andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Ste že danes očistili telefon?

kl, 22.02.2021 21:37:50

Prenosni telefon je že zdavnaj postal stvar, ki se je v dnevu največkrat dotaknemo. Nanj tako prenašamo polno klic, ki so bile na stvareh, ki smo se jih dotikali.

Delite na:
Ste že danes očistili telefon?
Telefon je v "koronskih" časih priporočljivo očistiti vsakič, ko se vrnete domov splet

V enem dnevu se dotaknemo mnogih stvari, ki so se jih dotikali tudi drugi. Pomislite samo na denar ali artikle v trgovinah. Te stvari so verjetno polne klic, ki jih potem prenašate na stvari okoli sebe - med drugim tudi na mobilni telefon.

Posebej v času širjenja nalezljivih bolezni je higiena rok izrednega pomena in tako kot morate paziti, da imate čiste roke in jih umivati večkrat na dan - najmanj 1 minuto (ali tako dolgo, da trikrat zapojete dve kitici "Ringa-ringa-raja"), morate podobno paziti tudi na čistočo vašega telefona.

V "nekoronskih časih" je priporočljivo, da telefon očistite dvakrat na mesec, zdaj pa strokovnjaki svetujejo, da ga očistite vsakič, ko se vrnete domov. Če je to vsak dan, potem pač vsak dan. Sicer pa vam bo čiščenje vzelo vsega minuto ali dve - toliko kot čiščenje rok.

Najprej telefon vzemite iz ovitka (če ga imate) in tega očisite s toplo vodo ali dezinfekcijskim robčkom, ter pustite, da se posuši. Vzemite vatirano paličico in z njo očistite vse utore, v katerih se lahko nabira umazanija - zvočnike, priključek za polnjenje, slušalke in gumba za vklop/izklop telefona. Palčko lahko namočite tudi v alkohol.

Telefon najprej nežno obrišite z antiseptičnim robčkom za mobilce. Če na telefonu ostanejo madeži, jih očisitite s krpo iz mikrovlaken.