ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Pet trikov za popoln poletni izlet

Tina Lucu, 28.07.2020 16:28:48

★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★

Delite na:
Pet trikov za popoln poletni izlet
dan zase dreamstime

Poletna vročina lahko marsikoga odvrne od tega, da bi se odpravil na poletni izlet. Včasih je lažje ostati doma ali se skriti v klimatiziran nakupovalni center. Da bo odločitev za pobeg v neznano lažja, smo za vas izbrali pet trikov, kako vseeno potovati in ob tem uživati.

Na pot se odpravite zjutraj

Zakaj ne bi ta vikend malo spremenili bioritma? V posteljo se odpravite prej, zjutraj pa vstanite in začnite dan skupaj s soncem. Do desetih, ko sonce postane močnejše, lahko že odkrijete kakšen zanimiv kotiček Slovenije in potem zavijete na kavo in zgodnje kosilo v bližnjo gostilno.

Ne pozabite na hidracijo

Voda, voda, voda. Lahko izberete lokacijo, kjer vas bo hladila voda - v vsakem primeru pa poskrbite, da je boste skozi dan tudi dovolj popili, saj je vročino lažje premagovati, če nas vmes hladi voda.

Poskrbite za lahko obleko in obutev

Bodite pozorni na svoja oblačila. Najboljši je bombaž ali lan, s čim manj sintetičnimi primesmi. Tako bo vaša koža bolje dihala in se boste manj potili. Izberite lahko obutev, ki vas bo na poti spremljala in omogočala udoben korak.

ssss.jpg
pripomočki
dreamstime

Sončna očala in fotoaparat

Sončna očala in sončna krema naj povsod potujeta z vami. Zaščita je izrednega pomena, pa še bolje se boste počutili. V torbico denite tudi fotoaparat ali pametni telefon z dobro kamero in se prepustite raziskovanju. Ujemite najlepše trenutke tega poletja!

Prepustite se dnevu

Ne dovolite, da vas vnaprej postavljen urnik dneva omejuje. Če je kje prevroče, sedite v avto ali na vlak in zavijte drugam. Morda pa je sprostitev ob jezeru ali reki prava izbira - lahko je še boljša kot skok v morje. Prepustite se razvajanju v lokalni gostilni in naj se dan zavleče v večer, ko so temperature zopet bolj prijazne.

Več nasvetov za prijetno poletje v ★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★