reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Raay in Marjetka sta delo ločila od zasebnosti.

Sonja Javornik, 28.01.2020 11:00:00

Glasbenika Raay in Marjetka Vovk, ki ju med drugim poznamo kot priljubljeni pevski duet Maraaya, aplavzov ne žanjeta le na odru, saj več kot uspešno zgodbo ustvarjata tudi zasebno.

Delite na:
Raay in Marjetka sta delo ločila od zasebnosti.
Raay, marjetka, maraaya, toplice pr

Te dni sta praznovala 16. obletnico svoje ljubezni, ki sta jo ponovno ovekovečila s kratkim oddihom. »Vsako leto si v tem času privoščiva nekaj dni, da se napolniva z energijo in si vzameva čas le zase. Zdaj je to postala že tradicija, ki jo nameravava ohranjati tudi v prihodnje,« pravi Raay. 

»15. decembra praznujeva obletnico najine zveze, zato si takrat vsako leto vzameva nekaj dni zase. Res je to ravno čas pred prazniki, a čas za romantiko je vedno, ne le med prazniki. Za naju je najbolj romantično, ko leživa doma na kavču, zraven naju pa se igrata ali rišeta otroka. Včasih si skupaj ogledamo kak družinski ali božični film – to je največja romantika,« nam zaupa Raay.

»Leto 2019 si bova zapomnila predvsem po tem, da sva po več letih razdajanja končno začela ločevati delo od zasebnosti. Prej ni bilo tako, saj imava tako rada svoje izvajalce, da tega nisva ločevala. Za zdravje in dobro energijo je koristno, da zna človek poiskati samega sebe, delo pa s tem nima nobene zveze. Tukaj sva naredila velik korak, zato so uspehi še večji, vnema še večja, ob delu pa sva še bolj osredotočena. Ko ne delava, zdaj preživiva več časa z družino in drug z drugim. Poslovno je vsako leto boljše, družina 'Raay music' se širi z novimi idejami in projekti. Morda se to sliši stereotipno, vendar je res,« pravi Raay, Marjetka pa doda, da bo v novem letu največja prelomnica to, da bosta oba otroka šolarja. »V letu 2020 bova dobila še drugega prvošolca, saj gre v jeseni v šolo tudi Oskar. Otroka sta stara šest in osem let. Letos se tudi nama obeta velika prelomnica, kaj več o tem pa je za zdaj še skrivnost. Načrtujeva, da bova v novem letu dala več poudarka na fizično počutje, saj je predvsem Raaya treba priganjati, da si vzame čas tudi za šport.”

MARAAYA (Primus HQ) (2 of 7).jpg
Raay, marjetka, maraaya, toplice
pr

Že lani so se Raayu na glasbenem področju na Hrvaškem odprla pomembna vrata, velike zasluge za to ima tudi sodelovanje z enim najbolj iskanih besedilopiscev Nenadom Ninčevićem. »Plod tega sodelovanja je med drugim Luka Basi, prihajajo pa tudi nove stvari, za kar sem neizmerno hvaležen. Z Nenadom sva postala pravi dvojec. Ravno zato načrtujeva 'pohod' pri nas in pri naših sosedih,« pravi Raay, ki ga Hrvaška in tujina zelo privlačita, predvsem zato, ker je to zanj nekaj svežega in drugačnega in dopolnjuje njegovo siceršnje delo. »Navdiha je ravno zaradi novih priložnosti in dobrih rezultatov več, ne glede na izvajalca ali skupino. Vsaka stvar, ki jo naredimo, je velika spodbuda za naprej. Te dni imava ogromno glasbenega navdiha tudi za Maraayo: pripravljava nove pesmi, ki jih boste lahko slišali v letu, ki je pred nami.«

MARAAYA (Primus HQ) (7 of 7).jpg
Raay, marjetka, maraaya, toplice
pr

MARAAYA (Primus HQ) (6 of 7).jpg
Raay, marjetka, maraaya, toplice
pr

Z Marjetko sta konec leta obletnico svoje zveze proslavila v romantičnem zatočišču v Termah Ptuj, kjer sta se v Grand Hotelu Primus razvajala v kopelih, savnah in na masažah. »Glede na to, da sva brez otrok, ju malce pogrešava, ampak ker sicer res veliko časa preživimo skupaj, mislim, da sta tudi onadva vesela priložnosti, da si malce oddahneta od naju in preživita čas z babicama,« malo v šali, malo zares prizna glasbenik. Kdo ve, morda je par romantično okolje izkoristil tudi za ustvarjanje novih uspešnic, navdiha v termah v najstarejšem slovenskem mestu namreč ne manjka.

MARAAYA  (1 of 1)-2.jpg
Raay, marjetka, maraaya, toplice
pr

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 1, 3.1.2020