favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Triki, kako odpraviti neprijeten vonj

Zoran Franc, Svet24, 18.08.2018 15:01:59

Ste tudi vi majico oblekli le za nekaj minut in se je zaradi velike vročine in znoja takoj navzela neprijetnega vonja? Obstaja način, kako se lahko hitro znebite neprijetnih vonjav z nekaj preprostimi triki.

Delite na:
Triki, kako odpraviti neprijeten vonj
Neprijetne vonjave oblačil boste hitro odpravili, če boste oblačila obesili na obešalnik in jih z vročo paro poparili po celotni površini. Dreamstime

Žal je tako, da se poleti ob vročih in soparnih dneh oznojimo kmalu zatem, ko se oprhamo. Oblačila hitreje preznojimo ne glede na to, ali jih oblečemo za nekaj ur ali za ves dan. Pranje je zato pogostejše, tudi tistih oblačil, ki še niso zares umazana, a tudi to težavo lahko z nekaj triki preprosto in hitro odpravite.

Preberite tudi: Prevzemite nadzor nad zapravljanjem. Kliknite TUKAJ!

Skrivnost je v alkoholu

Če se želite znebiti neprijetnega vonja vašega najljubšega oblačila, vendar ni dovolj časa, da bi ga ponovno oprali in posušili, uporabite vodko. Ta pomaga tudi v primerih, ko oblačila smrdijo po hrani iz restavracije, cigaretnem dimu ali imajo kakšen drug neprijeten vonj. Vse, kar morate storiti, je, da nekaj vodke prelijete v pršilko. Vodko preprosto popršite po oblačilu. Ko bo izhlapela, bodo izginile tudi neprijetne vonjave.

pasja blazina.jpg
Tudi živali svoj vonj, ki se posebno poleti še hitreje zavoha.
Dreamstime

Osvežite garderobo 

Ta trik je uporaben tudi pri oblačilih, ki bi jih sicer morali odnesti v kemično čistilnico. Posebej primeren je za fina in občutljiva oblačila, na primer iz svile. Svetujemo vam le, da preden popršite oblačilo po celotni površini, tekočino vselej preizkusite na majhnem koščku in se tako prepričate, da na tkanini ne bodo ostale lise. Z vodko lahko popršite tudi jakne in plašče, sicer namenjene za v čistilnico. Potem ko jih popršite po celotni površini, jih za nekaj časa dajte na zrak, ko se posušijo, pa jih spravite v omaro.

Pasja blazina

Seveda imajo tudi živali svoj vonj, ki se posebno poleti še hitreje zavoha kot v hladnejših dneh. Svetujemo vam, da blazino, na kateri se vaš ljubljenček v poletnih mesecih hladi, najprej dobro očistite dlak in drugih nečistoč, nato pa popršite z vodko in pustite, da se posuši.