Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Otvoritev Grajske Vinoteke Strelec

Oglasno sporočilo, 06.09.2019 12:12:17

Ljubljanski grad zaokrožuje vinsko zgodbo z odprtjem Grajske Vinoteke Strelec!

Delite na:
Otvoritev Grajske Vinoteke Strelec
. .

V sredo, 4. septembra, so se na Ljubljanskem Gradu odprla vrata nove Grajske Vinoteke Strelec, ki zaokrožuje grajsko vinsko zgodbo o potomki najstarejše trte na svetu in grajskem vinogradu. Pogumno in smelo sta se z vso odgovornostjo in spoštovanjem do Ljubljanskega gradu in vin iz vseh slovenskih vinskih regij, združili vinska hiša Belica iz Medane družine Zlatka Mavriča, kjer se že od leta 1898 neguje ljubezen do trte in vin ter kulinarična skupina Kaval Group z Restavracijo Strelec.

002_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.

026_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.

Na slavnostni prireditvi so slišale iskrene želje in pozdravi ob pridobitvi Ljubljanskega gradu  kot  izjemno pomembnega dosežka ob začrtani strategiji Slovenije, da se le-ta postavi na svetovni zemljevid kulinarične destinacije, tako s strani  gospe Mateji Avbelj Valentan, direktorici Ljubljanskega Gradu;  gospoda Zorana Jankovića, županu mestne občine Ljubljane, ki je bila tudi investitorica obnova prostora Grajske vinoteke, kakor tudi s strani gospe Eve Štravs Podlogar, državne sekretarke na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo  ter dr. Aleksandre Pivec, ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

057_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.

062_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.

Ob prečudoviti glasbeni kulisi Nuške Drašček in so se gostje sprehodili po novih prostorih vinoteke, ki ponuja na zgornjem nivoju degustacijo in prodajalno z izključno slovenskimi vini iz vseh treh vinorodnih dežel. Pod njo sta restavracija, kjer se slovenska vina prepletajo s slovensko kulinariko, pod katero se podpisuje chef Igor Jagodic (Restavracija Strelec), ter vinska klet za zaključene družbe. Najlepši  del vinoteke pa je terasa na Bastiji, kjer se odpira prečudovit pogled na prestolnico in kjer so gostje uživali v čarobnem vzdušju sončnega zahoda, izbrani ponudbi slovenskih vinarjev in kulinaričnih dobrot kuharskega mojstra Igorja Jagodica.

077_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.

069_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.

Z Grajsko vinoteko Strelec si bo Ljubljana še bolj utrdila naziv Mesta trte in vina. V njej bo mesta za vse vinarje iz majhne, a vinsko spoštljivo velike  deželice pod Alpami, izključno slovenska vina se bodo družila z najboljšim, kar premore slovenska kulinarika. Od Prekmurja do Obale, od Gorenjske in Koroške do Dolenjske in Bele krajine. Če je grajska restavracija Strelec s chefom Igorjem Jagodicem na čelu simbol vrhunskosti in popolnosti, bo Grajska vinoteka Strelec simbol slovenskosti, pristnosti in gostoljubnosti, z vsem spoštovanjem do slovenskih vinarjev in njihovi vin. Hkrati pa dokaz, kam sodijo slovenska vina. V sam svetovni vrh.

101_otvoritev_vinoteka_miha_mally_04092019.jpg
.
.