požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Sanjska obalna vila Franka Sinatre

M. V., Dom2, 28.04.2019 13:01:04

Za dobrih 11 milijonov evrov lahko postanete ponosni lastnik čudovite vile na obali Malibuja, ki jo je zgradil pokojni pevec in igralec Frank Sinatra.

Delite na:
Sanjska obalna vila Franka Sinatre
Frank Sinatra Profimedia

Frank Sinatra (1915–1998), ki je začel prepevati že kot najstnik, je bil eden najbolj priljubljenih in vplivnih glasbenikov dvajsetega stoletja ter eden najbolje prodajanih v zgodovini, čeprav ni bil šolani pevec in ni poznal not. Najprej je prepeval v skupini, leta 1943 pa podpisal pogodbo z založbo Columbia Records in začel samostojno kariero, ki je trajala več kot petdeset let in med katero je posnel 59 studijskih albumov; zagotovo poznate njegove zimzelenčke My Way, Strangers in the Night, New York New York, Fly Me to the Moon, I've Got You Under My Skin ...

Uveljavil se je tudi kot igralec: Zgodilo se je v Brooklynu, Visoka družba, Mandžurski kandidat, Detektiv, Oceanovih enajst, Mož z zlato roko, Nova vrsta ljubezni, Štirje za Teksas …, za film Od tod do večnosti je celo dobil oskarja za najboljšega stranskega igralca.

sinatra1.jpg
Malibujska obalna vila Franka Sinatre je naprodaj.
Profimedia

Hollywoodski zabavljač je imel rad ženske in ženske so ga imele rade. Poročen je bil štirikrat: z Nancy Sinatro, Avo Gardner, Mio Farrow in Barbaro Marx. Za slednjo, ki je ostala ob njem do njegove smrti, je dal zgraditi čudovito vilo na obali Malibuja, ki je bila od lanskega poletja (po zapuščinski obravnavi Barbare, ki je umrla julija 2017) na voljo za najem za 96 tisoč evrov na mesec. Barbarini dediči so se konec lanskega leta odločili, da čudovito vilo prodajo – še vedno je na voljo za nekaj več kot enajst milijonov evrov.

sinatra2.jpg
Svetla in prostorna dnevna soba se odpira na velik atrij, ki ponuja prostor za pečenje na žaru in šank, ta pa se nadaljuje na vrt, ki se izteče na peščeno plažo. Tu so se zabavali številni slavni gost
Profimedia

Sinatra je posestvo na modnem Broad Beachu kupil v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja za 2,6 milijona evrov in obstoječo hišo porušil do tal. Na njenem mestu je leta 1992, šest let pred njegovo smrtjo, nastala čudovita dvonadstropna vila, ki je zdaj naprodaj.

sinatra3.jpg
Glavna spalnica ima postelji z baldahinom, zasebno teraso, dve kopalnici, savno, kamin in frizerski salon. Dvignjeni stropi sobo optično še povečajo.
Profimedia

Po njegovih navodilih jo je oblikoval arhitekt Ted Grenzbach, ima sedem spalnic, devet kopalnic, bazen, velik bar, dvigalo, savno, masažni bazen, frizerski salon, več kaminov … in seveda prostoren vrt, ki vodi do čudovite zasebne plaže. Prevladujejo nežni peščeni toni, živalski vzorci in svetel les, v spalnicah s pogledom na Pacifiški ocean pa nedolžna belina. Hiša je prostorna, svetla in ima vse, kar je potrebno za udobno življenje, zabavo in sprostitev.

sinatra4.jpg
Ena od devetih kopalnic. Številna zrcalne površine pričarajo dodatno prostornost.
Profimedia

Objavljeno v reviji Dom2 št. 22, 25. 2. 2019.