mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novi trendi v tapetah

Tina Guček, Maja, 09.03.2018 15:01:51

Od urbanega šika do naravnih motivov.

Delite na:
Novi trendi v tapetah
Revija Maja

V začetku leta so v nemškem mestu Frankfurt ob Majni na sejmu tekstila predstavili najnovejše trende na področju tapet. Proizvajalci tapet se bodo v letu 2018 osredotočali predvsem na štiri različne tematike, in sicer urbani šik, ki je primeren predvsem za trendovska stanovanja, svežo mešanico močnih barvnih odtenkov in motivov za vse tiste, ki obožujejo barve, tapete s posebnimi vzorci, ki na stenah ustvarjajo razne tridimenzionalne učinke, ter cvetlične motive, ki bodo vaš dom napolnili s spomladanskim vzdušjem.

Urbani šik

V letošnjem letu je prav urbani šik verjetno najbolj priljubljen trend. Če obožujete sodoben slog notranje opreme, bo takšen videz kot naročen za vaš dom. Tapete z videzom rustikalnih opek, lesenih desk ali pa grobega betona dajejo prostorom svež, dizajnerski videz. Za piko na i jih dopolnite z dodatki iz lesa, kovine ali usnja in tako ustvarite popolno kombinacijo.

Erismann_IMITATIONS_06 šik.jpg

Sveža mešanica 

Ste pripravljeni na nekaj drugačnega? Eksotične barve, drzni motivi in privlačni vzorci, ki v trenutku pritegnejo pogled, so tisto, kar zaznamuje ta trend. Motivi ananasov in flamingov, ki so bili modni že lansko leto, ostajajo priljubljeni tudi letos in v vaš dom vnesejo občutek poletja tudi v sivem februarju. Če te motive kombinirate z barvami, kot so sončno rumena, barva mentola ali pastelni odtenki, bo vaše stanovanje zaživelo.

9.jpg

Posebni učinki

Med tapetami s tako imenovanimi posebnimi učinki je cel nabor ekstravagantnih možnosti za vaše stene. Med najbolj priljubljenimi so tapete z odsevnimi kovinskimi delčki, med zelo zaželenimi pa so tudi takšne z geometrijskimi vzorci in tridimenzionalnimi učinki. Slednje se odlično obnesejo v manjših sobah, saj jih optično povečajo.

P+S_Idea of Art_02 tap.jpg

Cvetlična harmonija 

Tapete s cvetličnimi motivi so od nekdaj med najbolj priljubljenimi in razlogov za to ni malo. Prevladuje pa dejstvo, da nas živahne in pisane cvetlice napolnijo z optimizmom in srečo, obdani z barvami in cvetjem pa pozabimo na vse negativno in se v svojem domu veliko boljše počutimo.

3.jpg

Zakaj so tapete odlična izbira?

Večina tapet se zlahka odstrani in prilepi, tako da je ta tip stenskih oblog kot naročen za vse tiste, ki v svojem domu obožujete spremembe. Ko se enega motiva ali barve naveličate, je postopek menjave precej enostaven in svojemu domu hitro pričarate povsem novo podobo.

Več v spodnji galeriji!

Preberite tudi: Koliko prostora potrebujete? Kliknite TUKAJ!