favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Poleg rož posadila krompir

C. R., 03.11.2019 08:00:00

Zmagovalka akcije Naj balkon

Delite na:
Poleg rož posadila krompir
/ tv Veseljak

Spodnje Selce so majhna vasica na Štajerskem, kjer imajo ljudje zelo radi rože, zato je bila gospa Darja Hvala, zmagovalka akcije Naj balkon, nad nagrado zelo presenečena: »Tako lepe rože imajo tukaj v naši vasi. Začudena sem bila, ko sem izvedela za zmago,« je v smehu povedala Darja. Na nagrado je lahko resnično ponosna, saj je akcija letos presegla vsa pričakovanja. Prijavili so rekordno število balkonov, več kot 60.

naj-balkon, poskočni-muzikanti
/
tv Veseljak


Gospa Darja je velika ljubiteljica rož. Ekipa TV Veseljaka jo je obiskala na domu in bila nad njenimi vrtovi očarana. »Z rožami okrog hiše je veliko dela. Če sama ne zmorem, mi pomaga mama,« je bila iskrena zmagovalka. Najlepši balkon v Sloveniji je poseben tudi zato, ker je Darja poleg rož posadila krompir. Sama pravi, da ji je zelo všeč in da se poda k barvitim rožam. Nagrade je bila zelo vesela. Prejela je darilni bon Vrtnega centra Gašperlin in čudovit šopek, televizija Veseljak pa je zanjo pripravila Veseljakov paket. Za piko na i so ji prišli Poskočni muzikanti zapet še podoknico.

POSKOČNI S PODOKNICO PRESENETILI CELO VAS

 Pri Darji so na dan prejema nagrade priredili pravo »žurko«. Povabili so sosede in sorodnike, vsi skupaj pa so bili priča podoknici, ki so jo le za Darjo prišli zapet mladi Poskočni muzikanti. Plesalo se je in pelo, potem pa še jedlo in pilo. Kot na pravi veselici. Darja nam je zaupala, da ji ni še nikoli nihče zapel pod balkonom: »Vse je enkrat prvič. To si bom zapomnila za vse življenje!«

AKCIJA JE BILA POPOLN USPEH

 Nad akcijo Naj balkon je bil zelo pozitivno presenečen tudi gospod Gašperlin, ki je dodal nekaj lepih nagrad. Ponosno je povedal, da ljudje v Sloveniji še zmeraj radi gojijo rože in zanje lepo skrbijo, predvsem se to dogaja na vaseh. Pohvalil je Darjo Hvala, za katero pravi, da natančno ve, kako skrbeti za posamezne rože, in dodal, da je zasluženo zmagala v tej čudoviti akciji.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 41, 10.10.2019