Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Ste vedeli? 10 trikov za lažje življenje - in mirne živce

kl, 15.09.2021 15:15:58

Kako oprati mikser brez drgnjenja? Čemu služi gumbek na vzvratnem ogledalu? Zagotovo uporabljate preveč zobne paste ... Zbrali smo 10 nasvetov, ki vam bodo olajšali življenje.

Delite na:
Ste vedeli? 10 trikov za lažje življenje - in mirne živce
Tekočino iz tetrapaka boste nalivali brez polivanja 247mirror

Veliko je stvari, ki nam grenijo življenje, pa ne vemo, kako bi si pomagali. Tukaj je nekaj preprostih nasvetov, ki vam bodo, če ne drugega, "prihranili živce".

Folija 247mirror.jpg
Takole bo pomarančo veliko lažje olupiti
247mirror

1. LUPLJENJE POMARANČE BREZ MOKRIH PRSTOV

Velikokrat se lupljenje pomaranče konča s prsti lepljivimi od soka in grenkimi zaradi lupine. Obstaja pa veliko lažji in lahko bi rekli bolj estetski način lupljenja tega sladkega sadeža.

Samo odrežite vrh in dno pomaranče, potem pa zarežite v lupino od vrha do dna in jo razvijte v niz pomarančnih krhljev, kot vidite na sliki. Ta trik lahko uporabite tudi za druge citruse.

Folija 247mirror.jpg
Majhna luknja v jedi, ki jo segrevate v mikrovalovki, bo enakomerno razporedila toploto po njej
247mirror

2. KAKO PRAVILNO POGRETI JEDI V MIKROVALOVKI

Ko v mikrovalovni pečici segrevate recimo ostanke prejšnjega obroka se vam je verjetno že zgodilo, da je jed bila neenakomerno pogreta - en del vroč, drugi mrzel.  Rešitev je preprosta. V jed naredite majhno luknjo v sredini in jo med segrevanjem tudi pokrijte. Tako se bo toplota enakomerno porazdelila po jedi.

Folija 247mirror.jpg
Preprosto pravilo: najprej tekoče, potem trdo
247mirror

3. KAKO UČINKOVITO NAPOLNITI BLENDER/MIKSER?

Ta trik je posebej uporaben pri delanju smutijev, še posebej če pri tem uporabljate zmrznjeno sadje ali zelenjavo. Mnogi v blender najprej dajo sadje, potem pa prilijejo tekočino. Trik pa je v tem, da to storite ravno v obratnem vrstnem redu. Torej - najprej tekoče, potem trdo. Vrtinčenje tekočine bo navzdol potegnilo sadje in ga zmlelo enakomerno, pa še manj moči bo blender porabil.

Folija 247mirror.jpg
Blender boste najlažje očitstili tako ...
247mirror

4. KAKO OPRATI BLENDER BREZ DRGNJENJA?

Seveda ga lahko vedno vtaknete v pomivalni stroj, ampak še lažji in hitrejši način za čiščenje je, da blender po uporabi na hitro splaknete z vodo, potem pa vanj kanete nekaj detergenta, prilijete vodo in bender vključite. Vrtinčenje bo zelo učinkovito odstranilo vse trde delce v njem. Potem ga samo še sperete.

Folija 247mirror.jpg
Perforacija ob stani škatle za folijo
247mirror

5. KAKO FOLIJO ZADRŽATI V ŠKATLI?

Veliko ljudi se jezi, ko poskuša uporabiti alumnijasto ali plastično folijo, ta pa neprestano hoče pobegniti iz škatle. Ali ste kdaj opazili zavihke oziroma perforacijo ob strani škatle? Ta je namenjena temu, da zavhek postisnete navznoter. Tako bo postal vodilo za valj, okoli katerega je folija ovita in mu preprečil, da bi zdrsnil iz škatle.

Folija 247mirror.jpg
Za grahek zobne paste je čisto dovolj
247mirror

6. MORDA UPORABLJATE PREVEČ ZOBNE PASTE

V reklamah za zobne paste verjetno vidite, kako je zobna pasta iztisnjena po vsej površini krtačke. V resnici pa je tolikšna količina za vaše zobe lahko škodljiva in ščasoma zobe poškoduje. Optimalna količina zobne paste je samo "za grahek" velika. To je čisto dovolj za učinkovito čiščenje zob. Ne verjamete? Vprašajte svojega zobozdravnika.

Folija 247mirror.jpg
Tekočino iz tetrapaka boste nalivali brez polivanja
247mirror

7. NIČ VEČ POLITEGA MLEKA ALI SOKOV

Kolikokrat se vam je pri nalivanju iz kvadrastega tetrapaka polila tekočina v njem in vas razjezila? Temu se lahko izognete, če tetrapak pravilno obrnete. In sicer tako, da tekočino izlivate po daljši strani embalaže (kot prikazuje slika). Tako je tetrapak ne le lažje držati, pač pa ta položaj dovoljuje, da v notranjost embalaže pride več zraka, ki bolj gladko iztisne tekočino iz embalaže.

Folija 247mirror.jpg
Ste se že kdaj vprašali, čemu služi?
247mirror

8. PRESNETE DOLGE LUČI!

Voznik za vami vozi s prižganimi dolgimi žarometi, ki bleščijo v vašem vzvratnem ogledalu in vas motijo. Ali pa ima samo močne žaromete. Kakorkoli, zadeva je neprijetna in lahko tudi nevarna. Ampak - ste se že kdaj spraševali, čemu neki služi majhen gumbek na spodnji strani retrovizorja. Točno temu, da spremeni kot ogledala in umakne svetlobo močnih žarometov z vaših oči.

Folija 247mirror.jpg
Kuhinjska spužva je "skladišče" bakterij
247mirror

9. OHRANITE KUHINJSKO SPUŽVO ČISTO IN DEZINFICIRANO

Ste kdaj pomislili, koliko bakterij je na vaši gobici ali krpi za pomivanje posode in brisanje? Na kratko - ogromno. Čeprav je skoraj nemogoče odstraniti vse te bakterije iz nje, pa je vsaj nekaj postopkov, ki jo lahko ohranijo dovolj čisto. Prvo pravilo, držite jo stran od svežega mesa ali pomivanja posode, na ali v kateri je bilo sveže meso ali kri. Ro raje naredite s krpami iz tkanine, ki jih boste lahko oprali. Da bi jo dezinficirali, pa gobico oziroma spužbo pomočite za 5 minut v vrelo vodo, ki ji po možnosti dodate malo kisa, lahko pa jo operete tudi v pomivalnem stroju ali za kratek čas segrejete v mikrovalovni pečici.

Folija 247mirror.jpg
Pivo bo hladno v nekaj minutah
247mirror

10. OHLADITE PIVO V NEKAJ MINUTAH

Vroč dan je, vi pa nimate na voljo hladne steklenice ali pločevinke priljubljene pijače. Nič hudega. Samo ovijte jo z mokro krpo ali papirnato brisačo ter za 5 do 10 minut postavite v zmrzovalnik ali zgornjo polico hladilnika. Pazite, da je ne pustite dlje, kot 10 minut, ker lahko eksplodira! Potem pa uživajte.