halle berry Svet24.si

Zvezdnica nekdanjega partnerja obtožila incesta, ...

navijači Dobra karma

Duše pokojnikov so zdaj navijači na tekmi

princ harry, meghan markle, zaroka Svet24.si

Dovolj kraljevskega kiča: Harry in Meghan bosta ...

porenta01 Svet24.si

82-letni Frančišek iz okolice Škofje Loke že ...

Severina Dobra karma

Severina: sreče v ljubezni nima, niti je ne bo ...

helena blagne Njena.si

Takole v oprijeti obleki zapeljuje Helena Blagne

danijel promo Njena.si

Danijelovi družini je težko pri srcu

Poleg rož posadila krompir

C. R., 03.11.2019 08:00:00

Zmagovalka akcije Naj balkon

Delite na:
Poleg rož posadila krompir
/ tv Veseljak

Spodnje Selce so majhna vasica na Štajerskem, kjer imajo ljudje zelo radi rože, zato je bila gospa Darja Hvala, zmagovalka akcije Naj balkon, nad nagrado zelo presenečena: »Tako lepe rože imajo tukaj v naši vasi. Začudena sem bila, ko sem izvedela za zmago,« je v smehu povedala Darja. Na nagrado je lahko resnično ponosna, saj je akcija letos presegla vsa pričakovanja. Prijavili so rekordno število balkonov, več kot 60.

naj-balkon, poskočni-muzikanti
/
tv Veseljak


Gospa Darja je velika ljubiteljica rož. Ekipa TV Veseljaka jo je obiskala na domu in bila nad njenimi vrtovi očarana. »Z rožami okrog hiše je veliko dela. Če sama ne zmorem, mi pomaga mama,« je bila iskrena zmagovalka. Najlepši balkon v Sloveniji je poseben tudi zato, ker je Darja poleg rož posadila krompir. Sama pravi, da ji je zelo všeč in da se poda k barvitim rožam. Nagrade je bila zelo vesela. Prejela je darilni bon Vrtnega centra Gašperlin in čudovit šopek, televizija Veseljak pa je zanjo pripravila Veseljakov paket. Za piko na i so ji prišli Poskočni muzikanti zapet še podoknico.

POSKOČNI S PODOKNICO PRESENETILI CELO VAS

 Pri Darji so na dan prejema nagrade priredili pravo »žurko«. Povabili so sosede in sorodnike, vsi skupaj pa so bili priča podoknici, ki so jo le za Darjo prišli zapet mladi Poskočni muzikanti. Plesalo se je in pelo, potem pa še jedlo in pilo. Kot na pravi veselici. Darja nam je zaupala, da ji ni še nikoli nihče zapel pod balkonom: »Vse je enkrat prvič. To si bom zapomnila za vse življenje!«

AKCIJA JE BILA POPOLN USPEH

 Nad akcijo Naj balkon je bil zelo pozitivno presenečen tudi gospod Gašperlin, ki je dodal nekaj lepih nagrad. Ponosno je povedal, da ljudje v Sloveniji še zmeraj radi gojijo rože in zanje lepo skrbijo, predvsem se to dogaja na vaseh. Pohvalil je Darjo Hvala, za katero pravi, da natančno ve, kako skrbeti za posamezne rože, in dodal, da je zasluženo zmagala v tej čudoviti akciji.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 41, 10.10.2019