Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Trendi kuhinj 2020

M. K., 05.04.2020 20:00:14

Kakšne kuhinje bomo izbirali za naše domove v prihodnjem letu? Katere novosti lahko pričakujemo od proizvajalcev in kam bodo letele modne muhe?

Delite na:
Trendi kuhinj 2020
/ arhiv proizvajalca

V zadnjem času lahko opažamo porast raznolikosti izbire in proizvajalcev kakovostnih kuhinj. Vračajo se kuhinje, narejene po meri in posameznikovih željah, kar sovpada s trendom »domače, biološko, naravno, lokalno, ekološko«. Za takšne kuhinje bomo morali sicer seči malo globlje v denarnico in morebiti zato izbrati bolj klasične, svetle kuhinje, za katere smo lahko prepričani, da ne bodo v nekaj letih pristale na tiralicah oblikovalske policije. Notranji oblikovalci nam zato svetujejo, katerim smernicam slediti v letu 2020.

1.       KAMEN

KAMEN1.jpg
/
shutterstock

Še nikoli doslej ni bil kamen, še posebej marmor, v kuhinji bolj zaželen. In to takšen s čim več barvnimi žilami. Nič ne odseva elegance in prefinjenosti naše kuhinje bolj kot prekrasen kamen. Marmornati pulti sicer niso najcenejši (prej ravno obratno), lahko pa jih nadomestimo s pultom iz cenejšega materiala, ki bolj ali manj posnema njihov videz.

2.       SVETLEJŠI LES

SVETLEJŠI LES2.jpg
/
arhiv proizvajalca

Les se vrača v kuhinje. Izberite svetlejši les s sivkastimi podtoni. Kombinirajte ga s sivo, belo in črno. S kamnom ali kovino.

3.       DRAMATIČNA

DVOJNI OTOK1.jpg
/
shutterstock

Za tiste malo drznejše. Črna na stenah, črno pohištvo in dekor. Najbolj vabljivo v kombinaciji rustikalnega sloga in starega lesa.

4.       ŽIVAHNI DETAJLI

KAMEN3.jpg
/
arhiv proizvajalca

ZLATO1
/
Arhiv proizvajalca GROHE

Ali sploh vidimo vsi barve enako? Ne pustite si diktirati barvnih kombinacij od drugih. Sami izberite tiste, mogoče nepričakovane, kombinacije, ki zadovoljijo vaše oči. Najlažje bo, če je večina elementov v kuhinji bele ali nevtralno lesene barve in svojo najljubšo barvno shemo vključite v obliki barvanja sten, kuhinjskih aparatov, dodatkov in dekorja.

5.       DVOJNI OTOK

KAMEN2.jpg
/
shutterstock

Vedno bolj postaja kuhinja tisti del stanovanj, kjer se ljudje družimo in prebijemo največ časa. Zato se povečuje povpraševanje po večjih kuhinjah. Kuhinjski otoki so postali skoraj obvezen del vsake nove kuhinjske kompozicije, in če nam prostor dovoli, si lahko omislimo kar dva taka otoka in s tem obsežno povečamo delovne površine, ki jih – kot vsaka gospodinja dobro ve – ni nikoli preveč.

6.       BREZ ROČAJEV IN KLJUK

DVOJNI OTOK2.jpg
/
arhiv proizvajalca

Zaradi tehnološkega napredka na področju sistemov za odpiranje in zapiranje vrat kuhinjskih elementov ter stremljenja k prostoročnemu upravljanju si lahko omislimo kuhinjo povsem brez ročajev in kljuk. Takšna kuhinja bo zato videti zelo moderno in prefinjeno. Lažje bo pa tudi čiščenje površin.

7.       OREH

OREH2.jpg
/
arhiv proizvajalca

Opažamo tudi porast povpraševanja in ponudbe kuhinj iz orehovega lesa. Naravno gladek les toplih odtenkov vnese v kuhinjo eleganco in prefinjenost.

8.       ZLATO

Kot v preostalih delih naših stanovanj bomo v prihodnjem letu tudi za naše kuhinje iskali in dodajali zlate detajle, dodatke in dekor. Nekateri proizvajalci so v svojo ponudbo že dodali tudi zlate armature in celo korita.

Objavljeno v reviji Dom2/ Moje lepo stanovanje št. 26, 28.10.2019