bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

S turbanom v jesen

M. B., Zvezde, 11.09.2018 13:01:55

Turban je tisti lasni pripomoček, ki je zlasti priljubljen v deželah z visokimi temperaturami in poletnih obmorskih letoviščih. Veliko priljubljenost je doživel v šestdesetih letih prejšnjega stoletja z monaško princeso Grace in filmsko ikono Sofio Loren, danes pa z njim na glavi rada paradira Jada Pinkett Smith. Ona zaradi pomanjkanja las, vse druge pa največkrat zaradi tega, ker v vročini ohranja hladno glavo.

Delite na:
S turbanom v jesen
»Ko ga ovijem okoli glave, se počutim kot kraljica,« pravi Smithova. Dreamstime

Kot modni dodatek

Ko je pred nedavnim Jada Pinkett Smith javno spregovorila o svoji bolezni, alopeciji, pri kateri ji z glave v krožnih predelih odpadajo lasje, jo v javnosti vidimo samo še s turbanom na glavi. In presenečeno ugotavljamo, kako je zdaj še bolj šik kot prej. »Turban se v mojem primeru zdi odlična rešitev. Ko ga ovijem okoli glave, se počutim kot kraljica,« pravi Smithova.

Zanesljivo bi temu lahko pritrdila tudi njena stanovska kolegica Eva Mendes. Tudi zanjo je turban glamurozna rešitev, kadar na primer nima umitih ali počesanih las. »Preprosto ovijem turban in sem videti urejena

In res je to pokrivalo, sestavljeno iz enega kosa blaga in ovito okrog glave, izredno praktično in ni prav nič nenavadnega, da se je iz Orienta preselilo v vse države sveta. Nosite ga lahko pri nizkih temperaturah namesto kape ali v vročini, saj deluje kot izolator. Poleti je lahko v pisanih, lahkotnih barvah in materialih, s katerimi boste razbili monoton videz.

Preberite tudi: To je odlično čistilo iz limonske trave. Kliknite TUKAJ!

Za sušenje las

Če pa turbana ne vidite kot modni dodatek, ga lahko uporabite kot praktičen pripomoček za sušenje las doma ali na plaži.

Sušenje las s turbanom je celo zelo priporočljivo, saj naj bi ohranjalo moč las ter preprečevalo lomljenje in cepljenje konic. Mokri lasje, ki jih ne posušite, namreč lahko vpijejo vodo (do trideset odstotkov svoje teže). Lahko bi rekli, da nekako otečejo, kar jih slabi, dviguje zaprte lasne luske, ki so tako bolj nagnjene k poškodbam. Seveda pa je turban treba namestiti na glavo nežno, las ne smete preveč drgniti in povzročati trenj med njimi.

Izbira turbanov za sušenje las je pestra, narejeni so iz najrazličnejših materialov. Tu so zelo vpojna mikrovlakna, sintetični material je nežen do las in hitro sušeč, od naravnih vlaken pa so najpogostejši iz bombaža, svile ali bambusa. Izbor je odvisen od vaših potreb in želja. Bambusovi turbani, na primer, so biorazgradljivi in zato prijaznejši do okolja kot mikrotkanina.

turban eva mendes.jpg
Za Evo Mendes je turban glamurozna rešitev, kadar na primer nima umitih ali počesanih las.
Dreamstime

Kako ga oviti?

Nič lažjega. Pri Schwarzkopfu, kjer so strokovnjaki za lase in vse, kar se dogaja na njih, svetujejo naslednji postopek namestitve turbana:

1. Najprej rutico položite na glavo. Še preden to storite, jo oblikujte v pravilno trikotno obliko. Namestite jo tako, da konica rutice kaže v smeri naprej, nato pa pridržite oba daljša konca na levi in desni strani.

2. Oba konca rutice zavežite na sredini glave, in sicer nad čelom. Nato ju položite okrog glave, tako da se končata na zatilju, in ju tukaj še enkrat zavežite.

3. Oba konca vozla obrnite navznoter, tako da ju skrijete pod turbanom. Enako storite tudi s konico trikotnika na sprednjem delu lasišča. Celotno kompozicijo uredite tako, da bo vse na svojem mestu. In že ste ustvarili čudovito kreacijo s turbanom, ki deluje nadvse elegantno in stilsko.