testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Vaze v temnih tonih

M.Š., 04.04.2020 18:00:54

V teh mesecih več časa preživimo v objemu toplega doma. S posušenimi vejami, listjem in vrtnim cvetjem v jesenskih odtenkih si košček narave pričaramo tudi v prostorih, kjer se največ zadržujemo. Idealen dodatek tem naravnim lepotam so vaze – tokrat jih predstavljamo v temnih odtenkih.

Delite na:
Vaze v temnih tonih
zimski dekor, sveča, vaza, mimoza Dreamstime

LOUISE ROE

dom2-vaze-1-louiseroe-2.jpg
steklena vaza, Louise Roe
www.louiseroe.dk

dom2-vaze-1-louiseroe-1.jpg
steklena vaza, Louise Roe
www.louiseroe.dk

Vaze danske oblikovalke Louise Roe delujejo kot dragulji s t. i. baguette rezom. Vaza iz ročno pihanega stekla in v dimni barvi velja za pravi trendovski kos letošnje zime. Na voljo v različnih barvah in dimenzijah, cena od 45 evrov. (www.louiseroe.dk)

STOCKHOLM

dom2-vaze-2-stockholm-2.jpg
aluminijasta vaza Stockholm, Stelton
www.stelton.com

dom2-vaze-2-stockholm-1.jpg
aluminijasta vaza Stockholm, www.stelton.com
www.stelton.com

Temno modri vzorec vaze Stockholm, ki je na voljo v treh velikostih, spominja na vodne odseve majhnega arhipelaga ob Stockholmu, vključno z nordijsko svežino. Izdelek oblikovalcev Bernadotte & Kylberg je narejen iz aluminija in hladnega emajla, na voljo v več dimenzijah in barvah - najmanjša stane 89, največja pa 245 evrov. (www.stelton.com)

VIVA

dom2-vaze-3-viva.jpg
steklena vaza Viva, BoConcept
www.boconcept.com

Steklene vaze Viva slavijo žensko telo s svojevrstnimi okroglinami. Primerne so tudi za nekoliko večjo vejo, na primer bodiko, evkaliptus ali pa samo list monstere. Vaza je visoka 30 cm in stane 110 evrov. (www.boconcept.com)

OBJECTS

dom2-vaze-4-objects-2.jpg
vaza Objects, Fritz Hansen
www.fritzhansen.com

dom2-vaze-4-objects.jpg
vaza Objects, Fritz Hansen
www.fritzhansen.com

Okusni dodatki, ki v prostoru nikoli ne prevladujejo, ampak ga dopolnjujejo - to je vodilo danskega podjetja Fritz Hansen oziroma njihove kolekcije Objects - Predmeti. To velja seveda tudi za dvolitrske steklene vaze z lično leseno podlago - delo španskega oblikovalca Jaimeja Hayona. Izbirate med dvema dimenzijama, cena približno 125 evrov. (www.fritzhansen.com)

AMALIE

dom2-vaze-5-broste-amelie.jpg
vaza Amelie, Broste Copenhagen
www.brostecopenhagen.com

Vaza Amalie, ki spominja na papirnate luči, poleg z obliko očara s sijočo površino. Zadostuje že vejica resja in minimalistična jesensko-zimska dekoracija je pripravljena. Vse vaze so izdelane ročno, na dnu je tudi gumijasta blazinica, da ne zdrsnejo. V več barvah in velikostih, od 23 evrov. (www.brostecopenhagen.com)

IKEA

dom2-vaze-6-ikea-2.jpg
steklena vaza, Ikea
www.ikea.com

dom2-vaze-6-ikea.jpg
steklena vaza, Ikea
www.ikea.com

Ročno pihano steklo v svoji najlepši obliki: dimljeno steklo je trend, ki ga dobite tudi v Ikei po zelo ugodni ceni. Izbirate med 18 ali 26 cm visoko vazo, cena pa je 6,99 ali 8,99 evra. (www.ikea.com)

HAMMERSHøI

dom2-vaze-7-hammershoi-1.jpg
vaza Hammershoi, Kähler Design
www.kahlerdesign.dk

dom2-vaze-7-hammershoi-2.jpg
vaza Hammershoi, Kähler Design
www.kahlerdesign.dk

Vejice ruja bodo dodatno izstopale v sivi reliefni vazi blagovne znamke Kähler Design, lahko pa za spremembo izberete vazo v barvi slive in se poigrate z jesenskimi odtenki. Prostor lahko dodatno popestrite s svečnikom iz iste kolekcije. V več barvah in velikostih. Cena vaze 23 evrov. (www.kahlerdesign.dk)

FIORA

dom2-vaze-8-fiora-3.jpg
vaza Fiora, Kähler Design
www.kahlerdesign.dk

dom2-vaze-8-fiora-1.jpg
vaza Fiora, Kähler Design
www.kahlerdesign.dk

Gre za serijo keramičnih izdelkov modne oblikovalke Stine Goya z edinstvenimi vzorci, izrazitimi silhuetami in drznimi barvami. Naj bo vaza Fiora majhna umetnina, ki doda pridih ekskluzivnosti in elegance v vaš dom. Na fotografiji sta vaza in okrasni lonec iz serije v polnočni modri barvi, na voljo tudi v svetlejših tonih. Cena vaze je 99 evrov, cena lonca (premer 25 cm) pa 135 evrov. (www.kahlerdesign.dk)

WILLMAN

dom2-vaze-9-willmann-1.jpg
vaza, Hanne Willman, menu
www.menu.as

dom2-vaze-9-willmann-3.jpg
vaza, Hanne Willman, menu
www.menu.as

Amaril je rastlina zime in nas v hladnejših dneh navdušuje s svojimi velikimi trobentasto oblikovanimi cvetovi. Podobno velja za druge okrasne rože z bujnimi cvetovi. Pompozni kot so, namreč taki cvetovi potrebujejo tudi vazo z značajem - kot je tista iz betona in stekla, ki jo je za Menu oblikovala Hanne Willman. Visoka je 20 cm, dobite pa jo za nekaj več kot 70 evrov. (www.menu.as)

Objavljeno v reviji Dom2/ Moje lepo stanovanje št. 26, 28.10.2019