kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

TOP tehnologija, ki vam bo delala družbo to poletje

Oglasno sporočilo, 26.06.2019 11:33:25

Kateri je najzmogljivejši mobilni telefon, ki vam lahko dela družbo na morju in katera je najboljša televizija za krajšanje poletnih noči?

Delite na:
TOP tehnologija, ki vam bo delala družbo to poletje

Lansko leto je bilo leto tehnoloških novosti na področju računalništva in domače elektronike in različne blagovne znamke so vse leto izdajale nove modele. V neverjetni konkurenci so nekatera velika imena razočarala s svojimi inovacijami, druge manj priljubljene znamke pa so presenetile s kakovostjo, oblikovanjem in uspešnostjo svojih proizvodov.

Najbolj popularna domača tehnologija od prenosnih računalnikov do televizorjev in pametnih telefonov je postala še hitrejša, močnejša, pametnejša in enostavnejša za uporabo. Nakupovanje pa še nikoli ni bilo lažje! Zahvaljujoč portalu Ceneje.si za primerjavo izdelkov in ponudb spletnih trgovin je iskanje novih modelov po najugodnejših cenah lažje kot kadarkoli.

Najboljši od najboljših – OLED in QLED televizorji

Samsung Q90R QLED

Medtem ko je za večino smrtnikov 4K resolucija še vedno nepotreben luksuz (zlasti glede na omejen dostop 4K vsebin), je Samsung šel korak dlje in že lani predstavil svojo prvo 8K televizijo. In ta je še vedno na seznamu najboljših modelov televizorjev, ki jih lahko trenutno kupite, saj 8K ločljivost prinaša neverjetno realističen ogled vsebine, ki jo bo še dolgo težko premagati. Novejša različica Samsung Q90R QLED TV je nadomestila lansko serijo Q9FN in še nadgradila prejšnjo izkušnjo s širšimi koti gledanja in boljšim prikazom barv in senc, ki zdaj lahko tekmujejo z OLED zasloni.

LG C9 OLED

Na vrhu seznama trenutno najboljših televizorjev se moramo ustaviti še pri LG modelu C9 OLED televizorja, ki velja za najbolj pameten televizor na trgu. LG si zasluži biti na seznamu, saj je s svojimi inovacijami pri OLED modelih postavil standarde, ki jim bodo morali slediti tudi konkurenti, če jim ne že. C9 združuje vse kar sodoben uporabnik potrebuje v televizorju – impresivno kvaliteto slike, številne dodatne funkcije, privlačno obliko in neprimerljivo smart TV platformo. Podobne kvalitete so odlikovale že prejšnji model C8, ki tudi še vedno velja za dobro izbiro.

SI-slika-01.png

Najboljši od najboljših – mobilni telefoni

Samsung Galaxy S10 Plus

Mnogi se strinjajo, da je novi Samsung S10 Plus trenutno najboljši pametni telefon na trgu. Težko boste našli boljši Android. S 6.4-palčinim zaslonom in dvojno zaslonko je to najboljši Samsungov pametni telefon doslej. Dizajn spominja na prejšnje modele Samsung Galaxy, kljub temu pa se telefon močno razlikuje od svojih predhodnikov. S Snapdragon 855 procesorjem močno prekaša prenosne telefone lanskega leta, velik AMOLED zaslon in kar 5 kamer pa navdušijo še tako zahtevnega uporabnika. Če želite Android napravo, ki zagotovo prekaša konkurenco, je Samsung Galaxy S10 Plus prava izbira.

iPhone XS Max

iPhone XS Max je novi Applov paradni konj in z kar 6.5-inčnim zaslonom velja za najbolši iOS telefon na trgu, kar se občuti tudi pri njegovi ceni. Ta vas ne sme presenetiti, saj je govora o enem najhitrejših in najzmoglivejših pametnih telefonov, ki ima med drugim največji OLED zaslon med vsemi Applovimi telefoni, ki sega do roba, odlikuje pa ga tudi zmogljiva baterija in najboljša iPhone kamera do sedaj. Če ste oboževales iOS operacijskega sistema in si želite velikega zaslona na svojem mobilcu, bo iPhone XS Max prava izbira.

SI-sllika-02.png

Najboljši od najboljših – prenosni računalniki

Huawei MateBook 13

Izbira najboljšega prenosnika na svetu je padla na Huawei MateBook 13, ki mu je tik za petami Dell XPS 13, o katerem lahko več preberete spodaj. Huawei-u je uspelo zasenčiti veliko večje znamke z dolgo tradicijo proizvodnje najsodobnejših prenosnih računalnikov. Kaj je skrivnost? Ta lahek prenosnik navdušuje s svojim lahkotnim dizajnom in vrhunskimi komponentami, kot je Nvidia grafična kartica. Glede na vse lastnosti in komponente pa preseneti tudi s svojo ceno, ki je v primerjavi s konkurenti zelo ugodna. Edina ovira so trenutna vprašanja glede prodaje in podpore Huawei izdelkov v Evropi, ki postavljajo pod vprašaj nakup tega prenosnika.

Dell XPS 13

Na vrhu seznamov najboljših laptopov že dolgo kraljuje tudi Dellov XPS 13 in letošnji model ni nobena izjema. Elegantna in kompaktna oblika z ozkim robom Infinity Edge 4K zaslona, vzdržljiva baterija in moderne zmogljive komponente so razlog da je Dell XPS 13 najbolj popularen Windows laptop na svetu. Nov XPS 13 v primerjavi z lanskim modelom ne nudi veliko novosti, vendar če smo iskreni že lanski model ni potreboval veliko izboljšav. Najzmogljivejši 13-palični prenosnik v svojem razredu je zanesljiva izbira, ki ne bo razočarala.

SI-slika-03.png

Najboljši od najboljših – tablični računalniki

iPad Pro 11

Če denar ni ovira, ne boste našli boljšega tabličnega računalnika od iPad Pro 11. Odličen model z izjemno tankim robom in aluminijastim hrbtiščem se lahko z nakupom primerne tipkovnice uporablja tudi kot laptop (ki sicer ne seže do kolen MacBook-u, vendar bo zadovoljil manj zahtevne uporabnike). S čudovitim dizajnom je opremljen tudi z magneti, ki omogočajo preprosto pritrditev dodatkov kot so tipkovnica, zaščitna maska ali Apple pero. USB 3.1 vhod omogoča hitro polnenje, manjka pa vhod za slušalke, ki je ena redkih pomankljivosti iPad Pro 11.

Samsung Galaxy Tab S4

Novi Galaxy Tab S4 je nadgradnja prejšnjega Tab S3, ki tudi še vedno velja za odličen Android tablični računalnik. Z večjim 10.5-inčnim zaslonom in zmogljivejšo baterijo trenutno velja za najboljšo Android tablico, ki je tudi cenovno ugodnejša od Applove konkurence, dodatno vrednost pa mu daje tudi priloženo S Pen pero, katerega je treba pri Applu kupiti dodatno. Tudi Samsung Galaxy Tab S4 nudi 2v1 uporabo z nakupom tipkovnice, takšen način pa žal še ni popolnoma izpiljen za brezskrbno uporabniško izkušnjo. Če želite, da vaša tablica nadomesti tudi vaš prenosni računalnik, bo za vas morda bolj primeren Microsoft Surface Pro, ki je zaenkrat pri tem najbolj uspešen.

SI-slika-04.png

Zakaj uporabniki zaupajo Ceneje.si?

Ceneje.si je največji slovenski primerjalnik izdelkov in ponudb v domačih spletnih trgovinah, potrošniki pa ga redno uporabljajo ravno pri nakupih različne elektronike kot so računalniki, pametni telefoni in televizorji. Obiščite ga tudi vi, saj vam omogoča pridobivanje vseh potrebnih informacij pred nakupom na enem mestu. Na Ceneje.si lahko:

- odkrijete najboljše ponudbe domače tehnologije, elektronike in drugih izdelkov
- primerjate podobne izdelke in se odločite za najbolj primernega
- hitro in preprosto poiščete najnižje cene izbranega izdelka
- prelistate aktualne kataloge z akcijskimi ponudbami priljubljenih trgovin.

Ceneje.si zadovoljuje naraščujoče potrebe kupcev, ki želijo dobiti preverjene in zanesljive informacije o ponudbah spletnih trgovin preden se odločijo za nakup. Na svojih straneh prikazuje več kot 1.600.000 izdelkov iz več kot 400 trgovin.