Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

TEST: Huawei nova 9: Čakali in pričakali krasno rešitev!

Ivan Valtl, 21.10.2021 16:07:20

Vsi so ga čakali in zdaj je končno tu! V roke sem dobil fenomenalni telefon, Huawei nova 9!

Delite na:
TEST: Huawei nova 9: Čakali in pričakali krasno rešitev!
Huawei nova 9 Ivan Valtl

Vrhunski telefon z izjemno strojno opremo deluje v okolju EMUI 12,  s podporo 8 GB delovnega pomnilnika in 128 ali 256 GB notranjega spomina. No, po mojem mnenju je največji adut naprave novi senzor svetlobe RYYB, ki je dvignil fotografijo na mnogo višjo raven.

IMG_20211017_143924.jpg
glavna kamera
Ivan Valtl

Kaj pravzaprav je RYYB senzor?

Običajno senzor kamere uporablja barvno shemo RGB, to pomeni da so dve zeleni, ena modra in ena rdeča na vsake štiri slikovne pike (RGGB). Pri starejših modelih senzor RGGB pomeni, da prepušča rdečo, zeleno in modro ter jih ujame v objektiv. Medtem ko RYYB pomeni, da je zeleno slikovno piko zamenjala rumena in omogočila istočasni vstop rdeče in zelene svetlobe. Ta omogoča veliko več svetlobe pri fotografiranju. Kakovost fotografije in ostrine sta neverjetni. Kakovost fotografije je boljša - tako v dnevni, kot v nočni tehniki.

IMG_20211017_143905.jpg
glavna kamera
Ivan Valtl

Ohišje telefona je izdelano iz vrhunske plastike.  Porazdelitev zadnjih kamer je lepo združena v dva elegantna kroga. Znotraj sprednjega 6,57 palčnega zaslona je izjemno močna kamera za sebke, z zmogljivostjo 32 MP HDR, ki omogoča tudi 4K snemanje s 30 sličicami na sekundo. Zadnje kamere so elegantno oblikovane … dejansko tu gre za vrhunski paket, ki vključuje: 50 MP glavno širokokotno kamero, 8 MP širokokotno kamero, 2 MP makro kamero in 2 MP senzorja globine. OLED 6,57 palčni zaslon, s 120 Hz osveževanjem, ločljivostjo 1080x2340 in 1 B ( milijarda ) barv, nam omogoča neponovljivo izkušnjo pri brskanju in premikanju po zaslonu. 

Vse lepote noči

Dnevna, Nočna, Megla, Jutro.jpg
Kamera
Ivan Valtl

Skratka prebral sem veliko spletnih recenzij in skoraj vse so se fokusirale na izjemno zmogljivi nočni kameri … Priznam, nekako nisem verjel. A potem sem dobil v roke to malo napravico, se odpravil na sprehod po Ljubljani in posnel kar nekaj dih jemajočih fotografij, na katerih so vidne celo zvezde na nočnem nebu … Res izjemno, umetniško in neponovljivo. 

Varno v roki

Oblika telefona.jpg
Huawei nova 9 škatla in naprava
Ivan Valtl

Presenečen pa sem bil predvsem nad zadnjim delom telefona, ki je narejen na tak način, da nikakor ne polzi iz rok … Še več, telefon je na dotik celo prijeten in res drugačen od ostalih, da ne govorim o barvah zadnjega dela telefona, ki se krasno prelivajo … Čeprav je ovitek priložen v embalaži, bi ga najraje pustil golega! 

Ničesar več ne zamudim 

IMG_20211021_071422.jpg
portretna slika v temi
Ivan Valtl

IMG_20211021_071606.jpg
portretna slika
Ivan Valtl

Zaradi priročnega načina Always on, sem vedno na tekočem z vsem, kar mi je pomembno - od obvestil o prejeti pošti, sms sporočil, razno raznih (zame) pomembnih informacij, kot so denimo vreme, točna ura, datum in tako naprej. Seveda tudi Always on lahko prilagodimo našim željam in ga oblikujemo tako, da nam bo kar najbolj všeč - sam sem si nastavil krasno zlato uro, ki se celo premika in ustvarja neverjetne učinke. 

Kamera Zoom.jpg
povečava na kameri
Ivan Valtl

Navdušenje zaradi Squid Gama-e

Ko sem telefon vklopil, sem s presenečenjem opazil zelo znano ikono in se kar nasmehnil - v telefonu je bila namreč prednameščena igrica zelo popularne Netflix serije SQUID GAME, ki sem si jo med drugim v mahu ogledal. Čeprav je tudi igrica nekoliko krvoločna, je pač enostavno zabavna in pester dodatek. 

Odklep telefona

Zadnje čase se zaradi obraznih mask, ki jih pač moramo nositi, pri nekaterih telefonih pojavljajo težave z odklepom. Tu imam v mislih predvsem Apple telefone, ki nimajo možnosti prstnega odtisa, kar pomeni, da ko sem nekje z masko na obrazu, moram za odklep vtipkati svojo kar 6-mestno kodo … No, Huawei je to zagato rešil tako, da ima več opcij - torej: prepoznavanje obraza, prstni odtis ali koda. Tudi način, kako lahko ‘zbudim’ svoj telefon je krasno prilagodljiv - od dviga, do dvojnega udarca na zaslonček - skratka absolutno prilagodljiv in praktičen! 

Facebook, Instragram in ostale nujno potrebne zadeve

WhatsAPP, Facebook, Instagram.jpg
WhatsApp, Instagram, Facebook
Ivan Valtl

V veliko veselje mi je, da so aplikacije, kot so Facebook, Messenger, Twitter, Instagram, WhatsApp, Viber in ostale, ki jih uporabljam, spet na voljo in to na zelo enostaven način - inštaliral sem jih prek Petal iskalnika. Vsekakor velik plus, ki me je tudi zelo navdušil.

e7eee937c84e8e9fedea0d5102a1af9b.jpeg