pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Prebudite svojo boginjo

Katja Štingl, Bodi Zdrava, 02.07.2017 19:46:54

Suzana Grau spodbuja druge ženske, da se potopijo v svoje globine, poiščejo svoj notranji ogenj in zaživijo svojo žensko moč, moč boginje.

Delite na:
Prebudite svojo boginjo
Suzana Grau, ustanoviteljica Aluna templja, evropska ambasadorka za kulturo in zdravljenje, akademska igralka, predvsem pa ženska.

Suzana na svojih srečanjih, imenovanih danZame v Rdečem šotoru, pomaga ženskam, da se globlje spustijo v svoje telo in maternico, da spoznajo svoj ritem, izrazijo svojo ustvarjalnost, svojo spolno energijo, svojo ženskost.

Kaj sploh pomeni biti ženska?

»Ženska je tako prostrana in raznovrstna kot Zemlja! Težko spraviš 'idejo o ženski' v en kalup. Vsaka namreč nosi svojo barvo. Tako kot države in celine. Ene so gorate in prepletene z zdravilnimi vrelci. Druge so prostrana puščava. Tretje spet sočne in bogate, kot deževni gozd. A prav vsaka odraža nekaj posebnega, močnega in bogatega. Tako tudi ženske. Zagovarjam predvsem to, da naj ženska spoznava in odstira paleto svoje ženskosti in ustvarjalnosti. Naj sprejema svoje telo, svoje občutke in svoj ritem, od tu bo črpala, da se lahko izrazi v svetu. Ženska je ljubeča in rodovitna, a tudi rušilna in temna. Ključ imamo v maternici, v našem ritmu in cikličnosti, v našem telesu. Nekako tako,« z žarom v očeh pripoveduje Suzana.

Prvi korak je zavedanje

A kako ženska ugotovi, spozna, da ni v stiku s seboj in svojim ritmom?

»To se kaže predvsem v izčrpanosti, pomanjkanju radosti in navdušenja, ko izgine občutek smisla in ste nenehno v lovu za nečim, prazni ste,« nadaljuje in dodaja, da je prvi korak k spremembi zavedanje tega stanja.

»Ženske se preveč razdajamo, naučene smo biti 'dobre', poskrbeti za druge, sebe in svoje potrebe pa postaviti na zadnje mesto. To je skoraj 'vrlina'. Nekatere lahko v takšnem stanju vztrajajo leta, in če ne prej, nas bodo odhod otrok iz gnezda, ali možev skok čez plot, ali menopavza poklicali k spremembi. A lahko je drugače. Lahko se same odločimo in gremo raziskovat to čudovito žensko, ki biva v nas. Odpremo se upanju, da je mogoče živeti drugače, bolj polno, izpolnjeno, naše. To je prvi korak, da se lahko začne prerod.«

Dovolite si »ne delovati«

Za žensko je nujno, da prazni svojo posodo, da prisluhne svojim občutkom, da se umakne vase in se regenerira. Še posebno med menstruacijo je toliko bolj pomemben umik. Da nas za druge preprosto ni in se posvetimo le sebi. Brez slabe vesti in občutka krivde. Vem, da je to izziv, sploh če ima ženska družino, službo, ki zahteva čas. A kaj lahko narediš znotraj svojih okvirov?

Jutranji ritual za prebujanje boginje (10–15 minut)

Ena od preprostih vaj, ki nas sidra vase, je, da položimo roke na maternico in samo dihamo. Občutimo toploto svojih rok, svoje sedalne mišice, ki se dotikajo tal. Z vsakim izdihom se bolj spuščamo v svoje telo. Nekajkrat izdihnemo na glas: ahhh. Sprostimo napetost. Pozornost je na maternici.

Ko čutite, da je vaše telo sproščeno, se vprašajte: »Kako sem danes?« Prisluhnite odgovoru. Položite roko na srce: »Kaj je danes resnično pomembno zame? Kaj želim izraziti? « Prisluhnite. Bodite prisotni zase. Naj so vam ta vprašanja izhodišče, da ste s seboj, da slišite, kaj je živo za vas.

In ko potujete skozi dan, zavestno spuščajte pozornost iz glave in srca v maternico. Naj bo ona vodnica. V njej so nagoni, modrost, čutnost in še marsikaj. Iz nje porajate sebe kot boginjo.

Kaj vas dela živo?

In takrat, ko smo ujete v zanke preteklosti, ko pozabimo na svojo moč in to, kako izjemne smo, takrat nas Suzana podpre na potovanju do sebe, da si ustvarimo življenje, ki nas navdihuje, prebudimo svoje zmožnosti in izrazimo svoje talente.

Pogosto se zgodi, da smo preplavljene z vsakdanjim življenjem in rutino, ki posrka sok življenja iz nas. To je čas, ko moramo obnoviti partnerstvo in zavezništvo s seboj. Vprašajte se: »Kaj me dela živo? Kaj ljubim? Kaj me navdihuje?« Radi slikate, a ste čopiče skrili v klet? Kvačkate? Kiparite? Hodite v gozd? Gledališče?

To je povabilo, da greste na zmenek s seboj. Da začnete zavestno vnašati v svoje življenje to, kar vas osrečuje. Korak za korakom ga napolnite s tem, kar vas dela radostno in živo.

Hitro se zgodi, da pozabimo na to, zato Suzana poudarja, naj si zmenek s seboj vpišemo na svoje prenatrpane urnike in se ga držimo. »Zmenek s seboj je zmenek z dušo. Je vaša pritrditev, da jo želite slišati. Da želite narediti korak naprej. Prisluhnite in potem opazujte čudeže, ki se odstrejo.«