Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Novoletne zaobljube in pričakovanja Aktualovcev

PR, 15.01.2021 11:51:05

Od spuščanja po zip-lineu do izpita s psom so našteli. Nekateri pa skromno želijo samo, da se vrne predkoronsko življenje.

Delite na:
Novoletne zaobljube in pričakovanja Aktualovcev
Matej Verdinek Osebni arhiv

Aktualovce smo vprašali, česa si v novem letu najbolj želijo ali od njega pričakujejo in ali imajo kakšne zaobljube.

žana-vidmar, radio-aktual
Žana Vidmar
Radio Aktual

Čaka jo Zip-line čez Sočo in pobeg na toplo!

Aktualovka Žana Vidmar pravi, da za novo leto nikoli ne naredi seznama želja. »Škoda je pisanja. Nikoli se namreč ničesar ne držim. To je sicer grozno, zato sem se odločila, da teh seznamov preprosto ne pišem,« navihano razkrije. »A kljub temu ostaja ena želja, ki si jo že dlje časa želim uresničiti. Rada bi se namreč odpravila na zip-line čez Sočo. To imam v načrtu že nekaj let,« razkrije svojo adrenalinsko pustolovščino, ki še čaka nanjo.

Sicer pa je Žana ena tistih srečnic, ki lahko to obdobje veliko časa preživi na snegu. »Debelo snežno pošiljko izkoriščamo za sankanje na Pokljuki, Jezerskem pa tudi v dolini je prav fino. Moram reči, da sem se po dolgem času spet sankala in mi je bilo prav v užitek,« v sebi odkrije otroško veselje. In čeprav si je obljubila, da se ponovno poda na smuči, ji lansko leto ni bilo naklonjeno vreme, letos pa se zdi ta želja vse težje izvedljiva. »Tako da bom morda to uresničila naslednjo zimo. Sicer pa komaj čakam, da se ukrepi sprostimo, saj z družino že sanjamo o pobegu na toplo z letalom. Z možem pa si v letošnjem letu želiva tudi na nekakšen nekajdnevni potep. V mislih imava, da bi se odpravila na pohodniško pot Juliana trail.«

Grega Javornik 2
Grega Javornik
osebni arhiv

Želi si izšolati psa

Leto, ki je za nami, si bo Aktualovec Grega Javornik zagotovo zapomnil po številnih novih izzivih, ki so ga spremljali. Čeprav je bilo za njim posebno leto, pa nam je razkril, da si v letošnjem letu ne želi, da se leto 2020 ponovi. »Vsaj kar se tiče koronamanije, gospodarstva in politike si res ne želim, da bi letos bili podobno bitko. Res je že skrajni čas, da se otroci vrnejo nazaj v šole. Ne samo znanje, pripada jim tudi socializacija. In obdobje, ki ga zamujajo, bo zelo težko nadoknaditi,« je prepričan Grega, ki komaj čaka, da se življenje spet vrne na ustaljene tirnice.
In kaj si želi za svojo družino? »Predvsem bi si želel, da moja družina ostane zdrava in še naprej tako razumevajoča. Veliko mi pomeni, da bomo še naprej strpni in polni ljubezni,« razkrije.
In njegov seznam stvari, ki jih želi uresničiti v letošnjem letu? »Želim si narediti vse potrebne izpite s svojim psom Jetom, da bodo reševalne akcije zares uspešne. Življenje je namreč tisto, ki na koncu resnično šteje,« še doda nasmejan radijec.

Janja Ulaga
Janja Ulaga
osebni arhiv

O novoletni zaobljubi ni bila obveščena!

Odgovorna urednica Radia Veseljak Janja Ulaga je v letošnje leto vstopila nekoliko drugače, kot ponavadi. »Nisem si navajena dajati nobenih novoletnih zaobljub. Zato je to namesto mene letos naredil kar moj sin,« se nasmeji Janja, ki se je, čisto spontano pridružila njegovi zaobljubi. »Sam si je namreč rekel, da bo po novem letu vsak dan telovadil prek aplikacije, ki jo ima na telefonu. V to zaobljubo je seveda vključil tudi mene, brez da bi me o tem predhodno obvestil,« se nasmeji urednica.

In čeprav je sprva kazalo, da je to le 'muha nekaj-dnevnica', pri sinovi zaobljubi vztraja. »Moram reči, da nama gre odlično, saj do danes nisva izpustila še nobenega treninga. Morda pa iz tega še nekaj bo!« navdušeno razlaga in obenem razkrije, da se je ob koncu lanskega leta precej izurila tudi v peki. »Tako se mi zdi, da sproti nadoknadiva, kar med vadbo izgubiva,« v nasmehu pove Janja in doda, da ji novoletna zaobljuba, o kateri sicer ni bila obveščena, kar odgovarja. Na tak način naredi tudi nekaj zase in za svoje boljše počutje.

Klemen Bunderla
Klemen Bunderla
Sviglo Production

Ve, da ga čaka prekrasno leto!

Aktualovec Klemen Bunderla je eden tistih, ki se ne pusti. Ne koroni in ne slabi volji. Zato je sklenil, da bo letošnje leto njegovo leto. »Vem, da slab začetek prinaša dober konec, zato se tega leta zelo veselim. In čeprav so spet zaprli moji "cerkvi", 4P fitnes in Xbody, vem, da bo leto prekrasno,« pove z nasmeškom na obrazu in razkrije, da je v tem času že našel nov hobi, s katerim se trudi ostati v formi. »No, sploh ne vem, če temu lahko rečem hobi, je pa res, da sem začel z jogo, nad katero sem navdušen. Ugotovil sem, da sem kljub športni formi, izredno zategnjen. Zato mi joga pri tem zares pomaga,« razkrije in doda, da prav to privošči tudi vsem poslušalcem v novem letu.

»Želim vam čim več prožnosti!« razkrije Klemen, ki pa je na svoj seznam stvari, ki bi jih rad počel čim prej v letošnjem letu, uvrstil tudi prijetno večerjo v eni od njegovih najljubših restavracij. »In na obisk kina ne smem pozabiti. Po 9. uri zvečer, seveda, hehe,« zaupa.

izolacija- matej verdinek.jpg
Matej Verdinek
Osebni arhiv

Ima veliko skrito željo!

Radijski voditelj na Aktualu Matej Verdinek pri novoletnih željah ostaja skromen. »Moj cilj, ki sem si ga zadal letošnje leto je, da ostanem še naprej tako zadovoljen. Samo, da smo in bomo zdravi, vse okoli bo že,« pove na glas in doda, da čeprav gre za skromne želje, slednje niso samoumevne.

»Je pa res, da je ena od želja tudi ta, da ostanem pri zdravem načinu prehranjevanja in morda na svoj urnik vključim več športnih aktivnosti.«

In ko se pogovarjava o lepih željah in nedokončanih stvareh iz lanskega leta, pove, da nedokončanih stvari skoraj nima. »Je pa mogoče ena (na pol) skrita želja. Želim si, da bi se letos z mojo drago selila v hišo. Ampak to je reees velika želja, ki se bo, kot kaže, prej zgodila v teoriji, kot v praksi!« potiho upa, da bo kljub vsemu morda kmalu postala uresničena.

Matej nam še razkrije, da pozimi obožuje pogled skozi okno na belo pokrajino. »Iskreno mi tega precej manjka v zadnjih letih. Tudi na snežno desko že nisem stopil vsaj dve sezoni, zato upam, da mi kmalu spet uspe.« Zato njegov najljubši zimski šport ostaja hoja po snegu. »Nič ni lepšega od stopinj v snežni odeji. In potem po sprehodu seveda sledi topel napitek, ki ogreje srce in dušo.«

toskana 2.jpg
Mojca Gornik in Siniša.
Osebni arhiv

Spremenila je svoje prioritete

»Šele, ko naj nekdo nekaj vzame in smo prikrajšani za čisto vsakdanje stvari, se zavemo, kako zelo dragoceni so lahko majhni, drobni trenutki in pozornosti,« je iskrena Aktualova Mojca Gornik, ki pravi, da jo je lansko leto marsikaj naučilo o življenju. »Zato si v letošnjem leti želim predvsem čim več iskrenih objemov, potovanj, druženj in nasmehov.«

Tik pred korono je uresničila veliko željo
»Lansko leto sva s partnerjem tik pred začetkom drugačnih časov obiskala Otok in navijala med glasnimi navijači na nogometni tekmi. Takrat sva si tudi obljubila, da bova več potovala. Zato sva si med letom domov navdušeno začrtala nove destinacije, ki pa so se kmalu izkazale za neuresničljive. Zato si resnično želim, da bi slednje obiskala letos,« pove na glas.

Pri drugih željah pa ostaja skromna. »Iskreno povedano si želim tudi kofetkanja, klepetanja in na splošno neomejenega druženja s prijateljicami, ki jih res že močno pogrešam,« razkrije skromne stvari, ki bi jo osrečile. »Najbrž si tudi zato za letošnjem letu nisem zadala nobenega večjega načrta. Nimam v mislih plezanja na Triglav, niti vsak dan osvojene Šmarne gore ali odkrivanje novega športa. V resnici si samo želim nazaj moje življenje pred virusom, ki je bilo, roko na srce, prav čudovito!«