Mišo Kovač Svet24.si

O zdravstvenem stanju glasbene legende: ”Mišo ...

telefon, telefoniranje, pogovor, upokojenec, mobitel Svet24.si

72-letnik od varuške zahteval gole fotografije

jansa telefon mobitel-BSF Necenzurirano

Snežičev SMS: "Planet TV je že JJ rešil. ...

PERISKOP borut pahor Saso Radej Reporter.si

Pahorju se obeta fantastična priložnost za ...

kranjc Ekipa24.si

Srce parajoča izpoved hokejista Aleša Kranjca, ...

Odnos med bratoma je na dnu .. Odkrito.si

Je možno, da je William do Harryja tako ...

luka doncic Ekipa24.si

Navijači so v velikih skrbeh! Dončić ...

O lepoti ustnic

Karmen Špacapan, Bodi zdrava, 12.06.2019 15:01:11

Zagrebški Muzej Mimara je odprl vrata gostujoči fotografski razstavi Ustnice, ogledalo emocij. Brezčasni lepoti umetniških del v muzeju so se tokrat pridružile ženske iz vsakdanjega življenja in v seriji fotografij podarile najlepši nasmeh. Prvi tovrstni regijski fotoprojekt je nastal s pomočjo novih inovativnih dermalnih polnil za oblikovanje ustnic.

Delite na:
O lepoti ustnic
Predstavitev najnovejših inovativnih dermalnih polnil PR

»Nasploh je trend v svetu, da imajo posegi, ki jih delamo v estetski medicini in kirurgiji, naraven videz. Najnovejše usmeritve so vse bolj pod vplivom znanega pregovora manj je več. Uporabnice, ki prihajajo k nam, želijo biti videti sveže, negovane in predvsem naravne. To pravilo v zadnjem času velja tudi pri oblikovanju ustnic, saj si ženske želijo bolj polnih, a nevpadljivih ustnic, ki so preprosto lepe,« je uvodoma dejala Nina Suvorov Gregorič, dr. med., specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, s poliklinike Estetika MedArt v Ljubljani.

»Za tovrsten učinek sta Belotero Lips Shape & Contour idealen par. Dopolnjujeta se kot črtalo in šminka, saj s prvim dodamo volumen, z drugim pa orišemo in poudarimo robove ustnic povsem naravno. S kombinacijo obeh izdelkov, njuno različno gostoto, oblikujemo ustnice, ki so brezhibno lepe,« je dodal Josip Lovrić, dr. med., specialist splošne kirurgije, s Poliklinike Bagatin v Zagrebu.

Ustnice so bile od nekdaj simbol ženske lepote

Skozi stoletja so bile ustnice znak čutnosti in lepote in ženske so si z različnimi pripravki poskušale na obrazu narisati najlepši nasmeh. Ustnice so pogosto prvo, kar boste opazili na osebi, in hkrati so del obraza, ki je največji izziv za estetsko medicino. Kot je zapisal Oscar Wilde, oblika ustnic piše zgodovino.

Razstava fotografij - Ustnice, ogledalo emocij_1_web.jpg
Razstava, ki govori o lepoti.
PR

»Njihovo oblikovanje je bistveno bolj zapleten postopek od katere koli druge korekcije na obrazu. Težava je v tem, da lahko ustnice zelo hitro preveč napolnimo in s tem dosežemo neželen videz, ki mu pravimo račje ustnice (tako imenovani »duck face«). Tega učinka si ne želimo niti zdravniki niti pacienti. Ravno zaradi dvojčka Shape & Contour iz Merz Aestheticsa se temu lahko izognemo, saj imata pripravka omejen volumen in različno gostoto polnil, kar zdravnikom omogoča večje prilagajanje. Ustnice lahko zdaj oblikujemo tako, da se popolnoma ujemajo z izrazom na posameznikovem obrazu. Prav tako je zelo pomembno poudariti, da sta oba izdelka varna, možnost alergijskih reakcij pa se zmanjša na najmanjšo možno raven. Pacienti se po tretmaju lahko vrnejo v vsakdanje življenje, postopek traja kratek čas in je za posameznika nezapleten,« je poudarila Nina Suvorov Gregorič, dr. med.

Kakšne so videti polnejše ustnice, ki so hkrati zelo decentne, a magnetno privlačne, je v svoj objektiv ujela priznana hrvaška modna fotografinja Mare Milin. Fotografije so bile prvič razstavljene v Muzeju Mimara. Ženske so med prvimi v naši regiji preizkusile novi dermalni polnili podjetja Merz Aesthetics, ki ga zastopa podjetje Medis, in se zadovoljno postavile pred objektiv.

Josip Lovrić, dr. med.,Nina Suvorov Gregorič, dr. med. in Mare Milin, fotografinja_web.jpg
Josip Lovrić, dr. med., Nina Suvorov Gregorič, dr. med., in Mare Milin, fotografinja
PR

»Z veseljem sem sodelovala pri tem projektu. Še posebno sam se razveselila dejstva, da bodo sodelovale ženske različnih starosti, značajev in poklicev. Vedno si želim, da se pri mojem delu začutijo čustva. In ravno zato je bilo na fotografiranju polno iskric pozitivne energije. Ustnice so osrednji del vsakega obraza in so pri modni fotografiji pogosto središče celotne zgodbe, zato me veseli, da smo bistvo prezrcalili v ogledalo emocij,« pravi Mare Milin.

 Svojega zadovoljstva niso skrivale niti Brita, Brigita, Iva in Sandra, ki so odkrito spregovorile o tem, zakaj so se odločile za ta korak in kako se počutijo zdaj.

»Vedno občudujem ženske, ki so negovane, zadovoljne v svojem telesu, a nimajo težav s tem, da bi se prepustile zmernim estetskim posegom, da bi dodatno polepšale svoj naravni videz. Po zaslugi izdelkov Belotero Lips Shape & Contour imam zdaj bolj polne ustnice, ki izražajo mojo življenjsko filozofijo – ravnovesje pred vsem drugim,« je povedala Brigita Bračko, 34 let, komunikologinja in učiteljica joge, model v kampanji.

»Če imam kaj rada pri ženskah in moških, so to lepe in polne ustnice, zame ni ničesar bolj privlačnega. Ravno zaradi tega sem se odločila svojim ustnicam zagotoviti polnost in še lepši, a naraven videz. Moram priznati, da sem se tudi sama zaljubila v svoje ustnice in si jih ves čas ogledujem,« pravi Brita Bobetić, 25-letnica, vodja prodaje in influencerka, model v kampanji.

Nina Suvorov Gregorič, dr. med., Josip Lovrić, dr. med._web.jpg
Nina Suvorov Gregorič, dr. med., Josip Lovrić, dr. med.
PR

»Moja zgornja ustnica je naravno tanjša in nisem bila preveč zadovoljna z njenim videzom. Z zaupanjem sam se prepustila rokam strokovnjakov in po zaslugi novega dvojčka Shape & Contour imam zdaj ustnice, kot sem si jih vedno želela. Imajo večji volumen, niso pretirano velike, a so videti bolj polne,« je izjavila Iva Bogović, 25-letnica, kozmetičarka, model v kampanji.

»Zdi se mi povsem normalno, da popravimo nekaj, s čimer nismo zadovoljni. Všeč mi je, da so tudi drugi opazili pozitivno spremembo, najbolj zadovoljna pa sem, ko se nasmejim in lahko dajem še več pozitivne energije,« je povedala Sandra Bogović, 47-letna medicinska sestra, model v kampanji in mama Ive Bogović.

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 5, 13. 5. 2019.