Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Opremite dom s pleteninami

A.K., revija Dom2, 03.03.2019 15:00:47

To je modni dekor iz pletenin, ki je navdušil mnoge.

Delite na:
Opremite dom s pleteninami
Preproga Profimedia

Gotovo poznate trend opremljanja doma z različnimi izdelki iz pletenin. Po družbenih omrežjih že dalj časa krožijo fotografije ljubkih domov, ki jih krasi pleten ali celo volnen dekor, ki prostor naredi tako topel in domač. Idej je ogromno. Nekateri dom opremijo s krasnim pletenim taburetom, nekateri se poigrajo z ljubkimi odejami, ki krasijo kavč ali posteljo, drugi pa stanovanje okrasijo kar z okrasnimi blazinami iz pletenin.

Ljubke volnene odeje

Odeje iz merino volne so izjemno priljubljene po svetu. Naravna ovčja volna merino je znana po tem, da je toplotni izolator, kar pomeni, da jo lahko nosimo in uporabljamo tako poleti kot pozimi, saj ohranja našo telesno temperaturo. Zato so odeje iz merino volne tudi tako priljubljene, saj so resnično tople, hkrati pa so videti čudovite. Nekoliko bolj težavne so za vzdrževanje, saj je takšno odejo priporočljivo čistiti le v čistilnici, prvič zato, da je naš pralni stroj ne uniči, poleg tega pa je mokra zelo težka, kar pomeni, da bi se lahko zgodilo tudi obratno, uniči lahko naš stroj.

Priljubljeni volneni dekor lahko kupite že v veliko trgovinah z notranjo opremo in dekorativnimi izdelki. Če vam je všeč videz volne, želite pa si drug material, smo za vas izbrskali alternativo. Odejo iz prave merino volne lahko dobite že za okoli 180 evrov. Slovensko podjetje Kalli&Panda pa izdeluje pletene odeje velikanke iz bombaža ali pliša, kar je bolj prijetno in uporabno tudi za manjše otroke, ponuja pa vam odeje v različnih velikostih, ki so manj zahtevne za vzdrževanje.

Volneni detajli malo drugače

Poleg odej lahko dom okrasite tudi z drugimi izdelki iz pletenin, kot so lično okrašene blazine na sedežni garnituri, volnene oblekice za skodelice, volnena prevleka za sedežno garnituro, okrasni koški, celo košara za kruh in podobno. Lepe so tudi pletene preproge iz različnih materialov. Nekateri okrasijo tudi jedilno mizo z manjšim prtom iz pletenine, ki nima praktičnega pomena, gre bolj za privlačen videz. Bolj pogumni okrasijo steno s pletenimi oblogami, spretnejši pa lahko celo sami spletejo obleko za luč.

Objavljeno v reviji Dom2 št. 21, 17. 12. 2018.