900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Petnajst drobnarij za veliko sreče

J. K., Zarja, 15.05.2018 15:01:16

Izrecimo sreči dobrodošlico in jo povabimo v svoj dom. Rada vstopa skozi barvna vrata, všeč ji je, če jo pozdravi prijeten vonj, ljubi cvetje in živali, zagrize tako v sladko jabolko kot kislo limono, če se le počuti sprejeto z odprtim srcem in ji je mehko podloženo.

Delite na:
Petnajst drobnarij za veliko sreče
Zarja

A lepo po vrsti. Kaj vse naj skrivajo kotički našega doma in razkazujejo najbolj vidne police, da bomo ujeli kanček tega, brez česar se nikomur ne izide – nekaj sreče. Porečete, da vam ni za vraževerje! Nasprotuje vam tisočletno izročilo, ljudske šege, feng šui, in navsezadnje – dobra volja, ki spremlja vedre, pestre domove, polne drobnih zank, v katere se sreča rada pusti ujeti.

Rdeča vrata

Sreči lahko vstop v svoj dom na stežaj odpremo že na pragu ali pa ji – dobesedno – zapremo vrata pred nosom. Kajti sreča sama je radostna in živahna, zato ima rada pestrost. Prav nič ji ne ustreza, da bi vstopala skozi vrata v puščobno enakih odtenkih. Skozi južna vhodna vrata bo vstopila, če bodo prebarvana rdeče ali oranžno, skozi severna najraje stopa, če so obarvana modro ali črno, zahodna vrata si odpre, če so pobarvana sivo ali belo, vzhodna pa jo pozdravljajo z zeleno ali rjavo.

dobro pocutje mehke tkanine.jpg

Mehak tekstil

No, morda ne gre za srečo v dobesednem pomenu besede, a dom, poln vzglavnikov, odej in pregrinjal v mehkih tkaninah, ponuja veliko prijetnega počutja, umirjenosti, udobja, skratka: vse to, kar je s srečo v najtesnejšem sorodu.

dobro pocutje sloncki.jpg

Slončki

Sloni veljajo za pametne, zveste in predane živali, kar je najbrž tudi razlog, da so sčasoma postali simbol sreče. Namestimo na policah majhne figure slonov, da zagotovimo srečo svoji družini.

dobro pocutje sveze cvetje.jpg

Sveže cvetje

Ob pogledu na šopek svežih cvetic se razveselimo – in le kaj kliče srečo bolj kot veder nasmeh. Ampak – pozor! Rož s trni sreča ne mara. Previdno odstranimo vse trne, preden damo vrtnice v domačo vazo!

dobro pocutje disave.jpg

Dišave

Lepo dišeč dom je gotovo prijetno zatočišče, kjer se lahko sprostimo in počutimo res dobro. Velja pa, da dim prižganega kadila iz prostora preganja vse negativno in ga očiščuje. Kadar pridemo domov slabe volje, prižgimo svojo priljubljeno dišavo in kmalu bo naše razpoloženje bolj harmonično ter – srečnejše.

dobro pocutje sadje.jpg

Sadje

Jabolko na dan prežene zdravnika stran – kar zadeva zdravje, je jabolko prav gotovo dobra izbira. In zdravje je velik del sreče. Če pa želimo svojo srečo oplemenititi še z drugimi dobrinami, dodajmo jabolku citruse vseh vrst in jih postavimo na mizo. Košara s sadjem prinaša pozitivno energijo.

dobro pocutje pikapolonica.jpg

Pikapolonica

Od mladih nog do zrele starosti se človek iz srca razveseli pikapolonice, te prekrasne male žuželke. Prijelo se je splošno prepričanje, da prinaša celo srečo. Zato ni odveč na polico postaviti manjšo podobico pikapolonice – najsi bo kipec ali sliko. Svoj vrt pa naredimo čim bolj prijeten in privlačen za pikapolonice.

dobro pocutje krozna sedisca.jpg

Krožno razporejena sedišča

Pohištvo v dnevni sobi razporedimo tako, da bo omogočalo postavitev sedežne garniture v krogu okoli mize. Energija bo tekla skozi prostor brez blokad, ljudje, ki sedijo v krožni formaciji, pa so odprti za energijo drug drugega.

podkev

Podkev

Veliko različnih kultur verjame, da podkev nad vhodom prinaša srečo, a razvila se je pomembna in bistvena razlika: v nekaterih okoljih verjamejo, da mora biti podkev obrnjena navzgor, saj le tako sreča ne more pasti iz podkve, drugje pa trdijo, da mora biti obrnjena navzdol, da sreča pade na tiste, ki stopajo pod njo.

dobro pocutje vstopna pot.jpg

Prazna vstopna pot

Hodnik, prostor, ki nas najprej sprejme v naročje doma, naj bo čim bolj zračen, odprt in – prazen. Prazen hodnik zagotavlja tudi najbolj trden, neobremenjen in s srečo podkovan prvi korak v nov dan, ki obeta veliko novih možnosti.

dobro pocutje kamilce.jpg

Kamilični čaj

Ne le da je kamilični čaj okusen za pitje ter prijetno sproščujoč, mnogi verjamejo, da prinaša tudi srečo. Ni jim težko verjeti, saj so kamilice skoraj čudežno zdravilne – za tem gotovo tiči tudi kanec sreče.

dobro pocutje ogledalo.jpg

Ogledala

Pravilno razmeščena ogledala lahko dodatno okrepijo moč pozitivnih silnic, ki tečejo skozi naš dom. Postavimo ogledalo v prostoru tako, da se v njem zrcali lep pogled na vrt ali razkošno drevo ali podobno lep prizor – to bo dom napolnilo s pozitivno energijo.

dobro pocutje zvezde.jpg

Zvezda

Če v stanovanju obesimo podobo stilizirane zvezde, bo učinkovala podobno kot konjska podkev – pritegovala bo nase srečo in jo širila v domu. Še posebno radi so nekoč z zvezdami krasili kmečka poslopja. Zakaj torej ne našega vrta, vrtne ute ali balkona.

dobro pocutje akvarij.jpg

Akvarij

Ribnik, poln v vse smeri plavajočih ribic, je že od nekdaj zelo zaželen dodatek vsake hiše z večjim vrtom. V manjših domovih ga lahko nadomesti akvarij, v njem pa zlata ribica, ki pregovorno uresničuje želje.

dobro pocutje razvejane lucke.jpg

Razvejane lučke

Nikar razvejane žične razsvetljave z drobnimi lučkami po božiču ne odstranimo, ostanejo naj vse leto in opotekajoči sreči kažejo vhod v našo hišo. Dobre priložnosti se izogibajo temačnim krajem, rade pa se nastanijo tam, kjer jih pozdravljajo plamenčki luči.

Preberite tudi: Opremite svoj dom v slogu, ki nikoli ne gre iz mode. Kliknite TUKAJ!