Alex Harvill Svet24.si

Želel je postaviti nov svetovni rekord, umrl je ...

zastoj, primorska avtocesta Svet24.si

Na primorki se zaradi nesreče vije dolga ...

janez cerar pl Reporter.si

Kazen za cerkvenega žvižgača? Duhovnik, ki je ...

caroline crouch, Charalambos »Babis« Anagnostopoulos Svet24.si

Pilot je priznal, da si je izmislil brutalne ...

20200722-01016613 Necenzurirano

UKC Ljubljana: objava visokih plač bi ogrozila ...

Donald Rose in Bojana Ksela Njena.si

Nekdanja televizijca drugič postala starša

Domen Kumer Odkrito.si

Poglejte, zakaj nas je poslal v rit

Ste vedeli, da je dolgotrajno sedenje enako nevarno kot kajenje?

Oglasno sporočilo, 09.06.2021 12:03:51

V zadnjih letih vse več zdravstvenih strokovnjakov opozarja na nevarnosti večurnega sedenja za naše zdravje. Po besedah Svetovne zdravstvene organizacije naj bi bilo vsakodnevno dolgotrajno sedenje celo enako nevarno kot kajenje. A večina nas že zaradi službe presedi več kot 8 ur na dan, ko pa k temu dodamo še vožnjo v avtomobilu in sedenje pred televizorjem, ugotovimo, da v sedečem položaju preživimo skoraj polovico dneva.

Delite na:
Ste vedeli, da je dolgotrajno sedenje enako nevarno kot kajenje?

Sedenje ni naravni položaj človeškega telesa, zato na naše telo vpliva vse prej kot ugodno – obremenitev hrbtenice med sedenjem je kar dvakrat večja kot med hojo. Ker to vedenje ponavljamo vsakodnevno, v veliko primerih pa tudi na neustreznem stolu, so bolečine v vratu in križu ter glavoboli, ki so posledica slabe cirkulacije krvi, neizogibni.

_EJC8805-Edit.jpg

Z ergonomskimi stoli Donar nad negativne posledice sedenja

Ker se sedenju ne moremo izogniti, je prav, da razmislimo vsaj, kako lahko njegove negativne učinke omilimo. Naši naravni drži so vsekakor najbolj prijazni ergonomski stoli, ki omogočajo prilagajanje uporabniku. »V podjetju Donar v sodelovanju s strokovnjaki s področja medicine in dela skrbimo, da so ergonomski delovni stoli oblikovani in prilagojeni različnim uporabnikom, ter različnim načinom dela tako doma kot v pisarni. Številne nastavite in prilagoditve glede na velikost in težo uporabnika poskrbijo, da je sedenje neobremenjujoče za telo in zmanjšuje stres in pritisk na uporabnikovo hrbtenico,« pravi Matej Feguš, direktor uspešnega slovenskega podjetja Donar, ki se je s svojimi kakovostnimi izdelki že uveljavilo tudi na tujih trgih. »Poleg tega v našem salonu na Gosposvetski 10 v Ljubljani vsakemu uporabniku predstavimo pravilno uporabo in pravilne nastavitve stola glede na potrebe uporabnika.« Stoli Donar so izdelani v Sloveniji, poleg kakovosti pa jih odlikujejo še zanimivi dizajni izpod rok priznanih oblikovalcev.

fegus-.jpg
Matej Feguš, direktor podjetja Donar d.o.o.

V ospredju družbeno odgovorna filozofija

V podjetju Donar z vlaganjem v raziskave in razvoj ter z uporabo tako imenovanega »design managementa« povečujejo dodano vrednost izdelkov, velik poudarek pa dajejo družbeni odgovornosti. »Za ključne cilje smo si zadali, da v procesu izdelave novih izdelkov ne uporabljamo materialov, ki ne krožijo, ter da so vsi naši novi izdelki razgradljivi in popravljivi ter imajo po pomenu trajnosti zelo dolgo življenjsko dobo. Prav tako pa poskrbimo, da vsi izdelki oziroma materiali po izteku življenjske dobe ponovno vstopajo v krog uporabe, v različnih oblikah. Tako lahko na primer odpadek pri izdelavi stolov iz odpadnega filca ponovno uporabimo pri izdelavi akustičnih plošč,« še dodaja Feguš.