ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Položaj Lune je bolj pomemben, kot se zdi

S. N. Č., Novice Svet24, 22.04.2018 12:01:32

Ritmu Lune, ki premika celo velikanske oceane, se ne moremo zoperstaviti, četudi bi si to želeli. Lahko pa se njenemu vsemogočnemu ritmu prilagodimo. Tako bomo harmonične odnose, hišni red, zdravje in dobro počutje ohranjali z manj napora in stresa.

Delite na:
Položaj Lune je bolj pomemben, kot se zdi
Potovanje lune od ovna do rib zelo močno vpliva na naš vsakdan. Profimedia

Prav vsa dela v stanovanju lahko uspešneje in brez naprezanja opravimo ob pojemajoči luni. Seveda bo čisto vse opravke težko prestaviti v to »usihajoče« obdobje, če pa se vam jih posreči vsaj delček premakniti v ta čas, boste toliko bolj presenečeni nad spremembami.

oven

Luna v ovnu: z glavo skozi zid

Gospodinjstvo

Kadar je Luna v ovnu, je primeren čas za prezračevanje stanovanja, kleti, postelje.

Zdravje

Če želite shujšati, začnite svojo dieto pri pojemajoči Luni v ovnu. Oven vlada glavi, zato so ti dnevi kot naročeni tudi za masažo obraza. Imate glavobole? Potem se ta čas odpovejte sladkarijam.

Psihologija

Ob dnevih, ko je Luna v ovnu, boste večkrat želeli z glavo skozi zid. Krotite svoj temperament, odločajte se premišljeno. Nikar ne prehitevajte dogodkov, da ne boste po nepotrebnem okarani.

bik

Luna v biku: čas za uživanje

Denar

Najboljše obdobje, da se posvetite svoji materialni lastnini (zavarovanja, gradnja, prenova). Super tudi za iskanje nove službe.

Zdravje

Dnevi, ko je Luna v biku, so hladni, hitro se utegnete prehladiti. Bik je povezan z vratom in spodnjo čeljustjo, ušesi, govornimi organi, mandlji, tilnikom in žlezo ščitnico. Izogibajte se kirurškim posegom na teh predelih.

Psihologija

V teh dneh počasneje razmišljate, imate pa veliko potrpljenja in vztrajnosti. Res najboljši čas za uživanje. Privoščite si več spanja, glasbo, seks, dobro hrano. Idealno obdobje tudi za odkrivanje svojih talentov.

Vrt

Ugoden čas za zasaditev dreves in grmičevja, preganjanje krtov ter spravilo krompirja in korenja. 

dvojčka

Luna v dvojčkih: idealno za učenje

Gospodinjstvo in vrt

Če boste prekuhavali perilo v svetlih dvojčkovih dneh, boste dosegli največjo možno belino. A tudi vse drugo utegne izgubiti barvo. Na primer rože so lahko ob svoj sijaj, če jih boste pretirano nastavljali soncu, prav tako lahko UV-žarki poškodujejo vaše pohištvo, zato pri sončnem vremenu okna zagrnite z zavesami. Sicer pa so dnevi primerni za sušenje zelišč.

Zdravje

Z dvojčkoma so povezani vsi organi v paru: ramena, roke, bronhiji, pljuča … Gimnastika, dihalne vaje ali mudre (joga s prsti) imajo v teh dneh dvojni učinek.

Psihologija

Dnevi, ko je Luna v dvojčkih, so odlični za učenje tujih jezikov, pripravljanje na izpite ali za izobraževalne tečaje.

rak

Luna v raku: poslušajte svojo intuicijo

Vrt

Odlično obdobje za obrezovanje in gnojenje rož. Nikar pa ne sadite ali sejte ničesar, kar naj bi raslo v višino.

Zdravje

Vse terapije za prsi, želodec in jetra so v teh dneh uspešne. Uživajte lahko hrano, sicer se lahko pojavi zgaga. Revmatični bolniki ostanite v postelji, nikar preveč ne hodite na zrak: vlaga vam lahko pokvari razpoloženje.

Psihologija

Rakova energija poveča vašo občutljivost, naredi vas bolj čustvene, ranljive, nemirne. Ti dnevi so najboljši za pobotanje s sorodniki ali organizacijo velikega družinskega srečanja.

lev

Luna v levu: ljubezenske razjasnitve

Gospodinjstvo in vrt

Izogibajte se pleskanju, saj bi se barve prehitro sušile in razpokale. Veliko boljše obdobje za obrezovanje dreves, sejanje trave, obiranje sadja in konzerviranje hitro pokvarljive zelenjave.

Zdravje

Krvni obtok vam dela težave, srce vam bije hitreje, bolečine v križu se okrepijo. Poleg tega vam razpoloženje v dneh, ko je Luna v levu, utegne pokvariti tudi nespečnost. Dobra novica pa je, da v tem času lažje opustite slabe prehranjevalne navade in se več ukvarjate s športom.

Psihologija

Nekateri utegnete reagirati bolj kolerično oziroma eksplodirati že pri majhnih nepravilnostih.

devica

Luna v devici: zdaj k frizerju!

Gospodinjstvo in vrt

Dobro obdobje za ročno delo, zlasti popravilo tehničnih naprav. Ljubitelji vrtnarstva se v teh dneh posvetite zasaditvi balkona, presajanju sobnih rastlin, nikar pa ne »flancajte« solate, saj bi se vam utegnila posušiti.

Zdravje

Znamenje device je povezano s črevesjem, vranico in trebušno slinavko; izogibajte se operacijam na teh predelih. V teh dneh imate lahko težave tudi z zaprtjem.

Psihologija

Energija device pospešuje vse, kar ima opraviti z računanjem in načrtovanjem. Pomaga vam bolj realno oceniti situacijo, disciplinira vas za delo, pozorni ste tudi na najmanjše podrobnosti. Hkrati ste v tem času tudi bolj nergavi, kritični in pretirano varčni. Dnevi so primerni za pogajanja, pa tudi za čiščenje stanovanja, začetek diete ali posta.

Kozmetika

Načrtujte obisk pri frizerju. Striženje in kodranje las v tem času izvrstno uspeta.

vaga

Luna v tehtnici: sprava in pomiritev

Gospodinjstvo in vrt

Vaši umetniški talenti bodo zdaj prišli na dan, zato je pravi čas za okrasitev stanovanja. Energija tehtnice je nevtralna, na vrtu se nič posebej ne priporoča in tudi ne odsvetuje.

Zdravje

Kar boste v dneh, ko je Luna v tehtnici, dobrega storili za ledvice in mehur, bo imelo dvojen zdravilni učinek. Izkoristite čas za hujšanje ali obisk masažnega salona; idealno je tudi vse, kar razstruplja telo (pijte veliko tekočine med 15. in 19. uro). Ledveni predel imejte na toplem.

Psihologija

V teh dneh imate posebej dobro notranje ravnovesje, zato lahko hitro zgladite spore, sklenete kompromis ali postorite kaj drugega, s čimer ste dolgo odlašali.

Škorpijon, astrološko znamenje
Škorpijon
Profimedia

Luna v škorpijonu: razkrite skrivnosti

Gospodinjstvo in vrt

Posadite zelišča in listnato zelenjavo, začnite boj proti polžem. Pokosite travo, zalijte sobno in balkonsko cvetje. Neprimeren čas za obrezovanje drevja in trte.

Zdravje

Dober učinek imajo v teh dneh sedeče kopeli, avtogeni trening, post, savna, obloge fango. Energija škorpijona v prvi vrsti vpliva na spolne organe in sečila. Nosečnice so bolj nagnjene k splavom. In pozor: vsak zaužit piškot se vam bo v škorpijonovem znaku dvojno poznal pri kilogramih.

Psihologija

Kadar je Luna v škorpijonu, človek veliko razmišlja o potlačenem trpljenju, v njem se prebudijo nadnaravne sposobnosti.

strelec

Luna v strelcu: obisk pri zobozdravniku

Gospodinjstvo in vrt

Odlično obdobje za obnavljanje in popravila, za pomivanje oken, zamrzovanje živil, vlaganje sadja in zelenjave. Neprimerno pa je za okopavanje vrta, pletje in sajenje solate.

Zdravje

V dneh, ko je Luna v strelcu, se vreme rado spremeni, zato se hitro oglasita tudi išias in bolečina v venah. Strelec vlada bokom, kolkom, križnici in stegnom. Operacijam na teh predelih se je v tem času bolje izogibati. Priporočljivi pa so obisk pri zobozdravniku, masaža nog in akupunktura.

Psihologija

Strelčeva energija vas napolni z radodarnostjo, pripravljenostjo pomagati in navdušenjem.

kozorog

Luna v kozorogu: nakup čevljev

Gospodinjstvo in vrt

Začrtajte gredice in postavite plot. Posadite korenasto in zimsko zelenjavo, pripravite kompostnik in poškropite plevel.

Zdravje

Kozorog vpliva na kosti, sklepe (zlasti na kolena) in kožo. Na teh predelih se v času, ko je Luna v kozorogu, nikar ne pustite operirati.

Psihologija

Energija teh dni pospešuje vztrajnost in disciplinirano delo z jasnimi mislimi. Zelo ste odgovorni in nesebični. Čas, ko je Luna v kozorogu, je na primer odličen za začetek lastnega posla, izpite, oglaševanje in urejanje papirjev na javnih uradih. Potrebujete nove čevlje? Na ta dan bo nakup nadvse uspešen, obuvalo bo tudi dlje časa ohranilo obliko.

vodnar

Luna v vodnarju: glasba pomirja

Gospodinjstvo in vrt

Nikar ne načrtujte selitve ravno v tem času. Prav tako nekaj dni ne vrtnarite in ne zalivajte sobnih rož. Priporočljivo je le pletje.

Zdravje

Kar boste v času, ko je Luna v vodnarju, storili za svoja meča, gležnje in vene, se vam bo posebej blagodejno obrestovalo. Priporočljiva v teh dneh sta še šport, ki stabilizira krvni obtok, ter počitek z nekoliko dvignjenimi nogami.

Psihologija

Energija teh dni vas napolni s kreativnostjo, prilagodljivostjo in sposobnostjo hitrega odzivanja, vendar tudi z nestanovitnostjo, živčnostjo in ekscentričnostjo. Zato je bolje, da ne podpisujete predporočnih pogodb. Glasba vas pomiri, v tem času pa se odlično iztečejo tudi nakup avtomobila, kino, ples ali kratko potovanje.

ribi
Visoka mera empatije ima kakopak tudi svoje prednosti, zlahka najdete pot do sogovornikovega srca in se mu približate, kot le malokdo.
Profimedia

Luna v ribah: prste proč od alkohola!

Gospodinjstvo in vrt

Kar vam je v zadnjem obdobju zraslo na vrtu, morate hitro pospraviti, da ne bo splesnelo. Ugodno obdobje za saditev listnate zelenjave in krompirja ter za zalivanje rož.

Zdravje

Ribe vladajo nogam, nadzornemu centru vseh organov. Zato so ti dnevi kot naročeni za refleksno masažo stopal, sprostitvene vaje, jogo ali knajpanje. V tem času ste zelo občutljivi: alkohol, nikotin ali zdravila na vas učinkujejo močneje. Super obdobje tudi za odstranjevanje kurjih očes ali bradavic.

Psihologija

Veliko ljudi je v dneh, ko je Luna v ribah, zelo nerazpoloženih, občutljivih. Vendar so hkrati tudi bolj intuitivni, sočutni in empatični.

Preberite tudi: Balkon - majhen vrt ali mirna oaza. Kliknite TUKAJ!