GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Tulipani so lahko elegantni ali pa razigrani

M. H., Zarja, 30.04.2018 13:01:00

Čeprav nam v trgovinah tulipane ponujajo že od januarja, je šele sedaj pravi mesec zanje.

Delite na:
Tulipani so lahko elegantni ali pa razigrani
Revija Zarja

V barvnem soju nas razvajajo na gredicah in prav je, da si jih prinesemo tudi v stanovanje. Pri tem smo lahko izbirčni in posežemo po neverjetnih barvnih kombinacijah ali pa čisti belini. A pozor: beli tulipani pomenijo strastno ljubezen, medtem ko črni sporočajo, da ste zaradi ljubezni pripravljeni žrtvovati prav vse.

Skrb za tulipane v vazi je preprosta. Za šopek izberite še zaprte cvetove, lahko so tudi še zeleni, le rahlo obarvani, saj se bodo na sobni temperaturi hitro razprli. Pomembno je, da ne stojijo na soncu, ker tako hitreje odcvetijo. Izberite dovolj visoko vazo, saj tulipani v njej še zrastejo nekaj centimetrov. Ker popijejo veliko vode, vsak dan preverite, ali je imajo dovolj. Vsak drugi dan jim lahko stebla porežete za približno pol centimetra. Tako bodo ostali sveži tudi teden dni.

Kar pa se tiče kombinacij, je vse prepuščeno vašemu okusu. Trenutno so sicer v modi okrogli tulipani, podobni potonikam, a če prisegate na klasiko, ni lepšega kot rdeč pokončen cvet. 

tulipani 7.jpg

Bela preprostost

Beli tulipani pridejo do izraza v kontrastnih barvnih vazah ali pa jih za čisto lepoto postavite v vazo nevtralne barve.

tulipani 8.jpg

Barva na barvo

Lahko se odločite za šopek ene barve ali pisan. V obeh primerih bo do izraza prišla njihova pomladna nota popolnega barvnega razkošja.

tulipani 4.jpg

Nepoznana eleganca

Čeprav so tulipani zelo razširjeni, lahko z njimi v različnih kombinacijah ustvarite zelo elegantne šopke. Pri tem ne bo šlo brez letos modne vijolične kombinacije, v kateri med tulipane lahko pomešate visoke okrasne luke. Navadnim tulipanom lahko primešate tudi okrogle, ki pridejo še bolj do izraza, če jih postavite v vaze posamezno.

Več v spodnji galeriji!

Preberite tudi: Začenja se boj za reševanje zelenjave. Kliknite TUKAJ!