reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Vprašali smo ... Kaj priporočate dopustnikom, ki zaidejo na vaš konec?

Teja Pelko, 02.08.2020 15:20:00

★★★ REVIJA NOVA ★★★

Delite na:
Vprašali smo ... Kaj priporočate dopustnikom, ki zaidejo na vaš konec?
6pack Čukur Osebni album

Glede na to, da letos bolj dopustujemo doma oziroma v bližnji okolici, smo za ideje povprašali nekaj znanih Slovencev: kaj iz svojih koncev priporočili ljudem, da obiščejo in okusijo?

Žan Papič
Žan Papič
Revija Zvezde
Komik Žan Papič

Kras je lep že v tranzitu. Takoj ko se ustaviš, te posrka, ni pomembno, kje si. Pršut, teran in Kraševci še podprejo to lepo melanholijo. Bi pa poudaril predvsem v teh časih, da se Kras in slovenstvo ne končata na meji. Ta meja je na papirju, tudi čez je lepo.

Bojan Bešter
Bojan Bešter
Marko Vavpotič, M24.si

Udeleženec oddaje MasterChef Slovenije Bojan Bešter

Vsa Gorenjska je lepa, najlepše pa je na Jamniku pri cerkvici.

Ivica Vergan
Ivica Vergan
revija zvezde

Pevka Ivica Vergan
Obala je prenatrpana. Logično je, da si dopustniki želijo osvežitve v morju in poležavanja na soncu. Vsem, ki si želijo resničnega »odklopa«, miru in svežine, pa priporočam izlet v Brkine in obisk kakšne zanimive kmetije. Tam bodo svojo sprostitev našli tudi pohodniki in kolesarji.

Vojko Belšak
Vojko Belšak
POP TV

Igralec Vojko Belšak
Predlagam ogled štajerskih vinarjev, kolesarjenje od Maribora ob Dravi do Haloz in preizkušanje dobrot Prekmurja.

Gašper Bergant
Gašper Bergant
osebni arhiv

Komik Gašper Bergant
Ljubno, Luče in Solčava imajo toliko zanimivih in lepih kotičkov, da bi bil greh, če bi se omejil samo na nekaj posameznih. Če se boste samo peljali čez te kraje, boste domov prišli bolj spočiti in veseli! Obilica kmečkih turizmov, prelepih gozdov, čistih potokov, možnost nabiranja gozdnih sadežev in opazovanja divjih živali. Domačini bi preposto rekli: »Ni da ni!«

Alma Rekić
Alma Rekić
Pop TV

Kuharska mojstrica Alma Rekić
Vsekakor je naša Gorenjska prekrasna in veliko je za videti. A če že imamo priložnost to leto dopustovati v Sloveniji, vam svetujem, da dopustujete drugače kot običajno. Počnite nekaj, česar nikoli niste. To leto je idealno za to, da spoznamo nam neznane konce. Svetujem obisk turističnih kmetij z nastanitvami, kjer lahko svojo družino vključite v običajen kmečki dan, doživite delo na kmetiji ter spoznate res domačo in tipično hrano za tisti okoliš. Takšnih je kar precej, meni pisana na kožo pa je turistična kmetija Gorjup v Srednji vasi v Bohinju. Spoznajte drugo plat dopusta, naj bo drugačen, aktiven in naj vas opomni, kako pomembne so tradicija in vrednote. Predvsem pa ostanite zdravi.

Gianni Rijavec
Gianni Rijavec
Osebni arhiv

Glasbenik Gianni Rijavec
S Patricijo sva bila v Portorožu in bilo je enkratno. Toplo priporočam Portorož, Piran, Izolo ... skratka, vso našo obalo. Lepo je in tega se sploh ne zavedamo. Bila sva tudi v Prlekiji in je prekrasna – navdušila sta naju tako pokrajina kot hrana. Vabim pa tudi na našo Trnovsko planoto k nam na Trnovo. Tukaj je še neokrnjen del narave. Lepo povabljeni.

Miha Perat
Miha Perat
Revija Zvezde

Plesalec Miha Perat

Primorska regija ponuja res veliko dogajanja, potovanj in adrenalinskih izkušenj, da o kulinariki in žlahtni kapljici niti ne izgubljam besed. Da pa ne bom dolgovezil, bom izpostavil le dve pokrajini, v katerih vam res ne bo zmanjkalo ničesar od naštetega! Goriška brda in Soška dolina. Noro! Verjetno Goriška brda pozna skoraj vsak, sploh tisti, ki radi dobro jedo in pijejo, saj je regija znana po številnih vinogradih na hribčkih, priznanih vinarjih, vinotočih, sadjarjih in kmečkih turizmih oziroma domačijah. Na terasah z bazenom skoraj vsake vinarske hiše lahko poleg dobre žlahtne kapljice dobite tudi odlično domačo hrano. Če ste že v Brdih, ne smete zamuditi odkrivanja naravnih in kulturnih znamenitosti po briških gričih. Izlet v Goriška brda bo vsekakor navdušil vsakogar! Dolina reke Soče prav gotovo spada med najlepše predele Evrope. Smaragdna reka Soča, najlepša reka v Evropi in vrhovi Julijskih Alp vzamejo dih vsakemu obiskovalcu. Smaragdno zelena reka se vije skozi Julijske Alpe, ki vam ponujajo obilo športnih aktivnosti, ribolov, padalstvo, kolesarstvo in adrenalinske vodne športe. Poleti se vam bo vsekakor prijalo osvežiti v čisti vodi reke Nadiže in Soče. Soška dolina je prav tako znana po kulinaričnih dobrotah, soško postrv kot specialiteto pa lahko poskusite v mnogo gostilnah in restavracijah po soški dolini. Tolmin je danes kulturno in gospodarsko središče doline Soče, posebej pa je znano po glasbenih festivalih, ki pritegnejo na tisoče obiskovalcev. Na okoliških planinah še živi bogata planšarska tradicija in z njo znamenita tolminski sir in skuta. Vsekakor sta to destinaciji, ki vaju ne bosta pustili ravnodušni, zato ju obiščite in se prepričajte sami!

6Pack Čukur
6pack Čukur
Osebni album

Glasbenik 6Pack Čukur
Priporočal bi Prlekijo, destinacijo: Ljutomer–Jeruzalem. Iz teh krajev je moja žlahta po mamini strani. Pred kratkim sem tam s prijatelji užival med vinogradi in v gostilnah, ki ponujajo vrhunsko domačo kulinariko in vina po zelo solidnih cenah. Vzemite s seboj kolesa ali pa se odpravite s terencem po ozkih poteh neskončnih gričev.

Še več idej znanih lahko najdete v jutrišnji

★★★ REVIJA NOVA ★★★