polna luna Dobra karma

Test ob polni luni vam prinaša rešitve za mnoge ...

meghan markle, princ harry Svet24.si

Harry in Meghan sta praktično reveža

mario fafangel Reporter.si

Strokovni svet NIJZ že 15. februarja predlagal ...

govedo, karim-allah, krave Svet24.si

FOTO: Ubili bodo 864 krav, ki že mesece plujejo ...

DR_1 Necenzurirano

To je zdravnik iz Namibije, zaradi katerega ...

Jennifer Lopez Odkrito.si

Kdaj bi se lahko Jennifer Lopez poročila?

bruno in martina Njena.si

Klepet z Brunom: Slovo od Martine, nova ljubezen ...

Ste že danes očistili telefon?

kl, 22.02.2021 21:37:50

Prenosni telefon je že zdavnaj postal stvar, ki se je v dnevu največkrat dotaknemo. Nanj tako prenašamo polno klic, ki so bile na stvareh, ki smo se jih dotikali.

Delite na:
Ste že danes očistili telefon?
Telefon je v "koronskih" časih priporočljivo očistiti vsakič, ko se vrnete domov splet

V enem dnevu se dotaknemo mnogih stvari, ki so se jih dotikali tudi drugi. Pomislite samo na denar ali artikle v trgovinah. Te stvari so verjetno polne klic, ki jih potem prenašate na stvari okoli sebe - med drugim tudi na mobilni telefon.

Posebej v času širjenja nalezljivih bolezni je higiena rok izrednega pomena in tako kot morate paziti, da imate čiste roke in jih umivati večkrat na dan - najmanj 1 minuto (ali tako dolgo, da trikrat zapojete dve kitici "Ringa-ringa-raja"), morate podobno paziti tudi na čistočo vašega telefona.

V "nekoronskih časih" je priporočljivo, da telefon očistite dvakrat na mesec, zdaj pa strokovnjaki svetujejo, da ga očistite vsakič, ko se vrnete domov. Če je to vsak dan, potem pač vsak dan. Sicer pa vam bo čiščenje vzelo vsega minuto ali dve - toliko kot čiščenje rok.

Najprej telefon vzemite iz ovitka (če ga imate) in tega očisite s toplo vodo ali dezinfekcijskim robčkom, ter pustite, da se posuši. Vzemite vatirano paličico in z njo očistite vse utore, v katerih se lahko nabira umazanija - zvočnike, priključek za polnjenje, slušalke in gumba za vklop/izklop telefona. Palčko lahko namočite tudi v alkohol.

Telefon najprej nežno obrišite z antiseptičnim robčkom za mobilce. Če na telefonu ostanejo madeži, jih očisitite s krpo iz mikrovlaken.