Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Nasveti na hitro: kako se urediti v petih minutah?

J. K., Zarja, 20.03.2018 15:00:37

Urejanje in ličenje ne prinaša le lepega videza, ampak ima tudi terapevtski učinek. Čas, ki ga posvečamo sebi, nas navdaja z dobrim občutkom in nam dviguje samozavest. Zato je prav, da ostajamo zvesti našemu vsakodnevnemu obredu skrbnega urejanja.

Delite na:
Nasveti na hitro: kako se urediti v petih minutah?
Shutterstock

A včasih ura teče hitreje, kot si želimo: treba je pohiteti, mudi se, časa za urejanje preprosto ni. Nič zato! Pet minut se vedno najde, in to je dovolj.

Večnamenska ličila
Tonirana krema opravi oboje – nahrani kožo in ustvari podlago za nanos ličil. Za ličenje uporabimo senčilo v naravnem odtenku, ki si ga lahko nanesemo tako na ličnice kot na veke, pa tudi na ustnice. Dodamo še maskaro in naš obraz že dobi novo svežino.

Suhi šampon
Lasje štrlijo, časa za umivanje ni – rešitev je suhi šampon. Uporaba je preprosta, učinek pa opazen. Odstranjuje odvečno maščobo in lasem daje bujnost, hkrati pa osveži njihov vonj. Na tržišču so na voljo tudi že suhi balzami za lase, ki jih nanašamo na poškodovane lasne konice, in v trenutku je frizura videti bolj urejena.

lepota suhsampon 2.jpg

Rdečilo na ustnicah dela čudeže
Kadar ni časa za celostno ličenje, zagotovo najdemo vsaj minuto za nanos rdečila. S tem dosežemo izjemen učinek – obraz dobi svoj poudarek, mi pa se počutimo urejeno. Previdno le z barvo: ta naj bodo svetla in ne preveč opazna, da ne bodo ustnice preveč izstopale. Najzanesljivejši izbor se ponuja v okviru elegantne klasike: koralna, marelično-roza in rdeča.

Predpriprava
Naj postane naša stalna navada, da si oblačila za naslednji dan pripravimo že zvečer. Potrebnih je le nekaj minut, ki nam jih zvečer najbrž ne manjka, zjutraj pa pomenijo dragocen prihranek časa. Tudi za dni, ko zjutraj ne zamujamo in si lahko privoščimo običajno rutino urejanja in ličenja, je koristno, če imamo pripravljene tako obleke kot ličila. Tako se izognemo iskanju tega ali onega v zadnjem hipu.

lepota predpriprave 1.jpg

Ljubimo se
Nič od tega, kar lahko naredimo za svoj videz z obleko ali ličili, nas ne naredi lepih. Lepota prihaja iz nas, vse drugo so le poudarki. Manjše nepravilnosti v ličenju ne morejo spremeniti osebe, ki jo imamo v sebi. Pomembna je naša naravna lepota. 

Preberite tudi: Kdo si želi z nami resno manipulirati? Kliknite TUKAJ!