rdeče nebo, jambi, smog Svet24.si

FOTO in VIDEO: Delci v smogu krivi za marsovske ...

Ksenija-naslovka Nova Svet24.si

Prva izpadla tekmovalka šova Kmetija: »Izpadla ...

planeti Svet24.si

Tedenski horoskop: doseči se bo dalo veliko, a bo...

Branko Zupanc Svet24.si

VIDEO: Branko zadnji hip iz gorečega stanovanja ...

profimedia-0427238229-beyonce Odkrito.si

Lasulje: od starega Egipta do Beyoncé

ljubezen-na-vasi Njena.si

Se je spomnite? Paulina se je vrnila v vsem svojem...

Ula Furlan in Miša Molk Premiera Kralj na Betajnovi 2014 - M24 - MVavpotič Njena.si

Ula Furlan se je preselila nazaj k mami Miši Molk

Otvoritev Grajske Vinoteke Strelec

Oglasno sporočilo, 06.09.2019 12:12:17

Ljubljanski grad zaokrožuje vinsko zgodbo z odprtjem Grajske Vinoteke Strelec!

Delite na:
Otvoritev Grajske Vinoteke Strelec
. .

V sredo, 4. septembra, so se na Ljubljanskem Gradu odprla vrata nove Grajske Vinoteke Strelec, ki zaokrožuje grajsko vinsko zgodbo o potomki najstarejše trte na svetu in grajskem vinogradu. Pogumno in smelo sta se z vso odgovornostjo in spoštovanjem do Ljubljanskega gradu in vin iz vseh slovenskih vinskih regij, združili vinska hiša Belica iz Medane družine Zlatka Mavriča, kjer se že od leta 1898 neguje ljubezen do trte in vin ter kulinarična skupina Kaval Group z Restavracijo Strelec.

002_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.

026_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.

Na slavnostni prireditvi so slišale iskrene želje in pozdravi ob pridobitvi Ljubljanskega gradu  kot  izjemno pomembnega dosežka ob začrtani strategiji Slovenije, da se le-ta postavi na svetovni zemljevid kulinarične destinacije, tako s strani  gospe Mateji Avbelj Valentan, direktorici Ljubljanskega Gradu;  gospoda Zorana Jankovića, županu mestne občine Ljubljane, ki je bila tudi investitorica obnova prostora Grajske vinoteke, kakor tudi s strani gospe Eve Štravs Podlogar, državne sekretarke na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo  ter dr. Aleksandre Pivec, ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

057_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.

062_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.

Ob prečudoviti glasbeni kulisi Nuške Drašček in so se gostje sprehodili po novih prostorih vinoteke, ki ponuja na zgornjem nivoju degustacijo in prodajalno z izključno slovenskimi vini iz vseh treh vinorodnih dežel. Pod njo sta restavracija, kjer se slovenska vina prepletajo s slovensko kulinariko, pod katero se podpisuje chef Igor Jagodic (Restavracija Strelec), ter vinska klet za zaključene družbe. Najlepši  del vinoteke pa je terasa na Bastiji, kjer se odpira prečudovit pogled na prestolnico in kjer so gostje uživali v čarobnem vzdušju sončnega zahoda, izbrani ponudbi slovenskih vinarjev in kulinaričnih dobrot kuharskega mojstra Igorja Jagodica.

077_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.

069_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.

Z Grajsko vinoteko Strelec si bo Ljubljana še bolj utrdila naziv Mesta trte in vina. V njej bo mesta za vse vinarje iz majhne, a vinsko spoštljivo velike  deželice pod Alpami, izključno slovenska vina se bodo družila z najboljšim, kar premore slovenska kulinarika. Od Prekmurja do Obale, od Gorenjske in Koroške do Dolenjske in Bele krajine. Če je grajska restavracija Strelec s chefom Igorjem Jagodicem na čelu simbol vrhunskosti in popolnosti, bo Grajska vinoteka Strelec simbol slovenskosti, pristnosti in gostoljubnosti, z vsem spoštovanjem do slovenskih vinarjev in njihovi vin. Hkrati pa dokaz, kam sodijo slovenska vina. V sam svetovni vrh.

101_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.