nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Simbolika cvetja: rožnata sporočila

L. J., revija Maja, 18.03.2018 15:00:32

Ali veste, kakšno simboliko skriva posamezno cvetje? Spoznajte njihov pomen in podarite popoln cvet, ki bo prenesel pravo sporočilo.

Delite na:
Simbolika cvetja: rožnata sporočila
Rože so eden najlepših načinov, s katerim lahko izkažemo svojo ljubezen, podporo, spoštovanje ali naklonjenost. revija Maja

Rože so eden najlepših načinov, s katerim lahko izkažemo svojo ljubezen, podporo, spoštovanje ali naklonjenost. Kaj od tega bomo izkazali, pa je v veliki meri odvisno od cvetlice, ki jo izberemo. 

Čilska lilija, simbol dolgotrajnega prijateljstva

Alstroemeria ali čilska lilija botanično ni v sorodu z lilijami, jim je pa podobna po pestrih barvnih odtenkih, v katerih cveti. Kot rezano cvetje je izjemno priljubljena, saj lahko v vazi ob primerni oskrbi zdrži vse do dva tedna. Čilska lilija, ki jo nekateri imenujejo tudi inkovska lilija, nosi simboliko dolgoletnega prijateljstva in je zato odlična izbira za obdarovanje prijateljic. Vsak od šestih cvetnih listov nosi svoj pomen: razumevanje, humor, potrpljenje, sočutje, energijo, spoštovanje.

Čilska lilija, simbol dolgotrajnega prijateljstva
Čilska lilija nosi simboliko dolgoletnega prijateljstva in je zato odlična izbira za obdarovanje prijateljic.
revija Maja

Hortenzija kot izraz hvaležnosti

Če bi bolj kot karkoli drugega osebi želeli izkazati svojo hvaležnost, potem to storite s hortenzijo. Izžareva velikodušnost, hvaležnost, milost, obilje in lepoto. Lepi in veliki cvetovi nikogar ne pustijo ravnodušnega. Morda so ravno zato te rože nekoč veljale kot rešitev za pomiritev sprtih zaljubljencev. Šopek hortenzij naj bi v hišo prinašal mir in je zato vedno dobrodošel.

Hortenzija kot izraz hvaležnosti
Če bi bolj kot karkoli drugega osebi želeli izkazati svojo hvaležnost, potem to storite s hortenzijo.
revija Maja

Ranunkule za osebo, ki vas je očarala

Za malce težkim imenom se skriva nežna, a prečudovita cvetlica, ki vsakogar očara s svojo lepoto. In ravno s tem namenom jo tudi podarjamo, saj v jeziku cvetlic z ranunkulo povemo, da nas je nekdo naravnost omamil ali prevzel s svojimi čari. To tudi ni prva izbira, kot je denimo klasična in ravno tako čudovita vrtnica, zato z  ranunkulo obdarjencu sporočite, da ste o svojem daru premislili in ga pozorno izbrali.

Ranunkule za osebo, ki vas je očarala
V jeziku cvetlic z ranunkulo povemo, da nas je nekdo naravnost omamil ali prevzel s svojimi čari.
revija Maja

Frezija za sedem let zakonske zveze

Bele frezije so tradicionalni dar, ki ga mož podari svoji ženi po sedmih letih zakona. Prikupni dišeči cvetovi simbolizirajo brezpogojno, čisto ljubezen in tudi nedolžnost. Frezija je bila nekoč izredno priljubljena roža in danes ponovno pridobiva veljavo. Pri starejših zbuja spomine in nostalgičnost, pri mlajših pa je nekaj posebnega zaradi vintage pridiha.

Frezija za sedem let zakonske zveze
Bele frezije so tradicionalni dar, ki ga mož podari svoji ženi po sedmih letih zakona.
revija Maja

Nagelj ob dnevu žensk

Renesančni in baročni slikarji so nagelj domnevno upodobili večkrat kot vrtnico. Nekje v tistem času se je nagelj uveljavil kot simbol zaročencev, ljubezni in medsebojne naklonjenosti. Z nageljni lahko torej predate popolno ljubezensko sporočilo. Je pa res, da ni rezerviran zgolj za zaljubljence. Nagelj ima za Slovence pomembno in posebno simboliko. Je namreč slovenski nacionalni in ljudski simbol, pa tudi simbol 8. marca, ko praznujemo dan žensk. V mnogih socialističnih državah je bil rdeči nagelj simbol feminističnega gibanja, zato so se ženske med sabo obdarovale z rdečimi nageljni. Dovolj je že samo en cvet, ki bo prenesel pomembno sporočilo spoštovanja in podpore.

Nagelj ob dnevu žensk
Nagelj je slovenski nacionalni in ljudski simbol, pa tudi simbol 8. marca, ko praznujemo dan žensk.
revija Maja

Liziant, simbol uveljavljanja

Če iščete poseben, edinstven in malo manj poznan cvet, je liziant prava izbira. Ponekod ga imenujejo eustoma, njegovo znanstveno ime pa je Eustoma grandiflorum. Roža, ki nekoliko spominja na križanca med vrtnico in makom, nosi pomembno sporočilo: uveljavljanje, hvaležnost in karizmo. Ker pa je liziant bolj nepoznana cvetlica, osebi, ki ji jo boste podarili, ne pozabite povedati, zakaj ste jo izbrali ravno zanjo.

Liziant, simbol uveljavljanja
Če iščete poseben, edinstven in malo manj poznan cvet, je liziant prava izbira.
revija Maja