Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Ublažite podočnjake

Tjaša Kokalj Jerala, 01.04.2020 08:00:02

Podočnjaki so lepotna nevšečnost, ki pesti ženske vseh starosti. Da bi jih ublažili, se dosledno držite opisanih sedmih korakov, in rezultati bodo kmalu vidni.

Delite na:
Ublažite podočnjake
Nosilna podočnajki Getty

1. PAZITE, KAJ JESTE

Prehranski trik, ki bi vam popolnoma zbrisal podočnjake, seveda ne obstaja, ampak premislite o prehodu na protivnetno oziroma t. i. alkalno hrano. Ta temelji na čim manjšem vnosu živalskih beljakovin, sladkorjev in predelane hrane, saj ta živila povzročajo zakisanost telesa. Priporoča se uživanje čim večjih količin sadja, zelenjave in polnozrnatih žit, ki delujejo bazično in pozitivno vplivajo na vzdrževanje kislinsko-bazičnega ravnotežja. 

Pazite, kaj jeste
Kandirano sadje
Profimedia

2. POSKRBITE ZA BOLJŠI SPANEC 

Podočnjakov zagotovo ne boste dobili od preveč spanca, bo pa njegov primanjkljaj temne kolobarje zagotovo le še potemnil. Dandanes so naše oči in kožaizpostavljene tudi večjemu »modremu sevanju« prav zato, ker smo zaradi povečane uporabe računalniških zaslonov in pametnih telefonov pod vplivom te svetlobe celo ponoči. Zaščitite se pred njo.

3. NE POZABITE NA KREMO Z ZAŠČITNIM FAKTORJEM

Ta točka je celo pomembnejša od vseh drugih oziroma izvor vsega »zla«. Kreme z zaščitnim faktorjem ne smemo pozabiti niti v zimskih mesecih, prav tako ne na pravilno količino nanosa kreme. Ta je dolžina dveh prstov (če jo nanesemo na kazalec in sredinec), da razvije pravi faktor. In izberite visok faktor.

krema z zaščitnim faktorjem EUCERIN, 19,98 eur.jpg
krema z zaščitnim faktorjem EUCERIN
Promocijsko gradivo

4. IZBERITE DOBRO KREMO ZA OKROG OČI

Bolj ko je hidratantna, boljša je. Potrebujete formulo, ki se hitro vpije v kožo in meri na gubice, prožnost in oteklost kože ter hiperpigmentacijo. Nekatere, zlasti tiste v obliki gela, lahko pustimo v debelejši plasti približno deset minut. Pomembno je, da daste kremi na voljo nekaj časa, da se vpije v kožo, preden nanesete naslednji izdelek. Kremo okrog oči vedno nanašajte s tapkanjem in ne s klasičnim mazanjem.

krema za okrog oči KIEHL'S, 40 eur.jpg
krema za okrog oči KIEHL'S
Promocijsko gradivo

5. UPORABLJAJTE MASKO ZA OČI

Še vedno delujejo »stari triki«, kot so ohlajene žlice, ki zmanjšajo videz oteklosti ali zabuhlosti, pomagajo pa tudi kumare in čajne vrečke, ki so prav tako učinkovite, kljub vsemu pa so najboljše in tiste z najmočnejšim učinkom namenske maske za oči. Izredno nežne, a učinkovite sestavite bodo naredile čudež, še posebno če jih pred uporabo še ohladite.

maska za oči GARNIER, 2,20 eur.jpg
maska za oči GARNIER
Promccijsko gradivo

6. POSEZITE PO ROLERJIH

O sestavinah in formulah se veliko govori, vendar je enako pomemben način, kako uporabljamo neki izdelek. Kadar nimate časa za masko, bo podoben učinek ustvaril serum za konturo oči s kovinsko kroglico. Najboljši način za njegovo uporabo je, da se premikate od loka obrvi navzdol, od zunaj proti notranjosti očesa in nadaljujete navzgor proti loku obrvi. Ponavljajte to krožno gibanje, dokler se serum ne vpije. 

roler za oči CHANEL, 124 eur.jpg
roler za oči CHANEL
Promocijsko gradivo

7. NANESITE PRAVI KOREKTOR

Kadar želimo kaj zakriti, na tisti predel pogosto nanesemo preveč »materiala«, ki lahko stanje le še poslabša. In ko govorimo o očeh in občutljivi, tanki koži okrog njih, je še posebno pomembno, da kože okrog oči ne zadušite s korektorjem. To je danes precej popularno pri lepotnih vlogerjih, vendar morate upoštevati tudi svoja leta v primerjavi s 15-letnico, ki vam na Youtubu deli nasvete. Prav tako morate biti pozorni pri izbiri barve korektorja. Ko izbirate barvo, pazljivo poglejte, katere barve in tona je del, ki ga želite skriti: če so vaši podočnjaki modrikasti ali sivkasti, jih nevtralizirajte s toplejšim odtenkom breskve, če so rožnati, izberite korektor z rumenim podtonom.

paleta korektorjev NYX, 11,99 eur.jpg
paleta korektorjev NYX
Promocijsko gradivo

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 2, 10.2.2020