Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

mass, gležnarji Njena.si

Navdušili vas bodo ti topli in lepi čevlji!

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Pravljica Deni Kragelj, Življenje v gozdu, še v angleškem jeziku

A.M., 08.08.2020 19:09:51

Slovenska pisateljica Deni Kragelj, ki jo poznamo po dveh zbirkah terapevtskih pravljic za otroke, Življenje v morju in Življenje v gozdu je slednjo izdala tudi v angleškem jeziku.

Delite na:
Pravljica Deni Kragelj, Življenje v gozdu, še v angleškem jeziku
Delo z otroki je bila vedno njena strast. Promo foto

Pod naslovom Life in the forest jo tako lahko najdemo na Amazonu, ki angleško različico zbirke ponuja v več kot 200 državah po svetu. Elektronski knjigi se bo pridružila že tiskana izdaja z zvočno knjigo. Avtorica za letošnje leto še napove angleški prevod knjige Življenje v morju ter prevode za še vsaj štiri države. Slovenski zbirki zvočnih pravljic, ki sta bili sprva izdani kot del tiskanih zbirk bosta izšli tudi posamično kot samostojna albuma pravljic. Dostopna bosta fizično in v elektronski obliki preko različnih ponudnikov izposoj glasbe.

O Deni Kragelj

Deni Kragelj je diplomirala iz socialne pedagogike, ki celostno pristopa k posamezniku in je usmerjena k rešitvam. Ta študij je znan po številnih praktičnih nalogah in projektih. Na svoji poti je od blizu spoznala delo z brezdomci, psihiatričnimi bolniki, odvisniki in otroki z avtizmom. Izvajala je celoletne projekte v Zavodu za gluhe in naglušne, Zavodu za slepe in slabovidne, Domu Malči Belič in OVI Jarše. Enomesečne prakse je uspešno opravila v Vzgojnem zavodu Smlednik, Prevzgojnem zavodu Radeče in Stanovanjski skupini Hiša. Vodila je dveletni doživljajsko-pedagoški projekt za osem otrok iz socialno ogroženih družin. Po študiju se je zaposlila kot pedagog v CUDV Draga, kjer se je srečala z vso paleto težav in posebnih potreb otrok. Za gibalno ovirane otroke je iskala različne načine in pristope, ki bi jim polepšali dan. Velik učinek in napredek je opazila pri pripovedovanju pravljic, ki podarijo občutek bližine.

Delo z otroki, še najbolj pa s tistimi, ki so jih pestile vedenjske težave, je vedno bila njena strast. Iskala je pot do njih, ustvarjala stik z njimi in gradila odnos. Kot mama, pedagoginja in animatorka je ustvarjala gradivo, ki pomaga pristopiti k otrokom in predelati vsakdan. Za vstop v domišljijski svet zgodb so ji zelo pomagale številne animacije otrok, ki jih je kot dolgoletna koordinatorka dogodkov izvajala po vsej Sloveniji. Želela je spoznati otroka, vstopiti v njegov svet in mu ga pričarati. Tako je v sodelovanju s starši in strokovnjaki ustvarila pravljice, ki (p)odpirajo najbolj aktualne teme.

Ob večerih uči salso, aerobiko, zumbo in pilates. Je perfekcionistka, ki si postavlja visoke kriterije. Sprošča jo igranje kitare, sprehod, pisanje, pospravljanje in ustvarjanje. Neprecenljivi so ji trenutki, ko skupaj s sinom in hčerko ustvarjajo nove pravljice. S svojimi stališči velikokrat ljudi preseneti, saj razmišlja izven okvirjev naučenega in raziskuje svoje zmožnosti. Je pogumna, odločna, vztrajna, iskrena in sočutna.

In takšne so tudi njene zgodbe!

deni-kragelj
Angleško različico lahko najdemo na Amazonu.
Promo foto

Video: Pravljica iz zbirke Življenje v gozdu - Veveričji rep (bere Dijana Žiberna)