ki so v zvezi vsaj pol leta.

Preberite tudi: Zaljubljena rdeča: oblecite se kot zvezdnica. Kliknite TUKAJ!