Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Nežno in igrivo

M. K., 06.04.2020 14:00:50

Za svoje otroke si želimo vedno le najboljše, zato se jim trudimo vedno ponuditi kar se da prijetno in obenem stimulativno okolje, v katerem se bodo počutili varne in ljubljene. Ker so igrače praviloma živih barv, je najbolje večje elemente otroške sobe prilagoditi temu – naj bodo nevtralnih barv, najbolje beli, in tako celota ne bo preveč kičasta.

Delite na:
Nežno in igrivo
/ shutterstock

otroška-soba_1
/
shutterstock

SODOBNO RETRO

SOBA 1_ZA TOPLA OTROŠKA STOPALA .jpg
/
arhiv proizvajalca

ZA TOPLA OTROŠKA STOPALA Preproga Prism Pink v retro barvnih tonih, različne velikosti. (www.vivre.si, od 88,93 eur)

NARAVA

Tudi v otroško sobo vnesite nekaj svežine in narave tako, da dodate žive rastline. Počasi lahko zanje naučite skrbeti tudi svojega malčka. Nobena druga okrasitev prostora ni tako brezčasna in prijetna, kot so rastline v loncih.

SOBA 1_IGRALNI ŠOTOR .jpg
/
arhiv proizvajalca

Verjetno ni treba posebej poudarjati, kako radi se otroci igrajo v šotorih. Če ga v sobi nimajo, si ga ustvarijo sami iz posteljnine, blazin, stolov. (www.kakadu.si, 50,99 eur)

VSAK DAN DRUGAČE Svetleča škatla s 85 izmenljivimi črkami, s katerimi lahko ustvarjate svoje napise. Vsak dan nov zapis, vsak dan novo sporočilo. (www.jysk.si, 7,50 eur)

FOTO ZID
/
shutterstock

 SNEŽNE SANJE Navdušeni smo nad prikupno poslikavo stene, ki jo vsak lahko tako preprosto ustvari sam! Potrebujete le dva odtenka iste barve – svetlejšega in temnejšega ter belo barvo. Z zaščitnim trakom ustvarite trikotnike, ki jih pobarvate s temnejšo barvo. Ko se popolnoma posuši z zaščitnim trakom, oblikujete zasnežene vrhove, ki jih pobarvate z belo. Po želji lahko dodate še oblačke, pikice ali snežinke.

otroška-soba_2
/
shutterstock

NARAVNI MATERIALI ZA ZDRAVJE IN OKOLJE

 

soba 2_ZVEZDICE NA NEBU
/
arhiv proizvajalca

ZVEZDICE NA NEBU Bombažne lučke varno popestrijo in vnesejo nekaj čarobnosti v vsako sobico. (www.e-baby.si, od 24,90 eur)

soba 2_ŽIVALSKI DIRENDAJ
/
arhiv proizvajalca

ŽIVALSKI DIRENDAJ Stolček v obliki nosoroga za vse male navihančke, navdušene nad obiski živalskega vrta. (www.amazon.co.uk, 148,47 eur)

soba 2_ZMAGOVALNE TROFEJE
/
arhiv proizvajalca

soba 2_ZMAGOVALNE TROFEJE
/
arhiv proizvajalca

 ZMAGOVALNE TROFEJE Zmagovalne, ker zanje ni umrla nobena žival. Izdelane so namreč iz volne, papirja, keramike, kovine ali lesa. Trenutno je na trgu ogromno različic in so krasna ideja za popestritev otroške sobe v gozdnem ali safari duhu. Ročno izdelane so vedno najlepše! (www.etsy.com, od 60,31 eur)

VEDNO NA VARNEM Hiška postelja, v kateri se otrok počuti varno in si lahko dobro odpočije. Preprosta za dekoracijo po želji. V različnih barvah in velikostih. (www.svetvmalem.eu, od 230 eur)

NAREDI SAM Nočno omarico lahko naredimo tudi sami. Obrabljeno leseno gajbo najprej malce pobrusimo, da jo zgladimo. Nato jo prebarvamo v belo ali drugo barvo po želji (lahko jo tudi pustimo v barvi lesa in jo le zaščitimo s premazom). Na robove lahko pritrdimo gumijaste nogice, da jo dvignemo od tal, ali prilepimo samolepljive podložke za stolice.

soba 2_NARAVNO TUDI V ZRAKU
/
arhiv proizvajalca

NARAVNO TUDI V ZRAKU Svetilka iz prepletenega lesa. (www.jysk.si, 22,50 eur)

otroška-soba_3
/
shutterstock

RAZLIČNO, A V SLOGU

soba 3_NOGOMET ZA ŠPORTNIKE .jpg
/
arhiv proizvajalca

NOGOMET ZA ŠPORTNIKE Preproga, ki bo navdušila malčke in obenem ne bo vnesla nepotrebnega dodatnega kiča – različnih velikosti. (www.vivre.si, od 21,17 eur)

soba 3_PONOSNA MUCKA .jpg
/
arhiv proizvajalca

PONOSNA MUCKA Za vse samozavestne malčke, ki radi stopajo po puhastih tleh – različnih velikosti. (www.vivre.si, od 46,58 eur)

soba 3_ENOSTAVNE LINIJE .jpg
/
arhiv proizvajalca

PREPROSTE LINIJE Prikupne živali bodo otroku delale družbo, da ne bo nikoli sam. Obenem ohranimo elegantno in minimalistično estetiko sobe. Set šest printov divjih živali z okvirji. (www.etsy.com, 75,49 eur)

soba 3_MEHKE SANJE .jpg
/
arhiv proizvajalca

soba 3_MEHKE SANJE .jpg
/
arhiv proizvajalca

MEHKE SANJE Za udobje in dekor. Izberite barvno shemo, ki se je boste držali pri nakupu vseh blazin in posteljnine. Tako bo enostavno kombinirat in postelja bo vedno odlično urejena. Različni motivi in velikosti. (www.dekoria.si, od 11,99 eur)

NEVTRALNO S POUDARKI Pri osnovnih elementih sobe, še posebej večjih, se držite nevtralnih barv, ne glede na to, ali je dekliška ali fantovska. Prisegajte na belo, črno, sivo in svetel nevtralen les. Individualnost svojega malčka izrazite raje z dodatki, detajli, posteljnino in dekorjem.

soba 3_KRALJEVSKO UDOBJE .jpg
/
arhiv proizvajalca

KRALJEVSKO UDOBJE Otroški fotelj Kiddy v prikupni umirjeno modri barvi. Z lesenimi nogami. (www.moemax.si, 89,90 eur)

Objavljeno v reviji Dom2/ Moje lepo stanovanje št. 26, 28.10.2019