Amanda Abbington, Martin Freeman Svet24.si

Zvezdnica z možem otrokoma zadala nepopravljivo ...

princ-charles, camilla-parker-bowles Svet24.si

FOTO: Princ Charles in Camilla ganjena do solz

marjan dolinsek vlada Reporter.si

Je ministrica Kustečeva opravilno nesposobna? ...

terasa Svet24.si

Štirje za eno mizo, med njimi bo moral biti meter...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Objavljamo dokument o razdelitvi BiH, ki ga išče...

dobrodošli-v-schitt\'s-creek Njena.si

Zvezdnica izgubila bogastvo, sedaj živijo v ...

hana rodić3 Njena.si

Takole je Hana Rodić shujšala 12 kilogramov

Striček Google spet v akciji

Ivan Valtl, 07.04.2021 12:12:47

Google Street View ponovno v Sloveniji

Delite na:
Striček Google spet v akciji
Avto google street view PR

Google Street View avtomobili bodo ponovno obiskali številna slovenska mesta. Poleg večjih slovenskih mest (Ljubljana, Maribor in Kranj), bodo Google Street View avtomobili obiskali tudi manjša mesta (med njimi tudi Grosuplje, Idrija, Trebnje in druge). Glavni namen ponovnega obiska je osvežitev posnetkov mest, cest in avtocest znotraj Google Street View, ki je priljubljena funkcija Google Zemljevidov (Google Maps).

Uporabniki lahko zahvaljujoč Google Street View obiščejo številna slovenska mesta, gradove in dvorce, kot tudi naravne znamenitosti. Google ugotavlja, da se infrastruktura v mestih in med mesti nenehno spreminja ter s časom razvija, zato se posnetki Google Street View storitve redno posodabljajo. Street View prikazuje 360-stopinjske panoramske posnetke ulic in kulturnih znamenitosti.

google street view Ljubljana.jpg
google street view Ljubljana
google street view

Street View, ki je v Sloveniji na voljo od leta 2014, se redno posodablja in s tem se prikazana slika čim bolj približa resničnosti. Google je v Sloveniji že posnel območja za pešce v večjih mestih, kot tudi druge zanimive kraje, vključno s Triglavskim narodnim parkom in Goriškimi Brdi.

Google spoštuje varovanje zasebnosti. Pred vsako objavo zbranih Street View posnetkov izvede obdelavo s posebno tehnologijo, s katero zamegli obraze oseb in registrske tablice, zato jih ni mogoče identificirati. Street View omogoča tudi naknadno odstranitev posnetkov, ki jih lahko uporabniki prijavijo s klikom na gumb "Prijavi težavo" v spodnjem desnem kotu katerega koli posnetka. 

Ljubljana Street View.jpg
google street view Ljubljana Center
google street view

Street View je priljubljena funkcijaGoogle Zemljevidov, ki je trenutno na voljo v več kot 200 državah po vsem svetu, tudi v delih Arktike in Antarktike. Na voljo je na namizju osebnih računalnikov in mobilnih napravah, vključno z Google Earth.

Google Street View avtomobili bodo ponovno na slovenskih cestah od 8. aprila 2021.Več informacij oStreet Viewin načrtu vožnje Google Street View avtomobilov si lahko ogledate na https://www.google.com/streetview/understand/.