Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Spolna abstinenca v Hollywoodu

T. J., 22.08.2019 14:00:00

Tistim, ki redno spremljajo dogajanje v Hollywoodu, se povsem upravičeno zdi, da zvezdniki radi letajo s cveta na cvet in kot po tekočem traku menjavajo spolne partnerje. Morda to v večini primerov drži, a vsekakor ne bi bilo pravično, če bi prav vse slavne obraze metali v isti koš. V zabavni industriji namreč obstajajo tudi ljudje, ki so pravo nasprotje »tipičnih« razuzdanih zvezdnikov. Nekateri so bili do poroke celo devičniki, drugi, ki so v prejšnjih razmerjih že imeli spolne odnose, pa so se zaradi slabih izkušenj ali iz kakšnih drugih razlogov odločili, da bodo z novim partnerjem vzdržni, dokler se na njihovem prstancu ne bo zasvetil poročni prstan. Predstavljamo vam nekaj znanih parčkov, ki trdijo, da do poroke niso skočili med rjuhe, odločitev o tem, ali govorijo resnico, pa seveda prepuščamo vam.

Delite na:
Spolna abstinenca v Hollywoodu
Miranda Kerr in Evan Spiegel Profimedia

Miranda Kerr in Evan Spiegel

Avstralska manekenka Miranda Kerr, ki ima iz prvega zakona z 42-letnim angleškim igralcem Orlandom Bloomom osemletnega sina, je svojo drugo zakonsko zvezo sklenila s podjetnikom Evanom Spieglom, soustanoviteljem podjetja Snap Inc., ki je na tržišče izstrelilo priljubljeno aplikacijo Snapchat. Miranda je morala na spolne odnose s svojim izbrancem, čigar premoženje ocenjujejo na 2,7 milijarde evrov, čakati kar dve leti. Zaljubila sta se namreč maja 2015, Evan pa se je odločil, da bo vse do poroke, ki je potekala maja 2017, spolno vzdržen. »Je zelo tradicionalen. Ne moreva oziroma čakava,« je za britanski dnevnik The Times razkrila 36-letna Miranda, ki je maja lani povila dečka Harta, deset mesecev pozneje pa naznanila, da s sedem let mlajšim Evanom pričakujeta drugega skupnega otročka.

Jessica Simpson in Nick Lachey

jessica simpson in nick lachey.jpg
Jessica Simpson in Nick Lachey
Profimedia

Ameriška pevka, igralka in modna oblikovalka Jessica Simpson je imela na področju spolnosti izdelan načrt: brez seksa do poroke. In tega načrta se je tudi strogo držala. Da je še devica in da do poroke ne namerava imeti spolnih odnosov, je zvezdnica, ki bo 10. julija dopolnila 39 let, razkrila na vrhuncu svoje glasbene kariere, ko je bila v razmerju z Nickom Lacheyjem. S sedem let starejšim igralcem in pevcem se je v telesnem smislu torej zbližala šele po poroki, ki je potekala 26. oktobra 2002, ko je bila ona stara 22 let, on pa 28. Njen dolgoletni deviški status naj bi bil posledica njenih trdnih baptističnih prepričanj. Ko je bila stara dvanajst let, ji je njen oče dal celo prstan čistosti. Leta 2005 je Jessica zaradi nepremostljivih razlik vložila zahtevo za ločitev od Nicka, od leta 2014 pa je poročena z 39-letnim nekdanjim igralcem ameriškega nogometa Ericom Johnsonom, s katerim ima tri otroke.

Carrie Underwood in Mike Fisher

carrie underwood in mike fisher.jpg
Carrie Underwood in Mike Fisher
Profimedia

Pred dvanajstimi leti je zdaj 36-letna ameriška glasbenica in igralka Carrie Underwood za spletno stran Slate povedala, da bo s spolnostjo počakala do poroke. Leto pozneje, decembra 2008, je začela hoditi na zmenke s tri leta starejšim Mikom Fisherjem, zdaj že nekdanjim kanadsko-ameriškim poklicnim hokejistom, ki je moral devetnajst mesecev nekako preživeti brez seksa. Poročila sta se namreč julija 2010. Danes sta ponosna starša dveh dečkov.

danielle deleasa in kevin jonas.jpg
Danielle Deleasa in Kevin Jonas
Profimedia

Danielle Deleasa in Kevin Jonas

O svoji spolni abstinenci pred poroko je v javnosti pogosto govoril tudi ameriški glasbenik, igralec in poslovnež Kevin Jonas, znan kot najstarejši član tričlanske bratovske glasbene zasedbe Jonas Brothers, ki se je po šestih letih premora prav letos vrnila na sceno. Kot znak spolne vzdržnosti si je omislil dragocen prstan čistosti, ki si ga je kupil v sloviti zlatarni in draguljarni Tiffany. Kevin, ki bo novembra praznoval 32. rojstni dan, je junija 2007 začel razmerje z leto dni starejšo resničnostno zvezdnico in poslovno žensko Danielle Deleasa, ki je morala dve leti in pol zdržati brez seksa, saj sta zakonsko zvezo sklenila decembra 2009. Kevin in Danielle sta še vedno srečno poročena in imata dve hčerkici.

sarah drew in peter lanfer.jpg
Sarah Drew in Peter Lanfer
Profimedia

Sarah Drew in Peter Lanfer

Igralka Sarah Drew, najbolj znana po vlogi dr. April Kepner v priljubljeni zdravniški seriji Talenti v belem, se je odločila, da bo do poroke devica. To odločitev je sprejela iz verskih razlogov, v zakonske vode pa je zaplavala junija 2002, ko je bila stara 21 let. Večno zvestobo je po devetih mesecih razmerja obljubila Petru Lanferju, predavatelju na fakulteti UCLA, s katerim ima sina in hčerko.

mariah carey in nick cannon.jpg
Mariah Carey in Nick Cannon
Profimedia

Mariah Carey in Nick Cannon

Čeprav je bila 49-letna glasbena in igralska diva Mariah Carey pred tem že poročena, in sicer z glasbenim producentom Tommyjem Mottolo, se je v razmerju z 38-letnim igralcem, raperjem in televizijskim voditeljem Nickom Cannonom odločila, da se do poroke ne bosta zabavala med rjuhami. S tem se je menda strinjal tudi Nick, in sicer iz verskih razlogov. »Svojega mišljenja ne želim vsiljevati drugim ljudem, a z Nickom imava ista stališča in sva si preprosto mislila, da bi bilo vse skupaj bolj posebno, če bi počakala do poroke,« je Mariah leta 2008 pojasnila v pogovoru za britanski tabloidni dnevnik Daily Mirror. No, res pa je, da zvezdnikoma s telesnimi užitki ni bilo treba ravno dolgo čakati, saj sta se spoznala februarja 2008, poročila pa sta se že dva meseca pozneje. Tridesetega aprila 2011 sta se razveselila dvojčkov, po šestih letih zakona pa sta ubrala vsak svojo pot.

lisa kudrow in michel stern.jpg
Lisa Kudrow in Michel Stern
Profimedia

Lisa Kudrow in Michel Stern

Tudi igralka in komedijantka Lisa Kudrow, ki je zaslovela z vlogo Phoebe Buffay v humoristični seriji Prijatelji, se je odločila, da bo intimna le s tistim moškim, ki se bo izkazal kot pravi zanjo. In izkazalo se je, da je njen princ na belem konju francoski oglaševalec Michel Stern, v katerega se je zaljubila maja 1993. Poročila sta se dve leti pozneje, ko je bila Lisa stara 31 let. V zakonu sta se razveselila sina Juliana Murrayja, ki je maja dopolnil 21 let.

adriana lima in marko jarić.jpg
Adriana Lima in Marko Jarić
Profimedia

Adriana Lima in Marko Jarić

Kar težko je verjeti, da je brazilska manekenka in igralka Adriana Lima, ki je med letoma 1999 in 2018 blestela kot Victorijin angelček, šele pri 27 letih izgubila nedolžnost. Aprila 2006 je v intervjuju za revijo GQ jasno in glasno povedala, da še nikoli ni seksala in da namerava ostati devica vse do poroke. Junija 2008 se je po devetih mesecih razmerja z zdaj že nekdanjim srbskim košarkarskim zvezdnikom Markom Jarićem zaročila, 14. februarja 2009, štiri mesece pred njenim 28. rojstnim dnevom, pa je na vrsto prišla poroka. V zakonu, ki je trajal slabih pet let, sta se razveselila dveh deklic.

ciara in russell wilson.jpg
Ciara in Russell Wilson
Profimedia

Ciara in Russell Wilson

Glasbenica in model Ciara ter zvezdnik ameriškega nogometa Russell Wilson, ki sta se spoznala marca 2015, sta se že na začetku razmerja dogovorila, da se bosta spolnosti predajala šele po poroki. Njunega čakanja je bilo konec 6. julija 2016, ko sta v Angliji sklenila zakonsko zvezo. Piko na i njuni zakonski sreči je postavila hčerkica, rojena aprila 2017. Kdo ve, morda sta 33-letnica in 30-letnik otroka spočela prav med prvim spolnim odnosom, saj je od poroke do poroda minilo skoraj natančno devet mesecev … Kakor koli že, Ciara je mamica postala drugič, saj ima iz razmerja z raperjem Futurom še petletnega sinčka.

ali landry in alejandro gomez monteverde.jpg
Ali Landry in Alejandro Gómez Monteverde
Profimedia

Ali Landry in Alejandro Gómez Monteverde

Igralka in manekenka Ali Landry, ki je leta 1996 postala miss ZDA, je pojasnila, da se v razmerju z mehiškim režiserjem Alejandrom Gómezom Monteverdejem, v katerega se je zaljubila aprila 2005, ni želela prenagliti, zato se je odločila, da do poroke ne bo imela spolnih odnosov. To odločitev je 45-letna lepotica, ki se je do oltarja sprehodila po letu dni razmerja, sprejela zaradi negativnih izkušenj iz prejšnjega razmerja. Njen prvi mož, 45-letni igralec in novinar Mario Lopez, s katerim je bila poročena le dva tedna, ker je izvedela, da jo je prevaral že pred poroko, ko si je na fantovščini privoščil seks v troje, je namreč kar precej načel njeno zaupanje v moške. »Zaradi situacije iz preteklosti, v kateri sem se znašla, sem bila previdna in nisem hotela delati napak v novem razmerju. Vzdržna sva bila vse do poroke,« je med gostovanjem v pogovorni oddaji The Wendy Williams Show povedala Ali, ki ima z 41-letnim Alejandrom tri otroke.

jordin sparks in dana isaiah thomas.jpg
Jordin Sparks in Dana Isaiah Thomas
Profimedia

Jordin Sparks in Dana Isaiah Thomas

Glasbenica in igralka Jordin Sparks, ki bo decembra praznovala okrogli 30. rojstni dan, je od julija 2017 poročena z modelom Dano Isaiahom Thomasom. Že štiri mesece po poroki smo izvedeli, da zakonca, ki sta med rjuhe prvič skočila prav na poročno noč, pričakujeta naraščaj. Njun sinček, ki sta mu nadela ime Dana Isaiah Thomas mlajši, je na svet prijokal 2. maja 2018.

meagan good in devon franklin.jpg
Meagan Good in DeVon Franklin
Profimedia

Meagan Good in DeVon Franklin

Meagan Good, 37-letna igralka, ki je v NBC-jevi dramski seriji Prevara upodabljala glavno junakinjo Joanno Locasto, in njen mož, 41-letni filmski producent, pisatelj in motivacijski govorec DeVon Franklin, se nista le odločila, da bosta s spolnimi odnosi počakala do poroke, temveč sta o svojih izkušnjah napisala tudi knjigo. Meagan in DeVon, ki sta zakonsko zvezo sklenila 16. junija 2012 v kalifornijskem Malibuju, sta knjigo naslovila The Wait: A Powerful Practice for Finding the Love of Your Life and the Life You Love.

julianne hough in brooks laich.jpg
Julianne Hough in Brooks Laich
Profimedia

Julianne Hough in Brooks Laich

Julianne Hough, 30-letna ameriška plesalka, igralka in pevka, ki je dvakrat zmagala v ameriški različici šova Zvezde plešejo, se je doslej do oltarja sprehodila le enkrat. Julija 2017 se je poročila s 36-letnim kanadskim poklicnim hokejistom Brooksom Laichom. Čeprav sta bila zaljubljena do ušes, sta se odločila, da bosta do poroke vzdržna. To pomeni, da sta bila brez seksa skoraj tri leta in pol, saj sta se spoznala že februarja 2014. No, najpomembneje je, da spolna abstinenca ni škodovala njunemu odnosu.

Objavljeno v reviji Bodi zrava št. 7, 8. 7. 2019