Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Trojni namig: omislite si taburet

Marjetka Pajk univ.dipl.arh.inter., Dom2, 01.03.2018 15:01:49

Tabureti so zelo priljubljen kos pohištva.

Delite na:
Trojni namig: omislite si taburet
Dom2/Peter Škrlep

Uporabljamo jih kot dodatni prostor za sedenje, postavimo jih lahko ob sedežno garnituro, pod mizo ali v kot dnevne sobe. Z njimi dopolnimo otroške sobe, predsobe, pa tudi spalnice. Posedanje na kavču nam naredimo udobnejše, saj jih lahko uporabimo kot podaljšek za noge ob gledanju televizije, največkrat pa nas rešijo iz zagate, ko se dnevni prostor napolni z gosti, prostora za sedenje pa je premalo. Tudi v predsobah pride prav takšen stolček, zlasti pozimi, ko imamo več dela z obuvanjem in to lažje počnemo v sede. Skratka, ta mali kos pohištva je zadnja leta zelo priljubljen, je uporaben in cenovno dostopen, zato si ga le omislite, ne bo vam žal.

1. namig

Velika udobna dnevna soba ima kljub veliki sedežni garnituri dodana dva tabureta. Bež barva in štirioglata oblika umirita močne modre odtenke. Uporabna sta kjerkoli v stanovanju, saj se po obliki in barvi podata skoraj k vsem slogom opreme in barvam. Take taburete imajo v večjih trgovinah s pohištvom po zelo ugodni ceni in dobavljive takoj.

ed413e6fa18dbabc4dd773e729672a04.jpeg

2. namig

Umirjena oprema dnevne sobe, sivo peščeni odtenki in les, vonj po Skandinaviji in skoraj popoln in dovršen slog. Dodatek dveh taburetov v usnju temne barve okrogle oblike popestri sobo, tako po videzu kot po uporabnosti. Ko se družina poveča, ko pridejo na obisk prijatelji, velikokrat zmanjka prostora za sedenje. Taburet je tako odlična rešitev za take priložnosti. Okrogla oblika je zelo priljubljena, umetno ali pravo usnje pa zelo trpežno. Namesto usnja se lahko odločite tudi za taburet v blagu.

15cde6c6f4b82d07ad9b4a298bfa2c15.jpeg

3. namig

Večji tabureti si lahko »privoščijo« živahnejša oblačila! V prostorih, kjer sta v igri dve barvi, se lahko odločite za pisan taburet v dveh ali več barvah. Zelo modni so geometrijski vzorci, proge, živalski potiski, zadnje leto pa tudi večji cvetlični vzorci. Presodite sami, kaj vam najbolj ustreza, glede na obliko opreme in barve v prostoru. Naj da taburet piko na i vašemu domu, zato le pogumno izberite takega, da ga bodo vsi takoj opazili in še raje na njem sedeli.

d62600844f75e0cbf1039086265a665c.jpeg

Ni pravil

Glede taburetov res ni nobenih pravil – niti glede materiala (izdelani so iz blaga, usnja, lahko so plastični ali celo leseni) niti glede barv (omislite si lahko katerokoli barvo, potiske ali vzorce). Tudi oblike so lahko različne – največkrat so v obliki kocke, pravokotnika ali valja, v trgovinah pa najdete tudi bolj nenavadne oblike. 

Preberite tudi: Kako urejena pa je vaša omara? Kliknite TUKAJ!