duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 4. junija

orban jansa Reporter.si

Ogrske nočemo, Prekmurja ne damo: 100 let po ...

andrej sisko stajerska varda bobo2 Svet24.si

Šiškova varda nadlegovala lastnika kampa

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

hauser Njena.si

Glasbenik v bolečinah: Hauser okreva po operaciji

Stvari, ki ne smejo manjkati v pisalni mizi

J. K., Zarja, 15.05.2019 15:01:34

Delovna miza – za vse zaposlene v pisarni je skorajda podaljšani jaz. Na mizi in v njenih predalih je vse, kar potrebujemo. Pa je res? Poglejmo, za kaj vse je pametno najti prostor v predalih, kajti kriza v pisarni ni nujno povezana samo z delom: svež madež, nenadna slabost, zanka na nogavici, ki jo je treba ujeti, preden spolzi po celi dolžini noge, ter še in še.

Delite na:
Stvari, ki ne smejo manjkati v pisalni mizi
Pisarna Pixabay

Marsikateri se je že zgodilo, da ji je v službi odpadel gumb na bluzi – seveda na najbolj delikatnem mestu –, in to tik pred sestankom. Če se polijemo s kavo, je to seveda že zjutraj, da je potem grd madež na ogled ves dan. Združimo izkušnje in opremimo svojo delovno mizo z vsemi najnujnejšimi SOS-predmeti, ki nam bodo pomagali premostiti nenadne težave.

Korektor

Delovnik je dovolj dolg, da potrebuje make-up vmes osvežitev. Včasih je treba prekriti izpuščaj ali mozoljček, tudi temne kolobarje pod očmi, če je za nami neprespana noč, in nepravilnost na koži se lahko do konca delovnega dne preveč razkrije … Dober korektor v trenutku prekrije vse te nevšečnosti in osveži videz. Svetli odtenki z učinkom sijaja služijo tudi kot osvetljevalec, ki deluje naravno in osvežujoče.

Sponka

Gumb, ki je odpadel in ga ne najdemo, nas lahko spravi v zadrego ali pa nas za ves dan vklene v neudoben jopič, s katerim bomo – zaman – skušali zakriti težavo. Imejmo raje v predalu sponke vseh velikosti. Tudi če se razpara rob krila, bomo zavihek lahko pričvrstili s sponko. Še bolje pa je imeti v kotu predala čisto majhen šivalni set.

Prozorni lak

V pisarni se kaj rado zgodi, da se strga nogavica. Zanko zaustavimo s prozornim lakom za nohte. Z njim lahko tudi pričvrstimo razmajan gumb – kapljico laka kanemo med gumb in podlago in gumb bo pričvrščen, no, vsaj do konca delovnega dne.

Dezodorant

Topli dnevi se bližajo in kmalu se bomo v oblačilih iz umetnih vlaken izdatneje potili. No, včasih je za obilnejše znojenje dovolj že malo več tempa pri delu. Osvežilni dezodorant v predalu delovne mize nas lahko reši pred neprijetnim vonjem. Najboljši izbor je tak, ki ne le odišavlja, ampak tudi preprečuje potenje.

Prva pomoč

Glavobol, žulj, ureznina, prezgodnja menstruacija … Doma vse to ni nobena težava, v pisarni pa – prav tako ne, če imamo v predalu nekaj prve pomoči za take primere. Ni treba, da imamo pravo malo lekarno, a ne pozabimo, da v službi preživimo velik del dneva, zato se oskrbimo z obliži, protibolečinskimi tabletami, osnovnimi higienskimi pripomočki, pastilami proti kašlju, pršilom za prehlajen nos, žepnimi in vlažilnimi robčki ipd.

Vazelin za ustnice

Zjutraj ni bilo časa za ličenje, bledica postaja vsako uro bolj nadležna, dan je še dolg – tu nam je v pomoč toniran vazelin za ustnice, s katerim si lahko poleg ustnic osvežimo bleda lica.

Pilica za nohte

Zaradi nalomljenega ali polomljenega nohta ne bo konec sveta – je pa precej nadležno s takim nohtom delati. Če si ga skušamo odtrgati, si lahko prav grdo poškodujemo obnohtno kožico. Nadvse prav pride najnujnejši izbor manikirnih pripomočkov: škarjice in pilica.

Polnilnik za mobilni telefon

Baterija ima le še pet odstotkov moči, treba pa se je dogovoriti za večerno srečanje prijateljic? Rezervni polnilnik v pisarni je edina rešitev. Ne moremo se zmeraj zanašati na to, da vemo, koliko časa zdrži baterija. Naše naprave, tablice, telefoni itd. porabijo več energije tudi zaradi izpostavljenosti nizkim ali visokim temperaturam, ne le zaradi naše uporabe. Ves delovni dan brez telefona pa seveda ne gre.

Dezinfekcijsko sredstvo

Zaposleni v večjih pisarnah dobro vedo, da v takih prostorih zmeraj kdo kašlja ali je kako drugače prenašalec virusov in bacilov. Tudi uporaba mišk, tipkovnic, telefonov, kljuk in podobnega je tam zelo frekventna, zato si je dobro občasno redno dezinficirati roke. Imejmo na delovni mizi dezinfekcijski gel.

Čistilo za madeže

Med opoldansko malico se popacamo s paradižnikom, kapljica kave zjutraj kane na svetle hlače, polijemo se s čajem – ne, to se ne dogaja samo doma, tudi v pisarni se popacamo. Nič kaj prijetno ni ves dan gledati tak grd madež in ga nastavljati tudi drugim pogledom. Za odpravo teh sitnosti pride prav sredstvo za hitro odstranjevanje madežev.

Objavljeno v reviji Zarja št. 19, 7. 5. 2019.