Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

TEST: Samsung Galaxy Z Flip 3

Ivan Valtl, 10.09.2021 14:26:50

Samsung Galaxy Z Flip 3 je bil uradno predstavljen na Samsung Unpacked dogodku 11. avgusta. Zdaj je končno na voljo tudi pri nas.

Delite na:
TEST: Samsung Galaxy Z Flip 3
Samsung Galaxy Z Flip 3 Ivan Valtl

Na voljo je s 128 GB in 256 GB pomnilnika ter v več barvnih kombinacijah. Na prvi pogled se je najnovejši Z Flip izboljšal od starejšega brata predvsem v dizajnu ... Sicer pa je še nekaj dodatnih izboljšav, ki bodo res navdušile!

samsung-galaxy-z-flip-3
Samsung Galaxy Z Flip 3
Ivan Valtl

Oblika in zaslon

Enako kot prejšnji model ima Galaxy Z Flip 3 ozek in visok 6,7-palčni prepogljiv zaslon. Ima pa tudi nekoliko večji zunanji zaslon, primeren za hitre preglede. Prejšnji model je bil v enem barvnem odtenku, novejši pa je v dveh (v našem primeru kremasto bel), in zato še bolj eleganten. Na črnem delu naprave sta vgrajena zadnja kamera in mali 1,9-palčni zaslon za hitre preglede (ura, sporočila, obvestila in snemanje zvoka). Pri Samsungu pa prvič v zgodovini zložljivih telefonov zagotavljajo IPX8 za vodoodpornost, kar pomeni, da napravo lahko kar za 30 minut potopimo v vodo do 1,5 m. Česar seveda NISEM stestiral ...

samsung-galaxy-z-flip-3
Samsung Galaxy Z Flip 3
Ivan Valtl

Kamera

Samsung Galaxy Z Flip3 ima dve zunanji kameri. Obe imata 12 MP, tu je odlična Samsungova programska oprema za fotografiranje, kar daje zelo lep občutek pri dnevni fotografiji. Na vrhu glavnega zaslona je kamera za sebke zmogljivosti 10 MP. Za ljubitelje sebkov je to najbolj prijazen telefon na trgu, saj se naprava s prepogljivim zaslonom lahko odloži na katerokoli podlago in je pripravljena za fotografiranje. Še ena zelo uporabna funkcija je snemanje in fotografiranje, ko je naprava zaprta, tako lahko sebke naredite z vrhunsko zadnjo kamero in vsi posnetki so vidni na malem 1,9-palčnem zaslonu.

Cena in izkušnja

In tako je prišel čas, da se poslovim od prijatelja Z Flipa3, izkušnja je bila res izjemna. Za ljubitelje zložljivih pametnih telefonov je gotovo odlična izbira. Naprava je odlična za vplivneže in ljubitelje sebkov ter je obenem izjemen modni dodatek. Prav tako je pohvalno, da so nekoliko znižali ceno glede na pretekle modele. Še ena sprememba glede na lanski model je izbočena zadnja kamera, na Z Flipu 3 je kamera v enaki ravni z ohišjem, kar omogoča stabilno odlaganje na ravni površini. Moram pa priznati, da me je navdušil nov zaslon, saj je s 120 Hz osveževanja res prava paša za oči. Tudi »touch«, izkušnja dotika, je res fenomenalna.

samsung-galaxy-z-flip-3
Samsung Galaxy Z Flip 3
Ivan Valtl

SPECIFIKACIJE:

Operacijski sistem: Android 11

Procesor: 8-jedrni 2,8 GHz, 2,4 GHz, 1,8 GHz

Ločljivost zaslona: 2640 x 1080 px

Velikost zaslona: 6,7-palčni in 1,9-palčni pomožni zaslon

Primarna kamera: dvojna 12 MP

Sekundarna kamera: 10 MP

Osnovni pomnilnik: 128 GB ali 256 GB

Delovni pomnilnik: 8 GB

Zmogljivost baterije: 3300 mAh

Cena: PRIPOROČENA - 999 EUR

samsung-galaxy-z-flip-3
Samsung Galaxy Z Flip 3
Ivan Valtl

samsung-galaxy-z-flip-3
Samsung Galaxy Z Flip 3
Ivan Valtl