mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Tudi Saša Lendero v samoizolaciji ...

Teja Pelko, 24.03.2020 14:21:43

Javno življenje se je pri nas zaradi razglasitve epidemije novega koronavirusa povsem ustavilo, tako da vam tokrat ne moremo postreči s posnetki z družabnih prireditev. Smo pa zato pogledali, kaj znani obrazi počnejo med samoizolacijo.

Delite na:
Tudi Saša Lendero v samoizolaciji ...
Saša Lendero osebni arhiv

Pevka Saša Lendero

Pevka Saša Lendero se je odločila za samoizolacijo, pripravila pa se je tudi za primer, če bi morala oditi od doma, in sicer tako, da si je kar sama naredila zaščitno masko. Navodila za izdelavo je delila s svojimi sledilci na Facebooku. »Ker obraznih mask ni mogoče kupiti, je tu eden od načinov, s katerim se lahko v javnosti vsaj malo zavarujemo. Moram vas opozoriti, da učinkovitosti takšne maske ne morem dokazati, upoštevam pa logiko in zdravo pamet ter pregovor Bolje nekaj kot nič. Pa srečno! Obenem pa vam vseeno polagam na srce – samoizolacija je najbolj pomembna in je ne more nadomestiti nobena druga zaščita! Zato ostanite doma, če je to le mogoče!«

Pevka Tanja Žagar

Tanja Žagar
Tanja Žagar
osebni arhiv

Pevka Tanja Žagar spoštuje uredbo Inštituta za javno zdravje in ostaja doma, k temu pa poziva tudi svoje sledilce: »Delali bomo vse mogoče, predvsem pa se veliko igrali, skakali, pravljice brali, pa tudi peli in plesali ... A vse to bomo do nadaljnjega počeli doma. Vsa preostala druženja, žuri, zabave, koncerti, ki smo jih bili vajeni do zdaj, pa pridejo na vrsto, ko bo spet pravi čas za to. Zdaj je pomembno le, da smo strpni, razumevajoči in da vsi skupaj poskrbimo za to, da to težko obdobje čim prej mine. Mislim na vse vas in upam, da nas je čim več takšnih, ki vemo, da kar se mora, ni težko! Zato če se le da, ostanite doma. Verjamem, da nam bo skupaj uspelo!«

Pevec Luka Basi

Luka Basi
Luka Basi
osebni arhiv

Eden izmed tistih, ki je zaradi epidemije na »prisilnem« počitku, saj so odpovedani vsi njegovi nastopi, je tudi pevec Luka Basi. Ta se je odločil, da bo 14 dni preživel doma, o svojemu početju pa bo svoje sledilce redno obveščal v zgodbah na Instagramu. »Odločil sem se, da nekaj naredim zase. Štirinajstdnevni izziv ob domačem ognju! Zakaj? Zato da res ostanem doma čim več časa, razen v primerih nujnih obveznosti. Vsak dan se bom imel doma odlično, to pa bom z vami delil v svojih zgodbah. Pridružite se mi, če to želite! To delam, da bi se lahko čim prej spet videli in družili,« je na Instagramu zapisal pevec.

Igralka Nina Valič

Igralka Nina Valič, ki ima doma šoloobveznega sina, se je osretodočila predvsem na ta del prebivalstva. Na Facebooku jim je namenila naslednji zapis: »Ljuba mladina v času korone! Vaš čas, da zasijete in se izkažete, je zdaj. Čas je, da se popolnoma sprostite in delate eno od stvari, ki vam jo ves čas omejujemo, tako starši kot izobraževalne institucije: začnite viset' na netu. Ne odklopite se, nasprotno. Zaprite se v svoje sobe in četajte, srčajte, šerajte. Ni se vam treba preoblačit' vsak dan. Če bodo zbolele vaše m'tke, boste itak vi morali prat' in obešat' perilo, zato je prav, da preudarite, kako nujno je, da se vaše umazane cunje kopičijo po sobah. Ne, sobe so zdaj izključno vaša svetišča, tam se zadržujte, ker bomo mi v dnevni sobi, in ne, ne bo nas motilo, da ste tam. Raziščite vse tisto, kar ste imeli označeno, pa zaradi glupe m'tke, izpita, babice, ki si je želela vaše družbe, niste utegnili videt'. Tega je veliko, a ne? Koliko je šele nadaljevank in filmov, za katere niste imeli časa, uf. Skratka, še nikoli v vaši zgodovini se ni zgodilo, da bi vas starši tako spodbujali k poležavanju, kot se vam bo zgodilo zdaj. Vaš čas je praktično neomejen. In časi so ultra moderni, nakonektale se bodo tudi šole in faksi in, omg, prek neta boste delali šolo. Mislim, to je praktično vse, k čemur stremite, ko moledujete za opravičila, ker ste pozabili, da pišete preizkus znanja. A razumete? Vaš čas je zdaj. In tukaj. Sekira vam je padla v med. Vem, če ni šole, je logično razmišljat' o tem, kako je čas primeren druženju in pohajkovanju po mestu ... Kdaj pa, če ne zdaj? Ampak če predvidimo, da se vam na pohodu utegne pridružit' korona, ki vas bo itak polegla za kak dan, nas, tastare pa za veliko več časa ... Kdo bo kuhal, pucal stranišče? Vi. Mi bomo obležali in razmišljali, kako pomagat frendom, ki so izgubili dohodke, kako odplačat' kredite, ker so se nam zmanjšale plače, strah nas bo za vaše dedke in babice, ki so v smrtni nevarnosti. Tako da, zdaj se nam ne upirajte v drugo smer, ampak le bodite dobri v tem, česar do zdaj niste smeli pokazat'. In če kogarkoli izmed vas prime volja do knjig, imam spisek literature, ki mi pride na misel najprej: Esej o slepoti, Ljubezen v času kolere, Kuga. Avtorje zguglajte. Dajmo, mladina, just do nothing!« Njeno objavo je delilo več kot tisoč oseb.

Igralca Lena Hribar in Nik Škrlec

Lena Hribar in Nik Škrlec
Lena Hribar in Nik Škrlec
osebni arhiv

Igralka Lena Hribar in Nik Škrlec imata zaradi odpovedanih predstav in drugih prireditev veliko več časa kot sicer. Nepričakovani prosti čas izkoriščata za druženje v dvoje. Malo sta se poigrala z aplikacijami za pomlajevanje in staranje, nastale posnetke pa na veliko veselje delila s svojimi sledilci na Instagramu.

Radijski voditelj Klemen Bunderla

Klemen Bunderla (penzl)
Klemen Bunderla (penzl)
osebni arhiv

Aktualovec Klemen Bunderla med štirimi stenami ne more ostati že zaradi svoje kosmatinke Chily.

Klemen Bunderla (pes)
Klemen Bunderla (pes)
osebni arhiv

Seveda pa se ne sprehajata v množici. Samoizolacijo na domu je med drugim izkoristil za beljenje.

Balerina Ana Klašnja

Ana Klašnja
Ana Klašnja
osebni arhiv

Za balerino Ano Klašnja je zelo pomembno, da skrbi za svojo baletno formo. Zdaj to počne kar doma. Praktična mamica izkoristi vsak trenutek, kot je pokazala v svoji videozgodbi na Facebooku, tudi pripravo kosila, s tem pa (znova) dokazala, da lahko ženske opravljamo več stvari hkrati.

Pevka Rebeka Dremelj

Rebeka Dremelj
Rebeka Dremelj
Osebni arhiv

Pevka Rebeka Dremelj je sicer zaradi zobobola morala iti iz hiše, sicer pa upošteva uredbo o samoizolaciji in k temu poziva tudi druge: »Napočil je trenutek, ko moramo držati skupaj! Moramo! Brez izjem! Tukaj ni zdaj več 'tapametnih' pa 'taneumnih', prestrašenih in pogumnih. Tukaj smo zdaj mi. Vsi. Tako ti kot jaz. In če ne bomo složni, če ne bomo upoštevali navodil, bomo sami sebi skopali še večjo jamo! Ne upam si niti pomisliti, kaj bi bilo, če se nam zgodi italijanski scenarij! Slovenci, bodimo pametni, ostanimo doma, če le lahko! Ostanimo doma!«

Rokometaš Luka Žvižej

Luka Žvižej in žena
Luka Žvižej in žena
osebni arhiv

Rokometaš Luka Žvižej zaradi uredbe v nedeljo sicer ni plesal v oddaji Zvezde plešejo, se je pa zato zavrtel s svojo ženo. »Če ni Tadeja Pavlič, bo tudi žena v redu!« je zapisal pod videoposnetkom, ki ga je objavil na Instagramu, ob tem pa dodal še ključnika #ostanitezdravi in #ostanitedoma.

Igralka Iva Krajnc Bagola in Sofia

Iva Krajnc Bagola in Sofia
Iva Krajnc Bagola in Sofia
osebni arhiv

Tudi igralka Mestnega gledališča ljubljanskega Iva Krajnc Bagola spoštuje uredbo, proste dni zaradi odpadlih predstav pa izkorišča za druženje s svojimi najdražjimi. Na družbenih omrežjih je igralka svojim sledilcem pokazala, kako s hčerko Sofio izvajata jogo.

Igralka Lara Komar

Lara Komar (knjiga)
Lara Komar (knjiga)
osebni arhiv

Igralka Lara Komar je kot članica Slovenskega stalnega gledališča Trst brez dela v gledališču že nekaj časa, »premor« pa s pridom izkorišča za branje knjig. V petek je tudi sama sodelovala v skupni glasbeni akciji, s katero so si Italijani vsaj za nekaj trenutkov polepšali mračne vsakdane v izolaciji.

Voditeljica Stančka Šukalo

Stančka Šukalo
Stančka Šukalo
osebni arhiv

Voditeljica Stančka Šukalo se zaveda pomembnosti izolacije, zato se je na svež zrak odpravila tja, kjer ni gneče. Posnetek s sprehoda je objavila na Facebooku, ob njem pa zapisala: »Ne potrebujemo luksuza, da smo srečni. Upoštevajmo navodila in pazite nase.«

Uroš Umek in Senka Umek

Senka in Uroš Umek
Senka in Uroš Umek
osebni arhiv

Priznani DJ Umek in njegova žena Senka sta svoje sledilce na Instagramu pozvala, naj ostanejo doma, če že morajo iti v lekarno ali trgovino, pa naj si nadenejo zaščitne maske.

Manekenka in televizijska voditeljica Katarina Jurkovič

Katarina Jurkovič in sin Marc
Katarina Jurkovič in sin Marc
osebni arhiv

Manekenka in televizijska voditeljica Katarina Jurkovič si tudi v času koronavirusa ne da vzeti gibanja na svežem zraku. Na Facebooku je objavila posnetek s sprehoda s sinom Marcom, ob njem pa zapisala: »Nič naju ne more spremeniti.«

Igralka Katarina Čas

Katarina Čas
Katarina Čas
M24

Tudi igralka Katarina Čas dosledno upošteva uredbo, vsaj če sodimo po zgodbi, ki jo je objavila na Instagramu. V njej je namreč zapisala: »Kam pa ti kaj danes? Ma, do hladilnika pa nazaj.«

Katarina Čas (napis)
Katarina Čas (napis)
osebni arhiv

ČLANEK JE BIL OBJAVLJEN V AKTUALNI REVIJI VKLOP - STOP SPORED!