Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Top vadbe za zapeljive roke

A. K., Bodi zdrava, 19.02.2019 12:00:34

Si želite lepo oblikovane roke?

Delite na:
Top vadbe za zapeljive roke
Si tudi vi želite imeti lepe, napete in mladostne roke? Profimedia

Skoraj vsaka ženska lahko na svojem telesu najde neko »kritično« področje, s katerim ni zadovoljna. Čeprav bi bilo še najbolje, da bi se naučile sprejemati takšne, kot smo, pa v sodobnem svetu, ko nas obkrožajo le lepota, standardi in pričakovanja družbe, to ni tako lahko. Zato smo tokrat pustili ob strani vadbe za zapeljive noge in zadnjico ter se posvetili področju, ki ga mnogokrat zanemarimo.

Tokrat se bomo osredotočili na nadlahti, saj si želimo gladke in lepo oblikovane nadlahti oziroma roke, ki ne bodo razkrivale naših let, neprimernega prehranjevanja in slabe genetike. Za ta del telesa obstaja pet različnih vadb, s katerimi lahko dosežemo, da so roke močnejše in lepše, brez nagubane kože. To so boks, plavanje, joga, pilates in vadba z utežmi.

Boks

boks.jpg
Mnogo žensk trenira boks, veliko pa se jih na ta način tudi rekreira.
Profimedia

Morda se vam zdi, da je boks moški šport, a je resnica popolnoma drugačna. Boks je najboljši način za krepitev mišic in oblikovanje rok. Pospeši izgorevanje maščobnih oblog okrog naših nadlahti in definira mišični tonus. Je izvrsten način vadbe, pri kateri sodeluje vse telo, hkrati pa definira roke. Poleg tega se pri boksu lahko rešite viška energije, stresa in frustracij.

Plavanje

plavanje.jpg
S plavanjem si boste zagotovili lepe mišice in tudi moč.
Profimedia

Plavanje pomaga razviti in učvrstiti mišice. Če želite več moči v rokah, potem poskusite plavati le z rokami, noge pa naj bodo pri miru. Tako lahko plavate tudi s partnerjem. Partner naj bo vaša prikolica, ki vas drži za noge ali boke in vam pomaga pri plavanju le z nogami. A tudi z navadnim plavanjem si boste oblikovali roke.

Joga

joga.jpg
Joga je izjemno priljubljena pri ženskah.
Profimedia

Le poglejte si inštruktorje joge, vsi imajo čudovite roke, ki so definirane, a ne preveč mišičaste. Joga temelji na moči in ravnovesju, z njo pa boste pridobili dolge mišice, ki ne bodo videti kot ogromne mišice iz fitnesa. Joga se odlično izkaže tudi ob sproščanju stresa, poleg tega pa bo vaše telo postalo gibčnejše. Izboljšala bo tudi vašo držo in vam dala fizično moč.

Pilates

pilates.jpg
Pilates je odlična vadba, s katero boste mimogrede pridobili še lepe roke.
Profimedia

Pilates je odlična vadba, ki jo uporabljamo tako rekreativno kot rehabilitacijsko in celo v profesionalnem športu. Pomaga pri stabilizaciji, krepi vse mišice v telesu, z njim lahko pridobimo vzdržljivost in moč, popravlja napačno držo ter obnavlja telesno in duševno vitalnost. Če boste zaupali svojemu inštruktorju, kateremu področju svojega telesa se želite posvetiti, vam bo pokazal vaje, s katerimi boste hitreje prišli do želenega cilja.

Vadba z utežmi

vadba z utežmi.jpg
Za lepoto vaših rok je priporočljiva vadba z utežmi.
Profimedia

Tudi vadba z utežmi je priporočljiva za oblikovanje rok, in čeprav smo ženske prepričane, da z utežmi dosežemo le moške mišičaste roke, v resnici ni tako. Sicer bi bilo najbolje, da se posvetujemo s kakšnim izobraženim trenerjem za fitnes, ki nam bo priporočal prave vaje za močnejše, a ne preveč mišičaste roke.

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 12, 10. 12. 2019.