Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Skrivna sporočila na pogrebu kraljice

M.K., 22.09.2022 13:37:56

Niti en kos oblačila ali nakita ni bil naključno izbran. Kaj pa pomenijo?

Delite na:
Skrivna sporočila na pogrebu kraljice
Ste opazili vse te detajle? Odkrito.si

Organizatorji kraljičinega pogreba so poskrbeli, da je bil obred poln skritih poklonov njenemu veličanstvu - od izbire cvetja do pesmi, ki so jih prepevali v cerkvi. Za podobne pomenljive detajle so poskrbele tudi oprave udeleženk in udeležencev. Kako so se ji subtilno priklonili?

Medtem ko so se mnogi ukvarjali predvsem z nakitom, ki so ga nosile ženske članice družine, je imela velik pomen tudi izbira njihovih oblačil. Kljub strogemu kodeksu oblačenja za vse žalujoče, tako pripadnike kraljeve družine, kot drugih prisotnih, ki je poskrbel za večinoma črne obleke in plašče do kolen, črne klobuke in neobvezne tančice za ženske ter formalne plašče za moške, je mnogim uspelo skozi izbiro detajlov izraziti svojo naklonjenost pokojni monarhinji. 

kraljica, pogreb
Kraljica Camilla se je z broško spomnila na kraljičino preteklost in izvor.
Profimedia

CAMILLA

Kraljica Camilla je nosila telirano obleko s črnim klobučkom, okrašenim s črnim cvetjem in mrežasto tančico. V roki je tiščala torbico znamke Launer, že dolgo znano kot kraljičino najljubšo. Plašč ji je krasila broška Hesse Diamond Jubilee, ki jo sestavljajo trije safirji in je bila podarjena kraljici Viktoriji s strani njenih vnukov ob njenem diamantnem jubileju. 

kraljica, pogreb
Vsak od članov kraljeve družine se je na svoj način poklonil priljubljeni monarhinji.
Profimedia

KATE 

Valižanska princesa Kate Middleton je za kraljičin platinasti jubilej nosila obleko v videzu plašča znamke Alexander McQueen v kremasti barvi. Enako obleko, a tokrat v črni različici, je oblekla na pogreb. S tem je priklicala lepe spomine na praznovanje rekordne obletnice vladanja priljubljene monarhinje. Obute je imela semiš čevlje Gianvito Rossi in ujemajoči se klobuk s tančico znamke Philip Treacy. Tudi nakit, ki ga je nosila, je bil tih poklon pokojni kraljici, saj ga je prejela od nje. Isti nakit je nosila tudi na pogrebu princa Filipa. 

kraljica, pogreb
Princesa Charlotte je prvič v javnosti nosila klobuček in nakit.
Profimedia

CHARLOTTE 

Princesa Charlotte je nosila podobno obleko kot njena mamica Kate in prvič tudi v javnosti nosila klobuk ter viden kos nakita - broško v obliki podkve, ki ji jo je podarila kraljica. Ljubezen do konj ju je očitno povezovala. 

kraljica, pogreb
Princ George je edini nosil modro namesto črne.
Profimedia

GEORGE

Sin princa Williama in drugi v vrsti za prestol je nosil temno modro obleko, kar se je mnogim zdelo nenavadno. Opazovalci so se spraševali, zakaj ni nosil črne obleke tako kot njegova sestra. Pogrebni bonton določa, da nošenje temnih barv na pogrebu, vključno s temno modro, velja za znak spoštovanja do pokojnika - kar pomeni, da je tudi ta barva zagotovo sprejemljiva. 

Na pogrebu kraljice Elizabete
Meghan Markle je bila vidno pretresena. Nadela si je diamantne uhane, ki jih je za porčno darilo prejela od kraljice.
Profimedia

MEGHAN 

Vojvodinja se je zgledovala po Kate in si nadela obleko in nakit, ki so jo spominjali na bolj srečne trenutke s kraljico. Črno obleko z ogrinjalom blagovne znamke Stella McCartney je v mornarsko modri različici že nosila leta 2018 ob kraljičinem 92. rojstnem dnevu. Tudi njen klobuk znamke Stephen Jones za Dior je bil le črna različica tistega, ki ga je nosila na kraljičinem jubileju v začetku tega leta (v beli barvi). Nekdanja igralka je nosila tudi biserne uhane z diamanti, ki jih je dobila v dar od kraljice leta 2018. 

kraljica, pogreb
Grofica Sophie je oblekla plašč, ki je imel izvezene kraljičine najljubše cvetlice.
Profimedia

SOPHIE

Grofica Wesseška je nosila plasiran plašč, na katerem je bil subtilno vtkan poklon njeni pokojni tašči - mogoče najlepši od vseh. Oblikovalka Suzannah Crabb iz znamke Suzannah London je za časnik Evening Standard povedala: “Obleka je bila izvezena z najljubšim cvetjem njenega veličanstva kraljice Elizabete II., s šmarnicami. Prepletajo pa se se s cvetjem iz poročnega šopka njenega veličanstva.”