toča, brdo, ljubljana Svet24.si

VIDEO: Toča klestila tudi v Ljubljani

spomnik, varšavska vstaja, druga svetovna vojna, Svet24.si

Poljaki še vedno čakajo na umetnine, ki so jih ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: kako je Hojs odpiral vrata do...

robert golob janez jansa bobo Reporter.si

Golob gunca afne, Janša pa vodi zarotniški forum...

tina maze Ekipa24.si

Kaj pomeni ljubiti in biti ljubljen? Tina Maze ...

Fotografija, ki je razbesnela mnoge, najbolj legendarnega Al Bana Odkrito.si

Al Bano proti Damianu iz Måneskin

janja garnbret Ekipa24.si

Janja Garnbret na vrh kvalifikacij

Šest novih modelov Neue Klasse v dveh letih

Avtomanija, 22.03.2023 13:00:21

BMW je potrdil prihod vsaj šestih novih modelov na platformi Neue Klasse med letoma 2025 in 2027. Poleg limuzine i5, ki prihaja še letos, ter i5 Touring prihodnje leto, bodo konec letošnjega leta lansirali SUV iX2, ki bo tehnično podoben iX1, imel pa bo športnejši videz.

Delite na:
Šest novih modelov Neue Klasse v dveh letih
BMW NEUE BMW

Platforma za električna vozila Neue Klasse se bo sčasoma razširila na celoten BMW-jev portfelj, za začetek pa je potrjenih šest modelov v 24 mesecih med letoma 2025 in 2027. Najprej bodo predstavili limuzino in SUV, ki bosta blizu trenutni Seriji 3, zasnovana pa bosta že v oblikovalskem jeziku, napovedanem s konceptom BMW i Vision Dee.

Proizvodnja prvega modela Neue Klasse se bo začela v drugi polovici leta 2025 v madžarskem Debrecenu, leta 2026 pa se bo razširila na glavno BMW-jevo tovarno v Münchnu. Leta 2027 bodo začeli novo platformo uporabljati tudi v mehiški tovarni, ki bo v ta namen deležna investicije 800 milijonov evrov. BMW napoveduje tudi več novih tovarn za proizvodnjo električnih vozil.

Do leta 2024 naj bi bilo povsem električnih 20 odstotkov novih BMW-jev, leto kasneje naj bi delež narasel na 25 odstotkov, leta 2026 pa na 33 odstotkov. Več podrobnosti o modelih Neue Klasse bodo predstavili septembra.