Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Pet pravil spomladanskega čiščenja omare

Brigita Potočki, Maja, 20.03.2019 15:01:39

Marca, ko se zunaj nekoliko otopli in posije sonce, začnemo razmišljati o spomladanskem čiščenju stanovanja.

Delite na:
Pet pravil spomladanskega čiščenja omare
Pomembno je, da si prostor v omari organizirate tako, da bo večina sezonskih oblačil vidnih. Revija Maja

Prav je, da pri tem mislimo tudi na svojo garderobo, ki jo je treba po končani zimski sezoni očistiti in pospraviti. Omara, ki je v tem času zagotovo še polna debelih zimskih puloverjev, bund in težkih plaščev, pa škornjev, kap in šalov ter seveda hlačnih in drugih nogavic v vseh debelinah, mora zadihati in dati prostor bolj lahkim oblačilom. Ena od metod, ki se bo zagotovo izkazala za zelo učinkovito, če želite narediti prostor za spomladanska oblačila, je, da vse, česar ne nosite, shranite v prozorne plastične škatle s pokrovom, ki se dobro zapre. Dobite jih v vseh trgovinah z gospodinjskimi artikli. V vsako škatlo shranite samo eno vrsto oblačil: v eno puloverje, v drugo kape, šale, rokavice in druge dodatke, v tretjo smučarsko opremo, in tako naprej. Tako boste vedno vedeli, kaj je v škatli, in hitro našli, ko boste kar koli od tega potrebovali. Take škatle s sezonsko garderobo lahko potem shranite tudi v garaži ali v kleti, saj so dobro zaprte.

instagram-khaliliahk-jpg.jpeg
Ko odprete omaro, naj bodo vsa oblačila, obutev in modni dodatki na razpolago
Instagram

KAKO ORGANIZIRAMO OMARO, DA SI ZJUTRAJ OLAJŠAMO IZBIRO OBLAČIL

Ko odprete omaro, naj bodo vsa oblačila, obutev in modni dodatki na razpolago. Ničesar, kar je skrito ali razmetano nekje v omari, namreč ne boste nosili, ker boste preprosto pozabili, da obstaja. Zato je pomembno, da si prostor v omari organizirate tako, da bo večina sezonskih oblačil vidnih. Če načrtujete nakup nove garderobne omare, si omislite tako, v kateri bo večina oblačil lahko visela. Zelo uporabna so tudi različna stojala za oblačila. Tako razstavljena so namreč v vsakem trenutku pri roki.

instagram-premierproperties312-jpg.jpeg
Držite se pravila: en kos noter, en kos ven.
Instagram

PET PRAVIL ČIŠČENJA OMARE

1. Naredite štiri kupe oblačil: na prvem naj bodo oblačila, ki jih redno nosite, na drugem tista, ki jih sicer ne nosite, a bi jih radi še nekaj časa obdržali, na tretjem tista, ki vam niso niti prav niti niso v vašem stilu, in na četrtem tista, ki so uničena. In najpomembnejše: obdržite samo oblačila s prvega in drugega kupa, preostalo prodajte ali podarite.

2. Pri vsakem oblačilu si postavite naslednja vprašanja: ali bi si ta isti kos danes kupila še enkrat? Ali mi to krilo še pristaja? Sem te hlače v zadnjem letu sploh kdaj oblekla? Če je odgovor ne, jih ne potrebujete.

3. Držite se pravila: en kos noter, en kos ven. Vsakokrat, ko kupite nov kos oblačila, enega prodajte ali podarite.

4. V omari razdelite oblačila po barvah, tako boste lažje našli kose za kombiniranje, poleg tega vam bo takoj jasno, katerih barv v vaši omari primanjkuje.

ikea-stojalo-turbo-jpg.jpeg
Razdelite oblačila po barvah, tako boste lažje našli kose za kombiniranje
Revija Maja

5. Ne pozabite na predal s spodnjim perilom. Vse, kar je razvlečeno in je izgubilo elastičnost, mora ven. Investirajte v en ali dva kompleta novega spodnjega perila vsake tri mesece (pod pogojem, da ste izločili vse neuporabno) in vaša zaloga bo vedno lepa.

instagram-organizing-details-etc-jpg.jpeg
Česar ne nosite, shranite v prozorne plastične škatle s pokrovom, ki se dobro zapre.
Revija Maja

NAMIG

Če nimate niti časa niti volje, da bi se lotili projekta »čiščenje omare«, se obrnite na strokovnjaka za to področje, na nekoga, ki v tem uživa, in ki ve, kako mora biti urejena garderobna omara sodobne, zaposlene ženske. Strošek se vam bo preverjeno večkrat povrnil.

Objavljeno v reviji Maja št. 5, 1. 3. 2019.