kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ula Furlan: Izogibam se odnosov, ki so iritantni, izpraznjujoči, naporni in prazni

Brigita Potočki, Bodi zdrava, 12.02.2019 15:01:48

Ko sem v njenem zadnjem zapisu na blogu prebrala, da se bliža štiridesetim (čeprav ji do štiridesetice dejansko manjka še celih šest let), sem bila presenečena. Ula Furlan je namreč večna mladenka, ki ji ne bi pripisala niti petindvajset let. Kaj je njena skrivnost?

Delite na:
Ula Furlan: Izogibam se odnosov, ki so iritantni, izpraznjujoči, naporni in prazni
Ula Furlan Media24, osebni arhiv, Robert Ribič

Neizmerna energija, vedno nasmejan obraz in pozitivno sprejemanje življenja. Vse to je podedovala od svoje mame, Miše Molk, in zagotovo tudi od tatija, kot ljubkovalno imenuje svojega očeta Silvana Furlana. Ula, ki je tako v zasebnem življenju kot na družabnih dogodkih vedno urejena, nam je razkrila svoje lepotne in stilske skrivnosti. 

Kaj od tega, kar ste, ste najbolj vi: voditeljica, blogerka, igralka, manekenka, urednica ali hčerka slavnih staršev?

Najbolj sem kar svobodnjakinja, freelancer, sama svoj s. p. in direktorica že skoraj deset let. (smeh) Takšne vrste razgibano delo pa mi dovoljuje, da čim bolj polno izkoriščam svoja znanja, spretnosti in talente. Po petih letih intenzivnega televizijskega ustvarjanja, kjer sem dnevno menjala novinarsko, voditeljsko in uredniško vlogo, sem zdaj v prvi vrsti snovalka svojih projektov, iskalka osebne sreče in kakovostnih profesionalnih izzivov. Najraje se trenutno spletem z žmohtno pisano besedo, pišem svoje kolumne in blog, v polnem zamahu sem se ponovno angažirala kot fotomodel in intenzivno sodelujem z raznovrstnimi, predvsem modnimi in lepotnimi znamkami, povezujem dogodke in se obenem vračam k svoji ljubezni številka ena, igri. Kmalu na Voyo na primer prihaja serija, kjer imam precej zabavno epizodno vlogo.

ula furlan (2) (1).JPG
Njeni dnevni stajlingi so sestavljeni iz kavbojk in majic ter obveznih bulerjev
M24

Kateri kos oblačila je v vaši garderobi nepogrešljiv?

V zadnje vzdihljaje leta si ne predstavljam iti brez visokih bulerjev Dr. Martens, črnega Vodebovega plašča in zlatih usnjenih hlač Moschino x H&M.

Petke ali nizki čevlji?

Za spodbudo in poklon sebi, svoji ženstvenosti ali priložnosti – petke, ob vsakodnevnem ubranem koraku z lastnim urnikom in ritmom bivanja pa centimetre držim bolj pri tleh.

katarina cas ula furlan (7).JPG
Katarina Čas in Ula Furlan
M24

Kako izbirate vsakodnevne stajlinge in kaj najpogosteje nosite?

Izbiram intuitivno, v skladu s počutjem, priložnostjo, s tem, kako se teh 24 ur pred mano izoblikuje po alinejah in kaj prinašajo. Včasih imam v avtu rezervo, dodaten par čevljev, hlač, da lahko 'kameleonim' med kastingi, sestanki, avdicijami, generalkami in lastnim zadovoljstvom sprehoda na grad. Najpogosteje nosim hlače Petje Zorec, srajco Aleksandre Brlan, vsaj nogavičke znamke Cliche, črn usnjen nahrbtnik iz trgovine Omara, čisto sveže superge znamke S.I.G.N., parfum Alien in barvno paleto senčil Urban Decay.

Ali radi izstopate v modnem smislu?

Rada se zabavam, igram in preizkušam. Naklonjena sem različnim stilom in okusom, svoje telo jemljem kot odriv, izhodiščno prizorišče, na katerem lahko vsak dan v svet pošljem povsem novo različico sebe. Ne bojim se močnih barv, udarnejših kosov in izstopanja. Stilske zapovedi, trende in navsezadnje modo jemljem kot navdih in namige za lastno ustvarjalnost in raziskovalno svobodo.

ula furlan (6).JPG
Ula Furlan v plašču Vodeb
M24

Kako kupujete oblačila: impulzivno ali premišljeno? Sami ali v družbi?

Največkrat impulzivno in sama s seboj. Z več kot ducatom obešalnikov pod roko in priprtimi očmi, ki vizualizirajo potencialne kombinacije z domačo omaro.

Je v vaši omari veliko zgrešenih nakupov?

Veliko jih ni več, saj so se intenzivnejši stilski preobrati dogajali bolj v obdobju srednje šole. Kakšne strgano scefrane kavbojke mi pa mami še danes z veseljem odsvetuje nositi. Skoraj vsako nedeljo. (smeh)

ula furlan LJFW nov 2018.JPG
Ula Furlan na LJFW v oblačilih Moschino xHM
M24

Kateri je najdražji kos, ki ga imate v omari?

Hmm. Nisem pretirana zapravljivka. Najdražji kosi so najverjetneje dizajnerski, večino pa sem jih prejela kot nadaljevanje njihove življenjske poti iz mamine omare. Nekaj jih je pot v mojo zasebno stilistično kolekcijo našlo tudi z novodobnimi vplivnostnimi fotografiranji in ambasadorstvi, predvsem na družbenih omrežjih. Verjetno je zato v tem trenutku najbolj vročih pet kosov najnovejšega sodelovanja Moschino x H&M. Obožujem njihov rožnat plašček iz umetnega krzna in zlato usnjeno jakno.

Ste si kdaj izposodili kakšen kos iz mamine omare?

Uf, seveda! Prve njene kose sem si izposodila že zelo zgodaj, ko sem imela največ kakšne tri leta, tati pa me je v njih fotografiral. Celostno podobo sva zaključila z dolgo biserno ogrlico.

ula furlan (2).JPG
Ula Furlan v dolgi obleki in zlati usnjeni jakni
M24

Kako skrbite za svoje telo?

Jem vse in prvič v življenju dodajam nekaj ekstra maščobnih blazinic okrog trebuščka in število kilogramov na zapis na tehtnici. Nimam diete, nimam pretiranih predsodkov, sem vsejedec, ki pa se od mladih nog boji plesnivih sirov, vampov in gob. Telovadim zmerno, čeprav se zavedam, da prihajam v leta, ko bo treba aktivneje skrbeti za dobro ohranjenost, kondicijo in počutje v svojem telesu. Doma telovadim sama, tedensko hodim na sprehode na Rožnik, redko tečem po Tivoliju, še najraje od vseh športov plavam.

Kakšna je vaša lepotna rutina?

Veliko spanca, dobre hrane, še več vode, pa malo stresa, napornih ljudi, situacij in odnosov, ki so iritantni, izpraznjujoči, naporni, prazni. Vsak dan zjutraj in zvečer je obvezna krema za obraz, zvečer pa še L'Occitanov serum Imortelle, krema za okrog oči, sem in tja kakšna fina masaža obraza z oljčkom, pa čim manj težkih ličil za vsak dan.

Ula Furlan - Ph Robert Ribič 1.jpg
Od vseh športov ima najraje plavanje
osebni arhiv

Kaj od naštetega bi najbolj pogrešali: maskaro, puder, parfum ali šminko?

Parfum. Ker je zlit z mojo kožo in za piko na i dopolnjuje mojo prisotnost v prostoru, osebnost in na kakšen šal ali blazino mimogrede zapiše spomin.

Ženske znamo biti precej samokritične, ko gre za naš videz. Bi tudi vi na sebi kaj spremenili?

Dolgo sem se obremenjevala s suhimi stegenci in srednje simpatično razmetanimi prstki na nogah. Danes pa neskončno maram in spoštujem svoje telo in stiskam pesti le za čim dlje zdrave zobe, dlesni, dober vid, močne kosti in čim manj sivih las.

Ula Furlan
Ula prisega na čim manj težkih ličil za vsak dan, zvečer pa je rada urejena
M24

Se ozirate na kritike drugih in kako jih sprejemate?

Čim bolj skušam na življenje gledati in ga doživljati v nekakšnem ravnovesju ali sobivanju med razumom in čustvenostjo, saj nam je racionalno velikokrat nemudoma jasno, kako stvari stojijo, emocije pa vendarle nekoliko podivjajo po svoje. Tako je tudi s kritikami, ki te lahko ob nepravem trenutku, izrečene na nepravi način, ulovijo prav tam, kjer običajno povsem trdno stojiš. Zato navijam predvsem za harmonično uigranost in razumevanje med glavo in srcem. Potem bodo tudi kritike, nevoščljivost, razprtije, sreča, navdušenje in ljubezen našli, izhajali in padali na prava mesta.

Kateri je najboljši lepotni nasvet, ki ste ga dobili od svoje mame Miše?

Ljubi kremo. Odstranjuj ličila. Nikoli ne vleci kože, vedno kremo maži navzgor po obrazu in ne dol in na splošno s svojim telesom delaj nežno, ne ščetkaj zob brez občutka, ne bodi ihtava in ob razčesavanju ne trgaj mokrih, zavozlanih las, ki se iz brisače lovijo v krtačo, poišči in poslušaj svoj notranji mir, beri knjige, hodi v kino in gledališče, imej kakovostne odnose. Polna duša, možgani in srce namreč žarčijo na ven vse tisto, kar je najlepšega v nas.

Ula Furlan in Miša Molk Premiera Kralj na Betajnovi 2014 - M24 - MVavpotič.jpg
Ula Furlan z mamo Mišo
M24

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 12, 10. 12. 2019.