Svet24.si

Preverite, kako narediti popolno lepotno ...

lady gaga Svet24.si

Lady Gaga z ganljivim sporočilom sprehajalcu ...

mario fafangel Reporter.si

Strokovni svet NIJZ že 15. februarja predlagal ...

govedo, karim-allah, krave Svet24.si

FOTO: Ubili bodo 864 krav, ki že mesece plujejo ...

DR_1 Necenzurirano

To je zdravnik iz Namibije, zaradi katerega ...

Ronald Pickup Odkrito.si

Umrl je Ronald Pickup, ki je poznan po filmih ...

lea sirk Njena.si

Lea Sirk objavila redko fotografijo z izbrancem

FOTO: Prenove doma so se lotili pred letom, zanjo pa so odšteli 15 tisoč evrov!

A.K., revija Dom2, 06.03.2019 13:00:48

Včasih se nam zdijo sanje tako zelo nedosegljive, pa v resnici niso. To je dokazala mlada slovenska družina iz Šmarjeških Toplic.

Delite na:
FOTO: Prenove doma so se lotili pred letom, zanjo pa so odšteli 15 tisoč evrov!
Stanovanje je opremljeno v beli, sivi in roza barvi. Osebni arhiv T.H.

Tokrat vam predstavljamo dom povprečne slovenske družine, ki nas je spustila skozi svoja vhodna vrata in nam pokazala, da so sanje res uresničljive. 

Mlada družina, ki šteje tri člane, je izjemno ponosna na svoj končni izdelek, ki ga predstavlja njihovo stanovanje v Šmarjeških Toplicah. V ta dom so se preselili pred dobrim letom in ga prenovili ter uredili po svojem okusu. 37-letna Teja, ki se sicer ukvarja s kozmetično dejavnostjo, je dokazala, da ji dekor in notranja oprema kot hobija resnično ležita. Z 31-letnim partnerjem Igorjem, ki se je izkazal v celotnem gradbenem projektu, sta ideje za prenovo in opremljanje razvila sama, saj sta jih v svojem srcu nosila že dolga leta. Ideja o skupnem domu, kjer bosta lahko vzgajala sina Tilna, je bila sprva le želja, ki je nato prerasla v sanje, te pa so se nedavno tudi uresničile. 

Večino gradbenih del so Igorjeve pridne roke naredile kar same, saj je želel pri renoviranju kak evro prihraniti, da sta si s Tejo pri opremi lahko privoščila nekoliko več. Ker je to mlada družinica, je bila omejena s finančnimi sredstvi, a to jih ni ustavilo pri izpolnitvi sanj – ustvarjanju čudovitega doma. 

Prenove so se lotili poleti pred letom dni, zanjo pa so odšteli približno 15.000 evrov. Prenova je trajala dobre tri mesece, saj so prenavljali celo stanovanje, razen kopalnice. Svoj dom so gradili vsak dan po službi in tudi vsak konec tedna. Počitek so si privoščili šele po končani prenovi. 

slovenski domovi, teja hrncic.jpeg
Prenovljena kuhinja z nekoliko drugačno postavitvijo.
Osebni arhiv T.H.

Stanovanje so opremili v beli, sivi in rožnati barvi. Opremo so našli v Momaxu, Ikei, Harvey Normanu, nekaj stvari pa so nakupili tudi z nekoliko bolj tveganim nakupom po spletu. Tejo zdaj že srbijo prsti, da bi se lotila še menjave ploščic v kopalnici, temu pa bi sledila tudi prenova kopalniške opreme. A vse ob svojem času. 

slovenski domovi, teja hrncic1.jpg
Kuhinja pred prenovo.
Osebni arhiv T.H.

Par se lahko pohvali tudi s čudovito teraso, kjer se poleti nastavlja soncu v viseči mreži in večere preživlja v čudoviti in udobni vrtni garnituri.

Objavljeno v reviji Dom2 št. 21, 17. 12. 2018.