900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Posadite tudi vi svojo cvetlico!

C. R., 03.04.2019 15:01:26

Pomlad je v polnem zamahu, da pa bo vse le še bolj cvetelo, vas Botanični vrt Univerze v Ljubljani v ponedeljek, 8. aprila 2019, ob 11. uri, vabi, da se pridružite pri zagonu vseslovenskega projekta znanosti za državljane.

Delite na:
Posadite tudi vi svojo cvetlico!
Ivanjščica Pixabay

"V okviru tega bomo po vsej Sloveniji izvajali enak eksperiment – sadili bomo semena cvetlic. Semena bomo skupaj zasadili v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani v ponedeljek," so pojasnili organizatorji akcije in dodali, da se bodo ivanjščicam letos pridružili še mak, lan, spominčice in druge cvetoče lepotice, ki bodo zacvetele ravno v času jesenskega dogodka 'Noč ima svojo moč'. 

Če na dogodek ne utegnete, lahko cvetlice zasadite doma. Svoj raziskovalni paket s semeni naročite na: ima@nocmoc.eu ali www.nocmoc.eu.

noč ima svojo moč.jpg
Noč ima svojo moč
Botanični vrt

Sajenje semen je promocijska kampanja projekta 'Noč ima svojo moč'. Takrat se v okviru Evropske noči raziskovalcev širom Evrope za en dan v letu široko odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi predstavile poklic in življenje znanstvenika širši javnosti. Letos se bo to zgodilo 27. septembra 2019, najrazličnejši dogodki bodo takrat potekali v kar 23 mestih po vsej Sloveniji. Več informacij boste našli na: www.nocmoc.eu.