Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

So bazeni na vrtu še vedno prestiž?

Zoran Franc, Novice Svet24, 24.06.2018 15:01:04

Kaj pravite na mokro osvežitev, takoj po napornem dnevu, kar v domačem bazenu? Že res, da prijata senca in klima, ki prijetno ohladi vašo dnevno sobo. Ste morda razmišljali tudi o bazenu? Kakšnem?

Delite na:
So bazeni na vrtu še vedno prestiž?
Če se odločite za vgradni bazen, boste potrebovali gradbeno dovoljenje. dreamstime

Če so nekoč bazeni veljali za prestiž, so danes dostopni tudi tistim z nekoliko tanjšo denarnico. A kljub vsemu, preden si ga privoščite, razmislite o tem, kakšen bazen želite imeti, kakšno bo čiščenje, kje bo stal in kako bo z dotokom vode. Izbirate lahko iz palete različnih vrst in modelov; med montažnimi samostoječimi bazeni, takšnimi z napihljivim robom, vgradnimi …

bazen z robom
Bazen z napihljivim robom je na voljo že za nekaj sto evrov.
dreamstime

Vgradni bazen 

Za tega boste res odšteli nekoliko več, a vedeti morate, da vam bo tudi služil precej dlje kot drugi bazeni, saj boste v prvi vrsti investirali v kakovost. A preden se odločite za izkop in postavitev, boste morali pridobiti gradbeno dovoljenje. O zahtevah in možnostih gradnje bazena nato prosite za pomoč in informacije na upravni enoti. Glede materiala boste lahko izbirali med različnimi možnostmi. Na voljo so vam bazeni s pločevinasto osnovo, ki so primerni tudi za samogradnjo, poliestrski, z dodatno plastjo keramike, betonski bazeni, bazeni iz inoksa, izredno vzdržljivega in odpornega plemenitega jekla, taki iz posebnih zidakov iz stiropora ter hidroizolirani z armirano PVC-folijo … V bolje založenih trgovinah boste vgradni bazen (dolžine 750 cm, širine 400 cm in globine 150 cm) vključno s folijo, filtrom, letvijo in skimerjem (napravo za čiščenje bazenske vode) dobili že za 3790 evrov. Za montažni bazen iz pločevine (700 cm, 300 cm, 120 cm), skupaj s folijo, filtrom in lestvijo, pa boste odšteli 1595 evrov.

montažni bazen
Montažni bazen odlikuje ojačana konstrukcija.
Dreamstime

Samostoječi bazen

Ti so cenovno precej ugodnejši in enostavnejši za postavitev in uporabo. Postavite jih lahko kakorkoli, kjer imate ravno podlago, prav tako zanje ne potrebujete gradbenih načrtov. Za tak bazen s pocinkano konstrukcijo v velikosti 350 x 120 cm boste odšteli 995 evrov. Izjemno priljubljeni pa so tudi bazeni z napihljivim robom; tak bazen iste višine in prostornine lahko kupite že za 300 evrov.

Preberite tudi: Na obisku pri modni oblikovalki Maji Štamol Droljc. Kliknite TUKAJ!