bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Vprašali smo znane ... Kaj na dopustu najtežje prenašate?

Teja Pelko, 06.08.2020 16:30:14

★★★ REVIJA NOVA ★★★

Delite na:
Vprašali smo znane ... Kaj na dopustu najtežje prenašate?
turist profimedia, dremstime

Kaj na dopustu najtežje prenašate: navite cene, neotesane sosede, nesramne natakarje, nečisto namestitev … kaj drugega? To tudi jasno pokažete ali ste tiho in greste raje kam drugam oziroma potrpite?

Urban Vidmar
Urban Vidmar
pr

Glasbenik Urban Vidmar
Najtežje prenašam to, da ni klime in je v notranjih prostorih 40 stopinj Celzija. Nisem pretiran oboževalec hude vročine. To dam tudi jasno vedeti. (smeh)

Katarina Benček
Katarina Benček
Instagram

Blogerka in podjetnica Katarina Benček
Hitro me zbodejo neotesani ljudje, ampak pri tem skoraj nimaš kaj, to je njihova »kultura«. Nesramni natakarji me zagotovo spravijo ob živce in ob tem sem težko tiho, moram pa reči, da že dolgo nisem imela neke slabe izkušnje s tem. Nečistoča je pa popolni »red flag« in bi zamenjala hotel, toda to danes lahko že preprosto preveriš – ko najemaš hotel/stanovanje, prebereš komentarje. Tako da moram tudi ob tem potrkati, da nimam nekih slabih izkušenj.

Aljaž Farasin
Aljaž Farasin
osebni arhiv

Tenorist Aljaž Farasin
Iščem samotne kotičke, ker na plaži ne maram direndaja, cigaretnega dima in glasnega govorjenja. Vedno poiščem dva bora, si privežem visečo mrežo, vzamem dobro knjigo, berem, zrem v morje, zaplavam, dobro jem in veliko spim.

Darja Reichman
Darja Reichman
Mediaspeed

Igralka Darja Reichman
Kadar pride moj težko pričakovani dopust, se kar najbolj potrudim, da me ne obdajajo moteče stvari. Z leti sem se naučila, da je to velikokrat odvisno od mene same, pa naj se sliši še tako klišejsko. Kar seješ, to žanješ! Če pa ni kakšnih težav, nisem nikoli tiho, ampak vljudno opozorim na pomanjkljivost, pa naj bo to samo neprimerno obnašanje pri strežbi, na recepciji ali pa slaba hrana v gostilni ... Ampak, kot sem že rekla, najraje že vnaprej poskrbim, da se to sploh ne zgodi, in to tako, da vedno hodim na ista mesta v trgovine, gostilne …, kar sploh ni tako težko, ker hodim tudi na dopust skoraj že 30 let na isti kraj. (smeh) Smo pa letos šli tudi na krajše potovanje po Italiji od Benetk prek Toskane in Umbrije nazaj proti 30 in moram reči, da so bili povsod tako prijazni in profesionalni, da sem bila res pozitivno presenečena. Dobro se z dobrim vrača, in če si sam prijazen in vljuden, boš to po navadi prejemal tudi od drugih!

Aleš Bartol
Aleš Bartol
osebni arhiv

Glasbenik Aleš Bartol
Najtežje prenašam vročino ponoči in večdnevno deževje. S cenami, natakarji in namestitvami na srečo nimam opravka, saj kot pravi Slovenec večino stvari na barko prinesem s sabo ali jih kupim na otokih na tržnicah. Ne pustim, da me karkoli spravi v slabo voljo, saj je dopust namenjen dobri volji!

Martina Plohl
Martina Plohl
Osebni arhiv

Plesalka Martina Plohl
Na dopustu sem vedno zato, da se res dobro odpočijem, tako da ničesar, kar bi me razjezilo ali spravilo v slabo voljo, ne jemljem preveč resno. Je pa res, da če me že kaj zmoti, je to vsekakor najprej neprijazno in negostoljubno vedenje v restavracijah in barih. Sicer na takšen odnos natakarjev ne reagiram, saj menim, da ima tak človek že preveč težav sam s sabo in je poln nezadovoljstva, tako da se izognem komentarju ali kakršnikoli drugi reakciji. Je pa res, da v takšno restavracijo oziroma bar ne grem več.

Klemen Bunderla
Klemen Bunderla
facebook

Voditelj in pevec Klemen Bunderla
V bistvu je pomembno vse, v prvi vrsti pa čista nastanitev. Če nič drugega ne štima, je res zlata vredno, da imaš čist prostor za spati oz. se zateči pred npr. nevihto ali nevihtnimi sosedi. Nesramno osebje je prav tako velik minus, se mi je pa prav letos zgodilo obratno – preveč prijazno osebje, ki ti praktično ne da dihati. Lepo, da ti želijo streči z vseh strani, ampak tudi za to je potreben občutek. Tudi od preveč lepega se lahko zadušiš.

Oriana Girotto
Oriana Girotto
Mediaspeed

Voditeljica Oriana Girotto
Naprej seveda pogledam ceno. Če so navite, moram zadevo preprosto spustiti. Z osebjem in sosedi nikoli nisem imela težav. Če se mi pa namestitev zdi umazana, to zelo vljudno povem. Če mi na splošno kraj ni všeč, se premaknem.

Blaž Setnikar
Blaž Setnikar
Mediaspeed

Igralec Blaž Setnikar
V zadnjem tednu najtežje prenašam nihajoče vremenske razmere, saj sem se letošnji dopust odločil preživeti športno-rekreativno. Glede tega se pa težko kamorkoli pritožim.

Anže Šuštar
Anže Šuštar
Mediaspeed

Glasbenik Anže Šuštar
Sem tak tip človeka, ki lahko dokaj hitro izklopi probleme, pozabi na okolico in se povsem sprosti. Tako da me redkokdaj kaj res zmoti na dopustu, tudi če me, se naredim, kot da ni nič, in poskušam maksimalno uživati v tem, kar mi je dano. Je pa ena stvar, ki je res ne prenesem: komarji. Ko mi ponoči neutrudno kroži okrog glave, po telesu pa najdem še približno 10 pikov, se v meni prebudi neki ubijalski nagon, zaradi katerega se počutim kot Rambo, ki s smrtonosnim pogledom preži na vse, kar se premika in oddaja zvok. (smeh)

Nejc Cijan Garlatti
Nejc Cijan Garlatti
M24/Marko Vavpotič

Igralec Nejc Cijan Garlatti
V besedi dopust je dopuščanje, zato se trudim kar se le da med dopustom dopustiti si oddih. Poletja že kakšno desetletje preživljam v družinski vikendici v Kanalu ob Soči, kjer je mir (če odštejem neutrudni bližnji zvonik) popoln in domačini nadvse prijazni. Vendar kljub vsej lepoti in miru, dnevnopolitične novice, ki jim ni ubežati, trdovratno ostajajo razlog jeze, nejevolje in nevroze.
★★★ REVIJA NOVA ★★★